Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τέλος τα εισιτήρια στις θύρες των οργανωμένων με απόφαση Αυγενάκη

Τέλος τα εισιτήρια στις θύρες των οργανωμένων με απόφαση Αυγενάκη

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/4/2022 19:51
Με απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, δεν θα διατίθενται πλέον εισιτήρια στις θύρες των οργανωμένων και δικαίωμα εισόδου σ’ αυτές θα έχουν μόνο οι κάτοχοι διαρκείας των ομάδων.

Τέλος στην έκδοση εισιτηρίων στις θύρες των οργανωμένων, με απόφαση Αυγενάκη. Στο πλαίσιο της πρόσληψης μέτρων για την καταπολέμηση των φαινομένων βίας στον αθλητισμό, ο Υφυπουργός Αθλητισμού γνωστοποίησε μέσω ΦΕΚ ότι δε θα διατίθενται πλέον εισιτήρια στις θύρες των οργανωμένων και δικαίωμα εισόδου σε αυτές θα έχουν μόνο οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας.

Η απόφασή του έχει άμεση ισχύ και θα διαρκέσει τουλάχιστον έως και τις 31 Ιουλίου του 2022.

Να σημειωθεί ότι το άρθρο 2 της απόφασης δίνει περιθώριο πέντε ημερών στις ομάδες ώστε να αποσαφηνίσουν το ποιές Θύρες ορίζονται ως Θύρες οργανωμένων. Ως εκ τούτου η συγκεκριμένη απόφαση δεν θα επηρεάσει το προσεχές ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός σε σχέση με τους Οργανωμένους.

Αναλυτικά η ενημέρωση από το Υπουργείο:


Με Απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη (ΦΕΚ Β’ 1842, 14/04/2022), εξειδικεύεται και εφαρμόζεται το άρθρο 7, παρ. 2 του ν. 4908/2022 (ΦΕΚ Α’ 52, 11/03/2022) περί «διοικητικών μέτρων κατά της βίας»:

Έως την 31-07-2022 στις αθλητικές εγκαταστάσεις που διεξάγονται αγώνες των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων Super League 1, Super League 2, Γ’ Εθνικής, αλλά και σε αυτούς της Basket League «απαγορεύεται η διάθεση εισιτηρίων στα τμήματα των κερκίδων (θύρες, διαζώματα κλπ) στα οποία η γηπεδούχος ομάδα έχει διαθέσει τα χαμηλότερης τιμής προαγορασμένα για ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο εισιτήρια (διαρκείας).

Σε αυτούς τους αγώνες και στα συγκεκριμένα τμήματα των κερκίδων των αθλητικών εγκαταστάσεων επιτρέπεται η παρουσία μόνο κατόχων προαγορασμένων για ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο εισιτηρίων (διαρκείας)».

Η Υπουργική Απόφαση, με σκοπό πρόληψης και αποτροπής φαινομένων βίας στον αθλητισμό εντός των αγωνιστικών χώρων, υλοποιεί τη συγκεκριμένη δέσμευση της Κυβέρνησης, η οποία είχε ανακοινωθεί προ εβδομάδων στο πλαίσιο των πρόσθετων νομοθετικών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Οι υπόχρεες ομάδες έχουν προθεσμία πέντε ημερών, από την υποβολή σχετικού ερωτήματος εκ μέρους της αρμόδιας αστυνομικής αρχής, ώστε να απαντήσουν εγγράφως και να προσδιορίσουν επακριβώς τα τμήματα των κερκίδων (θύρες, διαζώματα), στα οποία έχουν διαθέσει τα χαμηλότερης τιμής προαγορασμένα για ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο εισιτήρια (διαρκείας).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.