Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ίντερ – Λίβερπουλ 0-2: «Άλωσαν» το Μιλάνο οι «κόκκινοι» (video)

Ίντερ – Λίβερπουλ 0-2: «Άλωσαν» το Μιλάνο οι «κόκκινοι» (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/2/2022 23:56
Η Λίβερπουλ επικράτησε με 2-0 της Ίντερ στο «Τζουσέπε Μεάτσα» και βρίσκεται με το ένα πόδι στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Φιρμίνο (75’) και Σαλάχ (83’) τα γκολ μετά από στατικές φάσεις για τους «κόκκινους», δεν είχαν σουτ στο στόχο οι «νερατζούρι» που πάντως πατούσαν καλά για μία ώρα παιχνιδιού και είχαν δοκάρι στο πρώτο μέρος.

Μετά το «διπλό» επί της Μίλαν στη φάση των ομίλων, η Λίβερπουλ νίκησε στο Μιλάνο και την Ίντερ, επικρατώντας με 2-0 τους «νερατζούρι» στο «Τζουσέπε Μεάτσα». Οι «κόκκινοι» δεν έβγαλαν μάτια αλλά είχαν την ουσία, πετυχαίνοντας δύο γκολ σε οχτώ λεπτά μετά από στατικές φάσεις (75’ Φιρμίνο, 83’ Σαλάχ) και έθεσαν γερές βάσεις για την πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι αλλαγές του Κλοπ στο δεύτερο μέρος έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της Λίβερπουλ, η οποία πήρε τον έλεγχο του κέντρου και δεν επέτρεψε στην Ίντερ να απειλήσει ιδιαίτερα. Ο Φιρμίνο με όμορφη γυριστή κεφαλιά έκανε το 1-0 στο 75’ ενώ ο οχτώ λεπτά μετά ο Σαλάχ σκόραρε με πλασέ εντός περιοχής και έγινε ο πρώτος παίκτης που βρίσκει δίχτυα σε 8 σερί εκτός έδρας παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Χάρβι Έλιοτ πήρε φανέλα βασικού και έγινε ο νεότερος παίκτης της Λίβερπουλ που ξεκινάει στο αρχικό σχήμα σε παιχνίδι της διοργάνωσης σε ηλικία 18 ετών και 318 ημέρων, παίρνοντας το ρεκόρ από το συμπαίκτη του Αλεξάντερ-Άρνολντ. Από την άλλη, ο Τζέιμς Μίλνερ πέρασε στο ματς λίγο πριν το φινάλε και συμπλήρωσε 800 συμμετοχές στην καριέρα του!

Το ματς:


Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό από το ξεκίνημα, με τις δύο ομάδες να μην παίζουν κλειστά και να ψάχνουν το γκολ. Το πρώτο σουτ ήρθε από πλευράς Ίντερ στο 5’ με πλασέ του Λαουτάρο, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Η πρώτη καλή της Λίβερπουλ ήρθε στο 14’ με μια κεφαλιά του Μανέ έπειτα από εκτέλεση φάουλ όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια, ενώ ίδια κατάληξη είχε το ψαλιδάκι που επιχείρησε ο Σενεγαλέζος στο 23’, ξανά μετά από στατική φάση.

Οι «κόκκινοι» πιέζοντας ψηλά έβαζαν αρκετά προβλήματα στους «νερατζούρι» αλλά δεν βρήκαν την πολύ μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι έφτασαν μια «ανάσα» από το γκολ στο 16’ με κοντινό σουτ του Τσαλχάνογλου που βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Ευκαιρία που δεν καταγράφηκε στην στατιστική ήταν και αυτή στο 35’, με τον Κονατέ να κόβει σωτήρια την μεταβίβαση του Ντάμφρις για τον Τζέκο, ο οποίος έβγαινε μόνος του απέναντι στον Άλισον.

Η Ίντερ μπήκε αρκετά δυνατά στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους και στο 53’ «άγγιξε» το γκολ με τον Λαουτάρο, ο οποίος δεν κατάφερε για εκατοστά να πιάσει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από γύρισμα του Πέρισιτς. Ο Κλοπ, που στο ημίχρονο πέρασε τον Φιρμίνο αντί του Ζότα, έβλεπε την ομάδα του να μην πατάει καλά και προχώρησε σε τριπλή αλλαγή στο 59’ ρίχνοντας τους Χέντερσον, Κεϊτά και Ντίας αντί των Φαμπίνιο, Έλιοτ και Μανέ. Μάλιστα στο 63’ ο νεοεισελθόντας Ντίας λίγο έλειψε να βρει δίχτυα, αλλά κόπηκε σωτήρια από τον Σκρίνιαρ προτού εκτελέσει έξω από τη μικρή περιοχή.

Η Λίβερπουλ μετά τις αλλαγές κέρδισε μέτρα, παίρνοντας τον έλεγχο του κέντρου και ευτύχισε να προηγηθεί στην πρώτη της ευκαιρία στο στόχο. Στο 75’ ο Ρόμπερτσον εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Φιρμίνο με εκπληκτική γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Χαντάνοβιτς «γράφοντας» το 1-0.



Παρά το γκολ, οι «κόκκινοι» διατήρησαν την κατοχή της μπάλας και στο 83’ έφτασαν και σε δεύτερο γκολ, ξανά μετά από στατική φάση. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Αλεξάντερ-Άρνολντ, ο Φαν Ντάικ γύρισε με κεφαλιά προς τον Μανέ κι αυτός με σουτ από το κέντρο της περιοχής ανέβασε τον δείκτη του σκορ.



Κόστισε στον Ιντζάγκι η απουσία του τιμωρημένου Μπαρέλα, με τους «νερατζούρι» να μην μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα στο κέντρο, ειδικά μετά τις αλλαγές του Κλοπ στο δεύτερο μέρος. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι χωρίς σουτ στο στόχο και έχουν να ανέβουν πλέον ένα... βουνό αν θέλουν να προκριθούν στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα στιγμιότυπα:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.