Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Διαστημικός Ντε Μπρόινε, οδηγεί την Μάντσεστερ Σίτι στον τίτλο! (video)

Διαστημικός Ντε Μπρόινε, οδηγεί την Μάντσεστερ Σίτι στον τίτλο! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/5/2022 00:24
Με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε να πετυχαίνει καρέ τερμάτων, η Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε με 5-1 την Γουλβς στο «Μολινό» και ξέφυγε ξανά με +3 από την Λίβερπουλ, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε, ενώ επέκτεινε και στο +7 τη διαφορά τερμάτων σε περίπτωση ισοβαθμίας.

«Αγκαλιά» με το πρωτάθλημα βρίσκεται η Μάντσεστερ Σίτι μετά και το «διπλό» στο «Μολινό». Οι «πολίτες» ισοπέδωσαν με 5-1 την Γουλβς και ξέφυγαν ξανά με +3 στην κορυφή από την 2η Λίβερπουλ, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο οποίος σημείωσε καρέ τερμάτων (7’, 16’, 24’, 60’) και οδήγησε την ομάδα του στο πολύτιμο τρίποντο. Μάλιστα ο Βέλγος αστέρας είχε δοκάρι λίγο πριν το φινάλε για να πετύχει και 5ο τέρμα ενώ το άλλο γκολ των φιλοξενούμενων πέτυχε στο 84’ ο Στέρλινγκ. Η Γουλβς κατάφερε απλώς να ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1 στο 11’ με τον Ντεντόκερ αλλά περισσότερο… θύμωσε τους «πολίτες», οι οποίοι έτρεχαν με σπασμένα «φρένα».

Ήταν μια νίκη με διπλό κέρδος για την Σίτι, η οποία όχι μόνο ξέφυγε με +3 από την 2η Λίβερπουλ αλλά επέκτεινε και τη διαφορά τερμάτων στο +7 (+72 έναντι +65 των «κόκκινων») πράγμα που σημαίνει ότι ευνοείται και σε περίπτωση ισοβαθμίας. Έτσι πρακτικά της αρκεί μια νίκη στα δύο εναπομείναντα με Γουέστ Χαμ (εκτός) και Άστον Βίλα (εντός) με την προϋπόθεση να διατηρήσει τη διαφορά τερμάτων από την ομάδα του Κλοπ. Η Λίβερπουλ στα δύο τελευταία παίζε με Σαουθάμπτον εκτός και Γουλβς εντός.



«Κλειδώνει» το Τσάμπιονς Λιγκ η Τσέλσι


Νωρίτερα η Τσέλσι πέρασε με το άνετο 3-0 από την έδρα της Λιντς και έκανε καθοριστικό βήμα για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, ξεφεύγοντας με +8 από την 5η Τότεναμ (ματς λιγότερο), δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε. Οι «μπλε» προηγήθηκαν μόλις στο 4’ με όμορφο σουτ του Μάουντ και στο 24’ απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω πολύ σκληρού τάκλιν του Τζέιμς στον Κόβατσιτς. Πούλισιτς (55’) και Λουκάκου (83’) διαμόρφωσαν το τελικό 3-0 στο δεύτερο μέρος και υποχρέωσαν την Λιντς σε τρίτη διαδοχική ήττα.

Πλέον τα «παγώνια» έχουν μπλέξει για τα καλά όσον αφορά την παραμονή μετά και την ισοπαλία της Έβερτον στην έδρα της Γουότφορντ (0-0) που επέτρεψε στα «ζαχαρωτά» να ξεφύγουν με +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού, έχοντας και ματς λιγότερο.

Στο τρίτο ματς της ημέρας, η Λέστερ κέρδισε με 3-0 την υποβιβασμένη Νόριτς χάρη στα γκολ των Βάρντι (54’, 62’) και Μάντισον (70’) στο δεύτερο μέρος και επέστρεψε στις νίκες μετά από επτά παιχνίδια σ’ όλες τις διοργανώσεις.






Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.