Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Europa League: Προβάδισμα πρόκρισης για την Μπράγκα, ανοιΧτοί λογαριασμοί για όλους τους άλλους (videos)

Europa League: Προβάδισμα πρόκρισης για την Μπράγκα, ανοιΧτοί λογαριασμοί για όλους τους άλλους (videos)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
8/4/2022 00:06
Η Μπράγκα ήταν η μόνη ομάδα που πήρε ελαφρύ αλλά «καθαρό» προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Europa League, αφού νίκησε 1-0 την Ρέιντζερς εντός έδρας, τη στιγμή που οι άλλοι τρεις προημιτελικοί δεν ανέδειξαν νικητή με όλες τις ρεβάνς, που θα διεξαχθούν την ερχόμενη Πέμπτη (14/4) να είναι ανοιχτές.

Πολύ καλό παιχνίδι με συγκινήσεις έγινε στην Γερμανία, όπου η γηπεδούχος Λειψία αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) με την Αταλάντα, σε ένα ματς που θα μπορούσε να έχει βγει νικήτρια οποιαδήποτε από τις δύο ομάδες, αφού χάθηκε σωρεία ευκαιριών εκατέρωθεν.

Έδειξε χαρακτήρα η Γουέστ Χαμ στο ισόπαλο 1-1 με την Λιόν στο Λονδίνο. Τα «σφυριά» παρ' ότι αγωνίστηκαν για ένα ημίχρονο με 10 παίκτες, προηγήθηκαν και παραλίγο να πάρουν και τη νίκη, αλλά οι Γάλλοι βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης λίγο πριν το τέλος.

Αντίστοιχα έπραξε και Άιντραχτ Φρανκφούρτης που «κοίταξε στα μάτια» την Μπαρτσελόνα και άντεξε παίζοντας με 10 παίκτες στο φινάλε, με το τελικό 1-1 να αφήνει τα πάντα «ανοιχτά» για την ρεβάνς του «Καμπ Νου».

Ματσάρα χωρίς νικητή στη Λειψία

Το διακύβευμα της πρόκρισης σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία τους μπορεί να είναι μεγάλο, αλλά Λειψία και Αταλάντα δεν άλλαξαν τίποτα από το επιθετικό τους στυλ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν με ενθουσιασμό στο ματς, αλλά μόλις στο 17' ο Μουριέλ με καταπληκτική ατομική προσπάθεια και σουτ «φωτοβολίδα» μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ για τους «μπεργκαμάσκι», που στο 45' είχαν και δοκάρι με τον Σαπάτα. Η Λειψία ξεκίνησε δυνατά στην επνάληψη, κερδίζοντας πέναλτι στο 55' με τον Ενκουκού. Ο Μούσο απέκρουσε την εκτέλεση του Αντρέ Σίλβα και στη συνέχεια την κεφαλιά του επερχόμενου Όρμπαν, κρατώντας το 0-1, αλλά «προδόθηκε» στο 59' όταν Τζαπακόστα με αυτογκόλ έφερε το ματς στα ίσα. Το ματς παρέμεινε ανοιχτό ως το τέλος, με τους Ιταλούς να έχουν και δοκάρι με τον Κουπμάινερς αλλά το σκορ δεν άλλαξε ως το τέλος και η πρόκριση θα κριθεί στο Μπέργκαμο.



Χαμένη ευκαιρία για την Άιντραχτ

Η Μπαρτσελόνα «σώθηκε» φεύγοντας με την ισοπαλία (1-1) από την έδρα της Άιντραχτ Φρανφκούρτης και πλέον όλα θα κριθούν στη ρεβάνς του «Καμπ Νου».

Οι γηπεδούχοι «κοίμησαν» τους Καταλανούς και σε μεγάλα διαστήματα του ματς έκαναν το δικό τους παινχνίδι, φτάνοντας τελικά στο γκολ στο 48' με τρομερό σουτ του Κνάουφ, αλλά ο Φεράν Τόρες απάντησε στο 66', όταν ολοκλήρωσε πανέμορφο συνδυασμό των Καταλάνώνν με ιδανικό τρόπο και διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 1-1.

Οι «μπλαουγκράνα» πίεσαν στο φινάλε, καθώς η Άιντραχτ έπαιξε με 10 παίκτες από το 77' και έπειται λόγω αποβολής του Τούτα, αλλά δεν βρήκαν το πολυπόθητο γκολ.



«Παλικάρι» η Γουέστ Χαμ, «μίλησε» στο τέλος η Λιόν

Παραλίγο να πάρουν μία μεγάλη νίκη τα «σφυριά» στην πρώτη συμμετοχή σε προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από 41 χρόνια, αλλά τελικά αρκέστηκαν στο 1-1 κόντρα στη Λιόν. Η αποβολή του Κρέσγουελ στο 45'+2'', που σταμάτησε αντικανονικά τον Ντεμπελέ, αποτρέποντας το 0-1, φάνηκε να πως θα αποτελέσει αρχή... κατάρρευσης για την Γουέστ Χαμ, η οποία όμως δεν το έβαλε κάτω και ευτύθχησε να προηγηθεί με τον Μπόουεν, που εκμεταλλεύτηκε λάθος του Μπόατενγκ και έβαλε «φωτιά» στιςκερκίδες και το ματς.

Η Λιόν πίεσε με όλες τις τις δυνάμεις, «κατασκήνωσε» έξω από την περιοχή του Αρεόλα και τελικά στο 78' μετά από μαγική ενέργεια του Τετέ, η μπάλα έφτασε στον Εντομπελέ που σκόραρε εξ επαφής για το τελικό 1-1, με την «μάχη» πλέον να συνεχίζεται στο «Ζερλάν».



Σε θέση οδηγού η Μπράγκα

Την ανωτερότητά τους σε προβάδισμα πρόκρισης μετέτρεψαν οι Πορτογάλοι, που επικράτησαν 1-0 της Ρέιντζερς ενόψει της ρεβάνς στο «Άιμπροξ». Η Μπράγκα μπήκε δυνατά από το ξεκίνημα στο ματς, είχε δοκάρι στο 24' με σουτ του Ρικάρντο Όρτα, και τελικά βρήκε το γκολ με τον Ρουόθ στο 40', διατηρώντας το 1-0 ως το τέλος του ματς με σχετική ευκολία, αφού οι «προτεστάντες» δεν απείλησαν ιδιαίτερα και καλούνται να ανατρέψουν πλέον στην έδρα τους την κατάσταση.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.