Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρόταση Κλάτενμπεργκ: «Οι αγώνες ποδοσφαίρου να γίνουν 60λεπτοι με πάγωμα χρόνου στις διακοπές»

Πρόταση Κλάτενμπεργκ: «Οι αγώνες ποδοσφαίρου να γίνουν 60λεπτοι με πάγωμα χρόνου στις διακοπές»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
6/5/2022 23:45
Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ με άρθρο του στην Daily Mail πρότεινε την κατάργηση του κλασικού 90λεπτου στο ποδόσφαιρο και αντ' αυτού το παιχνίδι θα έχει «καθαρό» χρόνο 60 λεπτών και το ρολόι θα «παγώνει» στις διακοπές.

Με αφορμή τα παράπονα που εξέφρασε η Μάντσεστερ Σίτι για τον διαιτητή Ντανιέλε Ορσάτο, ο οποίος σφύριξε την λήξη της παράτασης 10 δευτερόλεπτα πριν τη συμπλήρωση των τριών λεπτών των καθυστερήσεων στον ημιτελικό με την Ρεάλ, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ δημοσίευσε άρθρο στην στήλη του στην αγγλική Daily Mail προτείνοντας αλλαγές στο χρόνο του ποδοσφαίρου.

Ο επικεφαλής της ΚΕΔ, εμπνευσμένος προφανώς από το μπάσκετ, πρότεινε την κατάργηση του κλασικού 90λεπτου και αντ' αυτού το παιχνίδι θα έχει «καθαρό» χρόνο 60 λεπτών και στις διακοπές το ρολόι θα «παγώνει».

Όπως αναφέρει ο ίδιος μεταξύ άλλων:

Νομίζω ότι υπάρχει λύση για όλα αυτά και αυτό είναι η εφαρμογή καθαρού χρόνου 60 λεπτών με το ρολόι να σταματάει αυτόματα κάθε φορά που υπάρχει παύση στο παιχνίδι, μία ιδέα που ο Πιερλουίτζι Κολίνα, η FIFΑ και η IFAB ήδη εξετάζουν.

Στην Πρέμιερ Λιγκ αυτή τη σεζόν, ο μέσος χρόνος παιχνιδιού της μπάλας ήταν 55 λεπτά, τρία δευτερόλεπτα.

Ο συντομότερος καθαρός χρόνος ήταν στο Γούεστ Χαμ-Μπρέντφορντ: 41 λεπτά, 33 δευτερόλεπτα - ενώ ο μεγαλύτερος στο Μάντσεστερ Σίτι – Μπέρνλι: 65 λεπτά, 42 δευτερόλεπτα.

Αυτή είναι μια μεγάλη διαφορά, αλλά το ρολόι των 60 λεπτών θα το σταματούσε και θα εξασφάλιζε στους θεατές ότι θα βλέπουν τουλάχιστον μια ώρα ποδόσφαιρο στο γήπεδο.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.