Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Άρης - Γκόμελ 5-1: «Κατάπιε» τους Λευκορώσους με... τάλιρο πρόκρισης

Άρης - Γκόμελ 5-1: «Κατάπιε» τους Λευκορώσους με... τάλιρο πρόκρισης

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
21/7/2022 22:51
Ο Άρης ήταν καταιγιστικός δείχνοντας χαρακτήρα όταν χρειάστηκε και επικράτησε 5-1 της Γκόμελ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για το πρώτο ματς του δευτέρου προκριματικού γύρου του Κόνφερενς Λιγκ και είναι με το ενάμιση... πόδι στον επόμενο γύρο.

Τις αναμετρήσεις με την Μακάμπι Τελ Αβίβ (νίκησε σήμερα εκτός έδρας 3-0 την Ζίρα) στον τρίτο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ μπορεί να σκέφτεται από τώρα ο Άρης, αφού συνέτριψε την Γκόμελ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και μετέτρεψε την ρεβάνς -σε μία εβδομάδα στο ίδιο γήπεδο- σε τυπική διαδικασία.

Οι Λευκορώσοι αιφνιδίασαν μόλις στο 11' με γκολ του Άφι, αλλά ακολούθησε ένα απίστευτο επιθετικό κρεσέντο των «κίτρινων», που σε 17 λεπτά με των Γκρέι (16'), Ιτούρμπε (27') και Καμάτσο (31') ανέτρεψαν την κατάσταση, πηγαίνοντας με προβάδισμα δύο τερμάτων στα αποδυτήρια. Ένα ακόμα γκολ-φάουλ από τον Πάλμα (61'1) κι ένα γκολ από τον Γκρέι (78') διαμόρφωσαν το τελικό σκορ με τη νίκη να γίνεται θρίαμβος.

Το ματς:

Απάντησε με... καταιγίδα στην ψυχρολουσία

Το ματς ξεκίνησε με τους παίκτες τους Άρη να έχουν ενθουσιασμό και διάθεση να δώσουν ρυθμό με το... καλημέρα, αλλά στην πρώτη καλή στιγμή που είχε η Γκόμελ στο 11' ευτύχησε να προηγηθεί με την μπάλα από την κεφαλιά του Άφι να κοντράρει στον Φαμπιάνο ξεγελώντας τον Κουέστα και να καταλήγει στα δίχτυα, προκαλώντας «ψυχρολουσία» στο «Βικελίδης».

Οι γηπεδούχοι παρά αυτή την εξέλιξη αντέδρασαν άμεσα παίρνοντας την πρωτοβολία και απειλώντας στο 13' με γυριστό σουτ του Γκρέι, ενώ στο 14' ο διαιτητής υπέδειξε αυστηρό πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Πάλμα, μετά από μπάσιμο στην περιοχή, με τον Γκρέι να εκτελεί στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι πριν αυτή σκάσει μέσα από την τελική γραμμή και έρθει η ισοφάριση.Παρά την γρήγορη ισοφάριση ο Άρης απειλήθηκε από την Γκόμελ ξανά στο 22' όταν ο Άφι αστόχησε από πλεονεκτική θέση μετά από εκτέλεση κόρνερ και μπέρδεμα στην περιοχή, αλλά αυτή ήταν η τελευταία φορά που οι Λευκορώσοι εμφανίστηκαν επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Άρης «έπνιξε» τους φιλοξενούμενους και αφού ο Καμάτσο έχασε τεράστια ευκαιρία στο 27' όταν καθυστέρησε χαρακτηριστικά να εκτελέσει σε τετ-α-τετ, ήρθε ένα λεπτό αργότερα ο Ιτούρμπε με ασύλληπτη εκτέλεση φάουλ για να βάλει μπροστά τον Άρη στο σκορ και ταυτόχρονα «φωτιά» στις κερκίδες.

Τρία λεπτά αργότερα μάλιστα ο Καμάτσο ολοκλήρωσε υπέροχο συνδυασμό των γηπεδούχων ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-1. Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Άρης βρέθηκε τόσο κοντά στο να δεχτεί την μείωση του σκορ στο 39', όταν ο Μπράμπετς πρόλαβε τελευταία στιγμή τον Αλεκσίεβιτς που έφευγε μόνος του απέναντι στον Κουέστα, όσο και κοντά στο 4-1, όταν στην τελευταία φάση πριν τη λήξη των πρώτων 45 λεπτών ο Γκρέι πλάσαρε άστοχα από καλή θέση ύστερα από αντεπίθεση.

Δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και «κλείδωσε» την πρόκριση

Ο Άρης μπήκε με... φόρα και στο δεύτερο ημίχρονο δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις με τους Πάλμα και Γκρέι να είναι ιδιαίτερα ορεξάτοι, την στιγμή που η Γκόμελ προσπαθούσε να απειλήσει με κάποια μακρινά σουτ.

Στο 58' καταγράφηκε η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος, όταν ο Γκρέι έκανε το γύρισμα από δεξιά αλλά ο Κουχίνσκι με προβολή προ του Πάλμα γλίτωσε την ομάδα του. Κάτι ανάλογο δεν κατάφερε όμως ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων στο 61' στην φοβερή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πάλμα από τα όρια της περιοχής, που έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία για το 4-1.

Ο σκόρερ του τέταρτου τέρματος ήταν και ο δημιουργός του πέμπτου, αφού μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να «κρεμάσει» τον Σαντόφσκι από πολύ μακριά, πίεσε ψηλά στο 78' τον γκολκίπερ των Λευκορώσων και έκλεψε την μπάλα, σερβίροντας έτοιμο το γκολ στον Γκρέι στην κενή εστία, με τον Τζαμαϊκανό να μην αστοχεί.

Η Γκόμελ που πελαγοδρομούσε το τελευταίο μισάωρο έχει να ευχαριστεί πάντως τον Σαντόφσκι και την τύχη, που στο 80' και στο 85' Γκρέι και Χατζηιωάννου αντίστοιχα έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες ώστε να ανεβάσουν κι άλλο τον δείκτη του σκορ, με το 5-1 να παραμένει τελικά ως το τέλος και τον Άρη να είναι πλέον «αγκαλιά» με την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ.

Άρης (Χέρμαν Μπούργος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πέερσμαν (Μαζικού 83'), Ιτούρμπε (Μαντσίνι 70'), Καμάτσο, Ντουκουρέ, Νταμπό (Ντιόπ 70'), Πάλμα, Γκρέι (Χατζηϊωάννου 83').

Γκόμελ (Βλάντιμιρ Νεβίνσκι): Σαντόφσκι, Κουτσίνσκι, Ματβέιτσικ, Αφί, Γιουρί, Μπάγκα, Κοστρόβ, Αντεόλα (Γερμακόβιτς 73'), Σέντκο (Ποταπένκο 80'), Αλεκσίεβιτς (Ανιουφρίεφ 43'), Μάκας (Γκογκολασβίλι 73').

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.