Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ελσίνκι: Τερμάτισε συμβόλαιο Βραζιλιάνου παίκτη μετά από καταδίκη για σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικού

Ελσίνκι: Τερμάτισε συμβόλαιο Βραζιλιάνου παίκτη μετά από καταδίκη για σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικού

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/6/2022 01:57
Η Ελσίνκι τερμάτισε το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου μέσου Ζαίρ Ταβάρες Σίλβα ο οποίος καταδικάστηκε σε επτάμηνη φυλάκιση για σεξουαλική εκμετάλλευση σε ανήλικο κορίτσι το 2016.

Πρώτο θέμα στα φινλανδικά Μέσα είναι η καταδίκη του Βραζιλιάνου παίκτη της Ελσίνκι, Ζαίρ Ταβάρες Σίλβα, ο οποίος καταδικάστηκε σε επτάμηνη ποινή φυλάκισης από το Περιφερειακό Δικαστήριο του Ούλου για σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιού το 2016. Η Ελσίνκι ενημέρωσε αμέσως πως τερμάτισε το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή, τονίζοντας πως δε γνώριζε την υπόθεση.

Το συμβάν έγινε το 2016 και σύμφωνα με την εφημερίδα Iltalehti, το τότε 12χρονο θύμα προσέγγισε τον ποδοσφαιριστή στα social media και συναντήθηκαν μια μέρα σε ποδοσφαιρικό γήπεδο. Σύμφωνα με το θύμα, ο Βραζιλιάνος της έκανε κομπλιμέντο για την εμφάνιση της, την φίλησε και προσπάθησε να κατεβάσει το παντελόνι της ενώ επιχειρούσε να την ακουμπήσει. Ο 27χρονος πλέον ποδοσφαιριστής αρνήθηκε ότι ακούμπησε σεξουαλικά το 12χρονο. Παραδέχτηκε το φιλί αλλά λέει ότι έγινε με πρωτοβουλία του θύματος. Η συνάντηση τους ολοκληρώθηκε αφού λίγο παραπέρα βρίσκονταν δύο φίλοι του ποδοσφαιριστή οι οποίοι τον φώναξαν προς το μέρος τους.

Tο δικαστήριο διαπίστωσε ότι η συμπεριφορά του Σίλβα είχε σεξουαλικό χαρακτήρα, ενώ θεωρήθηκε επιβαρυντικό ότι ο Βραζιλιάνος γνώριζε την ηλικία του θύματος.

Η Ελσίνκι στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι ο Ζαίρ, που είχε λάβει ετυμηγορία στο περιφερειακό δικαστήριο στις 16 Απριλίου 2021, είχε αποκρύψει την εκκρεμή διαδικασία από τον σύλλογο κατά τη διαπραγμάτευση συμφωνίας ομάδα για την περίοδο 2021. Στη συνέχεια αναφέρει ότι: «Ο σύλλογος άκουσε για τη συγκλονιστική απόφαση μόλις σήμερα μέσω των ΜΜΕ αφού το Εφετείο επικύρωσε την απόφαση. Αμέσως μετά, ο Ζαίρ αποκλείστηκε από τον αγώνα του Κυπέλλου Φινλανδίας με τη VPS. (..) Μετά την ακρόαση, ο Ζαίρ ενημερώθηκε ότι το συμβόλαιό του με την Ελσίνκι λύθηκε αμέσως».

Ο Ζαίρ αγωνίζεται στην Φινλανδία από το 2016 με τη φανέλα της Ούλου, τη σεζόν 2019-20 έπαιξε στην Ίλβες, ενώ από 2021 αγωνίζεται στην Ελσίνκι. Τη φετινή σεζόν αποτελούσε βασικότατο στέλεχος της ομάδας, μετρώντας 11 συμμετοχές και 2 γκολ στο πρωτάθλημα αλλά και 27 συμμετοχές (4 γκολ) σ’ όλες τις διοργανώσεις.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.