Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πογιέτ: «Η πόρτα είναι ανοιχτή για Σωκράτη, Μανωλά»

Πογιέτ: «Η πόρτα είναι ανοιχτή για Σωκράτη, Μανωλά»

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
18/2/2022 13:04
Ο Γκουστάβο Πογιέτ στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως προπονητής της Εθνικής Ελλάδας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καλέσει ξανά τους Παπασταθόπουλο και Μανωλά καθώς όπως είπε δεν υπάρχει κάποια τιμωρία γι' αυτούς.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός παρουσιάστηκε επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής από την ΕΠΟ και έδωσε το στίγμα του για την επόμενη μέρα. Αφού ευχαρίστησε την ομοσπονδία για την πρόταση που του έκανε και τον έφερε πάλι στην Ελλάδα, τόνισε πως «ήρθε εδώ για να φέρει νίκες».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γκουστάβο Πογιέτ:

«Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση της ομοσπονδίας κι όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος που μου δίνουν τη δυνατότητα να είμαι προπονητής της Εθνικής ομάδας. Χαίρομαι που επιστρέφω στην Ελλάδα, είχα περάσει μία πολύ ωραία περίοδο την προηγούμενη φορά που πέρασα από εδώ ως προπονητής. Είναι μεγάλη μου τιμή που μου δίνεται αυτή η δυνατότητα και θα καταβάλω κάθε προσπάθεια μέσα από το έργο μου να έχουμε την επιτυχία που ανέφερε κι ο πρόεδρος.

Πιστεύω πάρα πολύ στην ποιότητα των Ελλήνων παικτών, δεν σταμάτησα ποτέ να τους παρακολουθώ. Πιστεύω ότι αν δουλέψουμε όλοι μαζί σκληρά, γιατί είναι μία νέα αρχή, ξεκινάμε από το μηδέν, θα μπορέσουμε να έχουμε τις επιτυχίες που θέλουμε».


Στη συνέχεια ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε για:

Για τους λόγους είπε το ναι:«Επειδή πιστεύω πολύ στην ποιότητα των παικτών και γι' αυτό είπα το "ναι". Ο στόχος είναι να ενωθούμε και να προσπαθήσουμε να τα πάμε καλά στο Nations League και να είμαστε πρώτοι στον όμιλο και στη συνέχεια να είμαστε έτοιμοι για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού ώστε να επανέλθουμε στις μεγάλες διοργανώσεις».Για το στυλ παιχνιδιού που θα ακολουθήσει: «Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν διάφοροι τρόποι να παίξεις. Μπορείς να παίξεις το ωραιότερο ποδόσφαιρο χωρίς να πετύχεις τους στόχους σου. Πρέπει να προσαρμοστούμε. Να φερθούμε έξυπνα. Θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε σε νίκες και ωραίο ποδόσφαιρο. Θα χρησιμοποιήσουμε την ποιότητα και το πάθος των παικτών. Φτιάχνοντας μια ταυτότητα που θα με αντιπροσωπεύει, αλλά και την Ελλάδα, να φτάσουμε την ομάδα σε ένα επίπεδο που θα φτάνει στους στόχους της. Είμαι εδώ για να κερδίσω.»

Για την ταυτότητα που θέλει να περάσει: «Να υπάρχει πειθαρχεία, ειλικρίνεια, να δουλεύουμε σκληρά στο 100%, να εκπροσωπήσουμε την χώρα επάξια και να κάνουμε τους οπαδούς και πολίτες της χώρας περήφανους. Μετά από αυτό πάμε στο ποδοσφαιρικό σκέλος που θέλω να τους περάσω ότι είναι το σημαντικότερο πράγμα, αλλά παράλληλα να το διασκεδάζουμε και να κερδίζουμε. Η ιδέα είναι να κερδίζουμε με τους παίκτες που θα είναι διαθέσιμοι. Δεν θα αναλύσω εδώ συστήματα και προπονήσεις»

Για το ότι εργάζεται πρώτη φορά σε εθνική ομάδα: «Προφανώς από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε όλοι μας. Θα κρατήσω τα καλά στοιχεία που έχω δει από την εθνική στα προκριματικά και τα φιλικά. Με αυτά θα βάλω την δική μου φιλοσοφία. Θέλω να φέρουμε μία ισορροπία. Είχε καλή αμυντική λειτουργία η εθνική ομάδα, αλλά θέλουμε μία ισορροπία με δημιουργικότητα και ευκολίες στο σκοράρισμα».

Για το αν η εθνική θα είναι μια ομάδα «κλειστού γκρουπ» ποδοσφαιριστών: «Θα μιλήσουμε με όλη την ομάδα για το πρώτο γκρουπ που θα καλέσουμε. Μετά τα πρώτα ματς θα είναι πιο ξεκάθαρη η εικόνα για το τι χρειαζόμαστε. Θέλουμε να έχουμε ένα συμπαγές γκρουπ παικτών. Ζούμε σε μια περίοδο πανδημίας όμως, με τραυματισμούς παικτών... Συμβαίνουν πολλά και πρέπει να είμαστε ευέλικτοι. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να βρούμε γρήγορα τον κορμό της ομάδας, αλλά πάντα μπορεί να χρειάζονται αλλαγές»

Για τις υποθέσεις των Μανωλά, Παπασταθόπουλου και Σιόβα: «Πρώτα, ξέρω την κατάσταση. Φυσικά, δεν μίλησα με τους παίκτες ακόμη. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Είναι νέο ξεκίνημα. Δεν αφορά τις ομάδες, κανέναν εκτός από τη χώρα. Οι πόρτες είναι ανοιχτές για όλους τους παίκτες που μπορούν να μας βελτιώσουν. Δεν υπάρχει τιμωρία, ενημερώθηκα από την ΕΠΟ για τον Μανωλά και τον Παπασταθόπουλο. Λίγο διαφορετική η κατάσταση με τον Σιόβα. Ξεκινάμε από το μηδέν. Θα επιλέξω τους παίκτες και εξαρτάται και από αυτούς

Ξέρω τον Σιόβα προσωπικά. Θα είναι εύκολο τηλεφώνημα. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Η πόρτα είναι ανοιχτή για όποιον έχει πάθος και την ποιότητα»


Για το θέμα της έδρας: «Δουλεύουμε για το θέμα του γηπέδου. Οι Έλληνες παθιάζονται με το ποδόσφαιρο, αλλά και το μπάσκετ που μου αρέσει. Πρέπει στα εντός να δείχνουμε στον κόσμο ποιοι είμαστε. Αυτό πιστεύω. Ορισμένες φορές βέβαια δεν είναι εφικτό αυτό. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Το θέμα είναι να παίζουμε σε γεμάτο γήπεδο»

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.