Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσέλσι: «Κολλάει» η εξαγορά λόγω Αμπράμοβιτς, κίνδυνος να μην προλάβει την προθεσμία

Τσέλσι: «Κολλάει» η εξαγορά λόγω Αμπράμοβιτς, κίνδυνος να μην προλάβει την προθεσμία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/5/2022 20:11
Οι υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης ανησυχούν ότι η συμφωνία για την εξαγορά της Τσέλσι κινδυνεύει να καταρρεύσει καθώς η πλευρά του Ρόμαν Αμπράμοβιτς αρνείται να συναινέσει στη φόρμουλα μεταφοράς των χρημάτων που έχει συμφωνηθεί και η καθυστέρηση μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική για τον αγγλικό σύλλογο.

Σύμφωνα με πηγές της βρετανικής κυβέρνησης, υπάρχει πλέον «συναγερμός» στο Γουάιτχολ ότι η εξαγορά της Τσέλσι μπορεί να μην προχωρήσει καθώς ο Ρομάν Αμπράμοβιτς αρνείται να δεχτεί το προτεινόμενο μοντέλο πώλησης.

Παρά το γεγονός ότι η Τσέλσι υπέγραψε συμφωνία πώλησης στην κοινοπραξία υπό την ηγεσία του Τοντ Μπόλι (φωτογραφία) πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες, οι συνομιλίες με την κυβέρνηση έχουν «παγώσει» για την τύχη ενός δανείου 1,6 δισ. λιρών που οφείλει ο σύλλογος στον Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Στην ανακοίνωση της αποχώρησής του από τους «μπλε» τον περασμένο Μάρτιο, ο Αμπράμοβιτς είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα αξιώσει την αποπληρωμή του δανείου, ύψους 1,6 δις. ευρώ. Aγγλικά δημοσιεύματα όπως η Telegraph και το BBC αναφέρουν ότι η Τσέλσι ισχυρίζεται ότι αρνείται να αποδεχθεί το νέο σχέδιο να βάλει το ποσό του δανείου σε λογαριασμό μεσεγγύησης - μια νομική ρύθμιση στην οποία ένας τρίτος κρατά προσωρινά τα χρήματα - προτού η κυβέρνηση πειστεί ότι τα χρήματα μπορούν να καταβληθούν με ασφάλεια στο ίδρυμα για τα θύματα πολέμου της Ουκρανίας, που στήνει ο Ρώσος ολιγάρχης.

Οι Βρετανοί υπουργοί έχουν ως «κόκκινη γραμμή» στις διαπραγματεύσεις τους να επιτρέψουν τυχόν έσοδα να πάνε στην Camberley Investments, τον offshore λογαριασμό στον οποίο ο Αμπράμοβιτς διοχέτευε ιστορικά χρήματα στον σύλλογο. Και αυτό διότι η αγγλική κυβέρνηση αναφέρει πως δεν υπάρχουν οι απαραίτητες εγγυήσεις πως τα χρήματα δεν θα περάσουν στον έλεγχο του πρώην ιδιοκτήτη της Τσέλσι.

«Υπάρχει συναγερμός στην κυβέρνηση σχετικά με το χάσμα ανάμεσα σε αυτά που έχει δηλώσει ο Ρομάν Αμπράμοβιτς ότι θα κάνει δημόσια και σε αυτά που είναι διατεθειμένος να δεσμευτεί νομικά ως μέρος της διαδικασίας πώλησης», αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν πως: «Υπάρχουν πιεστικές προθεσμίες αυτή την εβδομάδα και αν δεν υπάρξει σημαντική πρόοδος, ανησυχούμε ότι η πώληση της Τσέλσι μπορεί να λήξει από ορισμένες αθλητικές προθεσμίες».

Στον σύλλογο υπάρχει υπορθεσμία έως τις 31 Μαΐου να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση αλλιώς κινδυνεύει με αποκλεισμό από Πρέμιερ Λιγκ και UEFA.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.