Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Αγγλίας: Η Μίντλεσμπρο απέκλεισε την Γιουνάιτεντ στο «Όλντ Τράφορντ» (video)

Κύπελλο Αγγλίας: Η Μίντλεσμπρο απέκλεισε την Γιουνάιτεντ στο «Όλντ Τράφορντ» (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
5/2/2022 01:12
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γνώρισε εντός έδρας αποκλεισμό από την Μίντλεσμπρο στη διαδικασία των πέναλτι (8-7, 1-1 κ.δ.) και αποχαιρέτησε πρόωρα το Κύπελλο Αγγλίας. Σάντσο (25’) και Κρουκς (64’) τα γκολ στην κανονική διάρκεια, έχασε πέναλτι ο Ρονάλντο στο πρώτο μέρος.

Το πρώτο παιχνίδι για τη φάση των «32» του Κυπέλλου Αγγλίας επιφύλασσέ μεγάλη έκπληξη, με την Μίντλεσμπρο να αποκλείει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσα στο «Όλντ Τράφορντ». Η Μπόρο ισοφάρισε σε 1-1 τους «κόκκινους διαβόλους» και έστειλε το ματς στην παράταση κι εν συνεχεία στα πέναλτι, εκεί όπου πήρε την πρόκριση με 8-7, ευστοχώντας σε όλες τις εκτελέσεις της. Μοιραίος ο 19χρονος Ελάνγκα ο οποίος αστόχησε στο δικό του χτύπημα και επέτρεψε στην ομάδα του Κρις Γουάιλντερ να πανηγυρίσει την πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης.

Έτσι μετά τον προ ημερών αποκλεισμό της Παρί Σεν Ζερμέν του Λιονέλ Μέσι στα πέναλτι για το Κύπελλο Γαλλίας, την πίκρα του αποκλεισμού γεύτηκε και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον Πορτογάλο να κινδυνεύει να μείνει χωρίς τρόπαιο σε κάποια σεζόν από την περίοδο 2009-10! Μοναδική του ελπίδα πλέον η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ με τους «κόκκινους διαβόλους».

Στα του αγώνα, η Γιουνάιτεντ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, είχε δοκάρι στο 2ο λεπτό με λόμπα του Σάντσο, ενώ στο 19’ κέρδισε πέναλτι με τον Πογκμπά αλλά ο Ρονάλντο έστειλε τη μπάλα άουτ, αστοχώντας σε πέναλτι με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων» μόλις για 4η φορά στην καριέρα του. Λυτρωτής για την Γιουνάιτεντ αποδείχθηκε ο Σάντσο, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής στο 25’ μετά από εξαιρετική πάσα του Φερνάντες και με διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0.

Οι γηπεδούχοι σπατάλησαν μεγάλες ευκαιρίες με Ρονάλντο (33’, 55’) και Ράσφορντ (33’) για ένα δεύτερο γκολ και η Μίντλεσμπρο κατάφερε να ισοφαρίσει στο 64’ με προβολή του Κρουκς εντός περιοχής. Οι παίκτες της Γιουνάιτεντ φώναξαν για χέρι του Γουάτμορ στο κοντρόλ λίγο πριν ο τελευταίος δώσει την ασίστ, όμως το γκολ μέτρησε κανονικά με τον Τέιλορ να εφαρμόζει τον νέο κανονισμό καθώς το χέρι δεν το έκανε ο σκόρερ, ενώ η χρήση του δεν ήταν σκόπιμη.

Η Γιυονάιτεντ δεν πτοήθηκε, είχε σημαντική στιγμή στο 71’ με τον Ράσφορντ, ενώ ένα λεπτό μετά ο Φερνάντες έκλεψε τη μπάλα και βρέθηκε μόνος μπροστά σε όλη την εστία, αλλά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Στις καθυστερήσεις η κεφαλιά του Ελάνγκα πήγε στα χέρια του Λάμλεϊ και αμέσως μετά ο Τέιλορ σφύριξε τη λήξη.

Το ματς οδηγήθηκε εν τέλει στην παράταση κι εν συνεχεία στα πέναλτι, εκεί όπου οι δύο ομάδες πήραν βραβείο ευστοχίας, αφού μετά από 14 πέναλτι το σκορ ήταν στο 7-7. Ο Πελτιέρ ευστόχησε για την Μίντλεσμπρο στο 15ο, κάνοντας το 8-7, όχι όμως και ο Ελάνγκα στη δική του σειρά, με τον 19χρονο άσο της Γιουνάιτεντ να στέλνει τη μπάλα άουτ. Μάλιστα ο νεαρός άσος ξέσπασε σε λυγμούς και όλοι οι συμπαίκτες του έσπευσαν να τον παρηγορήσουν.

Τα στιγμιότυπα:




Η διαδικασία των πέναλτι:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.