Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: ΕΠΙΚΗ πρόκριση για την Λαμία, έριξε στο καναβάτσο τον Άρη! (video)

Κύπελλο Ελλάδας: ΕΠΙΚΗ πρόκριση για την Λαμία, έριξε στο καναβάτσο τον Άρη! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/1/2022 22:42
Η Λαμία με γκολ του Τζανετόπουλου στο 118’ και τον Σαράνοφ να αποκρούει πέναλτι στο 120+4’ (!) κέρδισε με 1-0 τον Άρη στη Φθιώτιδα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, ρίχνοντας στο καναβάτσο τους «κίτρινους», που είχαν χαμένο πέναλτι και στην κανονική διάρκεια.

Σ’ ένα φινάλε-θρίλερ στο «Αθανάσιος Διάκος», η Λαμία νίκησε με 1-0 τον Άρη και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας μετά τη σεζόν 2018-19.

Οι «κίτρινοι» είχαν χαμένο πέναλτι στην κανονική διάρκεια, που έληξε ισόπαλη δίχως τέρματα, όπως και δηλαδή τα δύο προηγούμενα μεταξύ τους παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα. Η πίεση των φιλοξενούμενων ήταν άκαρπη και όλα έδειχναν πέναλτι, ωστόσο στο 118’ η Λαμία κέρδισε κόρνερ και άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Τζανετόπουλου. Όλα έδειχναν να χάνονταν για τους Φθιωτούς όταν στις καθυστερήσεις της παράτασης ο Τζανδάρης υπέπεσε σε ανόητο πέναλτι όμως ο Σαράνοφ απέκρουσε την εκτέλεση πέναλτι του Γκάμα και χάρισε στην Λαμία την ιστορική πρόκριση για τους «4», εκεί όπου θα συναντήσει -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- τον Παναθηναϊκό.

Το ματς:

Κύπελλο Ελλάδας: ΕΠΙΚΗ πρόκριση για την Λαμία, έριξε στο καναβάτσο τον Άρη! (video)
Ο Άρης, όπως και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, ήταν αυτός που είχε για περισσότερα την κατοχή της μπάλας και έψαχνε τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα της Λαμίας. Η ομάδα του Μάντζιου είχε «χρυσή» ευκαιρία για να πάρει από νωρίς ισχυρό προβάδισμα, καθώς στο 16’ ο Καραντώνης έδωσε πέναλτι για ανατροπή του Μπερτόγλιο στην περιοχή όμως ο Καμαρά αστόχησε από την άσπρη βούλα, στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Αυτή ήταν η μοναδική μεγάλη φάση των «κίτρινων», που στο 21’ χρειάστηκαν την επέμβαση του Σιαμπάνη σε σουτ του Ταϊρόν μέσα από την περιοχή για να κρατήσουν το μηδέν.

Οι δύο αυτές φάσεις ήταν οι μοναδικές του πρώτου μέρους, στο οποίο είδαμε το ίδιο έργο, με τον Άρη να είχε μεγάλο πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι, όντας αρκετά προβλέψιμος και μην μπορώντας να προκαλέσει ρήγματα στην καλά οργανωμένη άμυνα της Λαμίας.
Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε περισσότερα πράγματα. Ο Άρης έφτασε κοντά στο γκολ στο ξεκίνημα της επανάληψης όταν στο 47’ ο Εντιαγέ έπιασε ολομόναχος την κεφαλιά έξω από τη μικρή περιοχή αλλά η μπάλα πήγε πάνω στον Ρασάνοφ. Η Λαμία απάντησε στις ευκαιρίες με ένα σουτ του Σαραμαντά εντός περιοχής που πέρασε δίπλα από το δοκάρι, ενώ η πιο μεγάλη στιγμή ήρθε στο 64’ υπέρ των φιλοξενούμενων. Μετά από γύρισμα του Μαντσίνι, ο Τζανδάρης έκανε παρέμβαση με το πόδι, αλλά η μπάλα πήρε κατεύθυνση προς την εστία. Ο Σαράνοφ βούτηξε και σταμάτησε τη μπάλα πριν περάσει ολόκληρη τη γραμμή, όπως τουλάχιστον αποφάσισαν Καραντώνης και VAR.

Στα εναπομείναντα λεπτά, δεν είδαμε άλλη μεγάλη φάση, με εξαίρεση ένα σουτ του Γκάμα υπό καλές προϋποθέσεις που πέρασε άουτ στο 78’ και το 3ο διαδοχικό 0-0 των δύο ομάδων έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί ο Άρης ήταν αυτός που πίεζε, με την Λαμία να είχε ξεκάθαρο στόχο να κρατήσει το μηδέν και να οδηγήσει το ματς στα πέναλτι. Στο 103’ ο Σαράνοφ απέκρουσε χωρίς πρόβλημα το απευθείας φάουλ του Ματίγια, ενώ στο 112’ ο Ιτούρμπε επιχείρησε σουτ υπό καλές προϋποθέσεις αλλά ήταν απελπιστικά άστοχος.

Όλα έδειχναν… ρωσική ρουλέτα, όμως στο 118’ η Λαμία κέρδισε κόρνερ και ο Τζανετόπουλος με κεφαλιά στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η Λαμία απέκτησε σκορ πρόκρισης και στα τελευταία λεπτά αμύνονταν με νύχια και με δόντια για να το υπερασπιστεί. Στις καθυστερήσεις ο Σαράνοφ έκανε μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Ιτούρμπε, στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ, αλλά μετά την εκτέλεση του, οι «κίτρινοι» κέρδισαν πέναλτι μιας και ο Τζανδάρης «γκρέμισε» τον Μπρούνο Γκάμα και υπέπεσε σε παράβαση. Με τον κανόνα του εκτός έδρας γκολ να ισχύει κανονικά, ο Γκάμα είχε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει ουσιαστικά σε «νεκρό» χρόνο και να χαρίσει την πρόκριση στην ομάδα του. Ωστόσο ο Πορτογάλος νικήθηκε από τον Σαράνοφ, ενώ στην επαναφορά ο Γκάνεα αστόχησε από καλή θέση και το παιχνίδι τελείωσε.

Ο Άρης, παρότι κέρδισε δύο πέναλτι, έμεινε στο μηδέν για άλλο ένα παιχνίδι στο 2022 και γνώρισε έναν πικρό αποκλεισμό από τη ψυχομένη Λαμία, η οποία προκρίθηκε στα ημιτελικά για 2η φορά την τελευταία τετραετία!

Το γκολ




Το πέναλτι που απέκρουσε ο Σαράνοφ:




Τα στιγμιότυπα:



Κύπελλο Ελλάδας: ΕΠΙΚΗ πρόκριση για την Λαμία, έριξε στο καναβάτσο τον Άρη! (video)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις