Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Έσπασε όλα τα ρεκόρ: Η φανέλα του Μαραντόνα από το Αγγλία-Αργεντινή πωλήθηκε με 8,5 εκατ. ευρώ!

Έσπασε όλα τα ρεκόρ: Η φανέλα του Μαραντόνα από το Αγγλία-Αργεντινή πωλήθηκε με 8,5 εκατ. ευρώ!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/5/2022 18:59
Η φανέλα του Ντιέγκο Μαραντόνα που φορούσε στον προημιτελικό του Μουντιάλ του 1986 με την Αγγλία είναι η πιο ακριβή φανέλα στην ιστορία, καθώς πωλήθηκε σε δημοπρασία αντί 8,5 εκατ. ευρώ (7,142,500 λίρες)!

Όλα τα ρεκόρ έσπασε η θρυλική φανέλα που φορούσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα στον περίφημο ημιτελικό του Μουντιάλ 1986 ανάμεσα σε Αργεντινή και Αγγλία στο «Αζτέκα». Πρόκειται φυσικά για το παιχνίδι στο οποίο πέτυχε το «χέρι του Θεού» και το κορυφαίο γκολ της ιστορίας των Μουντιάλ, προσπερνώντας σχεδόν όλη την Εθνική Αγγλίας.

Η φανέλα πωλήθηκε σε δημοπρασία στο Λονδίνο έναντι 8,5 εκατ. ευρώ και έγινε η ακριβότερη της ιστορίας που έχει φορεθεί σε αθλητικό αγώνα, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ πώλησης που κατείχε η φανέλα του Μπέιμπ Ρουθ, παίκτη θρύλου του μπέιζμπολ, η οποία είχε πωληθεί τον Ιούνιο του 2019 για 5,2 εκατομμύρια ευρώ.

Ο οίκος Sotheby's στο Λονδίνο έβγαλε σε δημοπρασία το πιο περιζήτητο ποδοσφαιρικό κομμάτι στον κόσμο. Αυτό που ο τολμηρός Άγγλος παίκτης Στιβ Χοτζ, ζήτησε από τον Μαραντόνα μετά από εκείνο τον προημιτελικό στο Μεξικό το 1986 και μετά από χρόνια παραχώρησε στο Εθνικό Μουσείο Ποδοσφαίρου στην Αγγλία. Εν τέλει αποφάσισε να πουλήσει τη φανέλα και παρότι οι αρχικοί υπολογισμοί έλεγαν ότι η τιμή θα έφτανε τα 6 εκατομμύρια λίρες, σύμφωνα με τον Μπρέιαχμ Γούτστερ, επικεφαλής του τμήματος σύγχρονων αντικειμένων του Sotheby's, τελικά το ξεπέρασαν κατά πολύ.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.