Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Λεβαδειακός – Ολυμπιακός 0-1: Επέστρεψαν στις νίκες με Ανδρούτσο οι Πειραιώτες

Λεβαδειακός – Ολυμπιακός 0-1: Επέστρεψαν στις νίκες με Ανδρούτσο οι Πειραιώτες

Συντάκτης: Agones team
Agones team
10/11/2022 05:00
Ο Ολυμπιακός με γκολ του Ανδρούτσου (40’) πέρασε με 1-0 από την έδρα του Λεβαδειακού και επέστρεψε στις νίκες πριν το ντέρμπι της Κυριακής (13/11) με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Κυρίαρχοι οι «ερυθρόλευκοι» οι οποίοι απειλήθηκαν ελάχιστα και είχαν ευκαιρίες για να διευρύνουν το προβάδισμα τους.

Λίγες μέρες μετά την ισοπαλία στο φινάλε κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 του Λεβαδειακού στην Λιβαδειά και πήρε την πέμπτη νίκη του στα επτά τελευταία (5-1-1).

Οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν στο παιχνίδι, πέτυχαν το γκολ στο 40’ με τον Ανδρούτσο και σπατάλησαν μερικές μεγάλες ευκαιρίες με Μπιέλ, Χάμες και Μπακαμπού στο δεύτερο μέρος για να «κλειδώσουν» τη νίκη αλλά δεν το πλήρωσαν. Ο Λεβαδειακός των πολλών απουσιών ανέβασε την πίεση του στην επανάληψη, αλλά με εξαίρεση μια ευκαιρία με τον Νίκα δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Πασχαλάκη.

Η ομάδα του Μίτσελ με τη νίκη στην Λιβαδειά ανέβηκε στους 24 βαθμούς αλλά παραμένει στο -10 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και στο -4 από την δεύτερη ΑΕΚ, την οποία υποδέχεται την Κυριακή στο Φάληρο. Στον αντίποδα, ο Λεβαδειακός παρέμεινε στους 7 βαθμούς και βρίσκεται στην τελευταία θέση μαζί με ΟΦΗ και Ιωνικό, με τον τελευταίο να έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Το ματς:


Με έξι Έλληνες στη βασική ενδεκάδα ο Ολυμπιακός

Ο Μίτσελ προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα σε σχέση με το ματς της Λεωφόρου, με τους Βρουσάι και Ανδρούτσο να παίρνουν τις θέσεις των Άβιλα και Ρέαμπτσιουκ στα δύο άκρα της άμυνας. Ο Ρέτσος έπαιξε αντί του Παπασταθόπουλου ως παρτενέρ του Ντόι στο κέντρο της άμυνας και ο Ελ Αραμπί αντί του Μπακαμπού στην κορυφή της επίθεσης. Ο Πασχαλάκης διατήρησε τη θέση κάτω από τα δοκάρια, Χουάνγκ, Εμβιλά και Χάμες ήταν η τριάδα του κέντρου με τον Κολομβιανό να παίζει λίγο πιο μπροστά τους, ενώ στα δύο άκρα της επίθεσης ξεκίνησαν οι Μασούρας και Μπιέλ. Αξιοσημείωτο ότι οι Πειραιώτες είχαν έξι Έλληνες στο αρχικό σχήμα, κάτι που στάθηκε και ο Μίτσελ με τις δηλώσεις του στο φινάλε του αγώνα.Από την πλευρά του ο Βέλιτς που είχε 11 απόντες, κατέβασε την ομάδα με τον Μάρκοβιτς κάτω από τα δοκάρια και τετράδα στην άμυνα τους Μπαχανάκ, Λιάγκα, Βινίσιους και Τσάπρα από τα αριστερά προς τα δεξιά. Νίκας και Βίχος ήταν οι δύο κεντρικοί μέσοι, Βράκας και Σκβάρκα στα δύο άκρα και ο Καμπένα πίσω από τον προωθημένο Πέτρε.

Ερυθρόλευκη υπεροχή από το ξεκίνημα

Ο Ολυμπιακός πήρε από το ξεκίνημα τον έλεγχο του παιχνιδιού και έψαχνε τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα του Λεβαδειακού. Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν από το πρώτο κιόλας λεπτό με σουτ του Ελ Αραμπί το οποίο βρήκε στον Λιάγκα και κατέληξε κόρνερ ενώ στο 2’ ο Χουάνγκ επιχείρησε σουτ λίγο έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Στο 6’ ήταν η σειρά του Μπιέλ να απειλήσει, με το σουτ του μέσα από την περιοχή να βρίσκει στα σώματα ενώ δύο λεπτά μετά σημειώθηκε η πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία των Πειραιωτών. Ο Μασούρας με εκπληκτική βαθιά μπαλιά έβγαλε τον Μπιέλ στην πλάτη της άμυνας, αλλά ο Ισπανός δεν μπόρεσε να νικήσει στο τετ-α-τετ τον Μάρκοβιτς, ο οποίος απομάκρυνε σωτήρια σε κόρνερ.

Η ομάδα του Μίτσελ είχε την απόλυτη υπεροχή στο παιχνίδι και έψαχνε με σέντρες, είτε από τα πλάγια είτε από τον άξονα, να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα του Λεβαδειακού. Η επόμενη μεγάλη στιγμή σημειώθηκε στο 18’, όταν μετά από εκπληκτική σέντρα του Χάμες από τα δεξιά, ο Μασούρας έκανε κεφαλιά πάσα για τον Ελ Αραμπί, αυτός προσπάθησε από κοντά με το σώμα να σπρώξει τη μπάλα στην εστία αλλά ο Βινίσιους απομάκρυνε σωτήρια πριν αυτή περάσει ολόκληρη τη γραμμή.

Έδωσε τη λύση ο Ανδρούτσος

Το επόμενο 20λεπτο πέρασε χωρίς κάτι το αξιόλογο καθώς οι παίκτες του Λεβαδειακού είχαν πολύ καλές αλληλοκαλύψεις και δεν επέτρεπαν στους παίκτες του Ολυμπιακού να βγάλουν την καθοριστική τελική πάσα. Ενδεικτική ότι η επόμενη στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 38’ μ’ ένα άστοχο σουτ του Μασούρα. Η φάση αυτή αποδείχθηκε προειδοποιητική βολή, καθώς δύο λεπτά μετά ο Χάμες έβγαλε σέντρα από τα δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά, ο Βινίσιους έδιωξε προ του Ελ Αραμπί αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Ανδρούτσο ο οποίος κοντρόλαρε με το στήθος και εκτέλεσε από κοντά «γράφοντας» το 1-0. Μάλιστα ο Έλληνας άσος, που έγινε ο 9ος διαφορετικός σκόρερ του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, το πανηγύρισε έξαλλα μπροστά στους φίλους της ομάδας που έκαναν την εκδρομή στην Λιβαδειά. Η φάση ελέγχθηκε και από το VAR για οφσάιντ στον Ελ Αραμπί, ο οποίος όμως αποδείχθηκε onside. Το 1-0 ήταν και το φινάλε του ημιχρόνου, με τους Πειραιώτες να είχαν 79% κατοχή και 8 τελικές (3 στην εστία) έναντι 1 εκτός εστίας των ακίνδυνων Βοιωτών.

Άλλαξε σχηματισμό ο Βέλιτς, πιο απειλητικοί οι Βοιωτοί

Ο Βέλιτς που στο φινάλε του ημιχρόνου έριξε τον Τζημόπουλο αντί του τραυματία Λιάγκα, προχώρησε σε διπλή αλλαγή στο ξεκίνημα της επανάληψης, με στόχο να «φρεσκάρει» την επίθεση, περνώντας στο παιχνίδι τους Γιαννιώτα και Δούμτσιο αντί των Σκβάρκα και Πέτρε, ενώ γύρισε το σύστημα σε 5-4-1.

Ο Λεβαδειακός εμφανίστηκε πιο επιθετικός στα πρώτα λεπτά σε σχέση με το πρώτο μέρος και στο 48’ είχε την πρώτη καλή στιγμή για να ισοφαρίσει, όταν μετά από χτύπημα φάουλ, ο Νίκας έπιασε το γυριστό αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ. Οι Βοιωτοί απείλησαν ξανά στο 53’ με ωραία ατομική ενέργεια του Βρακά, ο οποίος απέφυγε δύο παίκτες και έκανε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Μεγάλες ευκαιρίες ο Ολυμπιακός

Η απάντηση του Ολυμπιακού στις φάσεις των γηπεδούχων ήρθε στο 54’ με τον Χάμες να πιάνει ένα εντυπωσιακό σουτ με το εξωτερικό στην κίνηση έπειτα από κεφαλιά-πάσα του Μασούρα, αλλά ο Μάρκοβιτς εκτοξεύτηκε και έβγαλε με υπερπροσπάθεια σε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά μετά οι «ερυθρόλευκοι» «άγγιξαν» ξανά το 2-0 αυτή τη φορά με τον Μπιέλ, ο οποίος απέφυγε υπέροχα με μία ντρίπλα δύο παίκτες του Λεβαδειακού αλλά το σουτ που επιχείρησε από το ημικύκλιο πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Ο Μίτσελ προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή στο 64’, βάζοντας τον Μπακαμπού αντί του Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης. Ο Κονγκολέζος φορ λίγο έλειψε να μοιράσει ασίστ δύο λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς αφού στο 66’ έστρωσε στον Μπιέλ αλλά ο Ισπανός έκανε κακό τελείωμα από πλεονεκτική θέση, σπαταλώντας άλλη μια ευκαιρία.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει μεγάλο ποσοστό κατοχής σε επίπεδα 74% αλλά δεν μπορούσε να βρει το δεύτερο γκολ για να «κλειδώσει» το τρίποντο. Οι παίκτες του Λεβαδειακού είχαν αυξήσει το πρέσινγκ στο δεύτερο μέρος και έκλεβαν μπάλες στη μεσαία γραμμή αλλά έκαναν αρκετές λάθος μεταβιβάσεις, με αποτέλεσμα να μη δημιουργούν ιδιαίτερους κινδύνους. Η επόμενη καλή στιγμή των γηπεδούχων ήρθε στο 72’ με μια άστοχη κεφαλιά του Τζημόπουλου έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Ανακάτεψε την τράπουλα ο Μίτσελ

Ο Μίτσελ «φρέσκαρε» την ενδεκάδα στο 76’ βάζοντας τους Άβιλα και Μπόουλερ αντί των Ανδρούτσου και Μασούρα, ενώ λίγο αργότερα πέρασε τον Φορτούνη στη θέση του Μπιέλ και τον Σαμασέκου αντί του Χάμες δίνοντας εντολή στον Ιν Μπομ-Χουάνγκ να παίζει πιο μπροστά. Στο 81’ ο Ολυμπιακός σπατάλησε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει δεύτερο γκολ, με τον Μπακαμπού να πιάνει σουτ με το εξωτερικό από τα πλάγια της περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε ξυστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μάρκοβιτς.

Άκαρπη η πίεση του Λεβαδειακού

Στο 85’ ο Βέλιτς τα έπαιξε όλα για όλα βάζοντας έξτρα επιθετικό, τον Τσιριγώτη στη θέση του μέσου Χάμοντ. Ο Λεβαδειακός προσπάθησε να πιέσει στα τελευταία λεπτά αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει σημαντικά, έχοντας ως κορυφαία στιγμή ένα άστοχο σουτ του Δούμτσιου μέσα από την περιοχή δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Το 1-0 ήταν το τελικό σκορ και ο Ολυμπιακός επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, μένοντας στο -10 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και στο -4 από την 2η ΑΕΚ πριν το ντέρμπι με την «Ένωση» στο «Γ. Καραϊσκάκης». Από την πλευρά του ο Λεβαδειακός παρέμεινε στους 7 βαθμούς, ισοβαθμώντας με ΟΦΗ και Ιωνικό (ματς λιγότερο) στις τρεις τελευταίες θέσεις.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Πόρτο: Νέος πρόεδρος ο Άντρε Βίλας-Μπόας, έβαλε τέλος στην 42χρονη θητεία του Πίντο Ντα Κόστα!
Πόρτο: Νέος πρόεδρος ο Άντρε Βίλας-Μπόας, έβαλε τέλος στην 42χρονη θητεία του Πίντο Ντα Κόστα!
8 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Άστον Βίλα: Το VAR την έσωσε από το κάζο της αγωνιστικής πριν τον Ολυμπιακό (video)
Άστον Βίλα: Το VAR την έσωσε από το κάζο της αγωνιστικής πριν τον Ολυμπιακό (video)
11 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Προγνωστικά Euroleague: Με τις ασίστ του Πάνγκος
Προγνωστικά Euroleague: Με τις ασίστ του Πάνγκος
09/11/2022 04:59
Σε αδιέξοδο οι συζητήσεις UEFA και European Super League με το «κλειστό» εγχείρημα να απορρίπτεται ξανά
Σε αδιέξοδο οι συζητήσεις UEFA και European Super League με το «κλειστό» εγχείρημα να απορρίπτεται ξανά
08/11/2022 22:35
Λαμία: «Σιδηρόπουλε είσαι το σκοτάδι του ελληνικού ποδοσφαίρου»
Λαμία: «Σιδηρόπουλε είσαι το σκοτάδι του ελληνικού ποδοσφαίρου»
08/11/2022 22:01
Ολυμπιακός: «Παραμένουμε στο πρωτάθλημα, μηνύσεις για την εγκληματική οργάνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου»
Ολυμπιακός: «Παραμένουμε στο πρωτάθλημα, μηνύσεις για την εγκληματική οργάνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου»
08/11/2022 22:00
Άρης - Λαμία 5-0: Επιστροφή στις νίκες με «ξέσπασμα» για τους «κίτρινους»
Άρης - Λαμία 5-0: Επιστροφή στις νίκες με «ξέσπασμα» για τους «κίτρινους»
08/11/2022 21:59
Ολυμπιακός: Ξανά στο προσκήνιο το όνομα του Κέιλορ Νάβας
Ολυμπιακός: Ξανά στο προσκήνιο το όνομα του Κέιλορ Νάβας
08/11/2022 21:38
Το Εκουαδόρ τιμωρήθηκε αλλά πάει κανονικά στο Μουντιάλ αφού απορρίφθηκε η έφεση της Χιλής
Το Εκουαδόρ τιμωρήθηκε αλλά πάει κανονικά στο Μουντιάλ αφού απορρίφθηκε η έφεση της Χιλής
08/11/2022 21:24
Μπαίνει χειρουργείο και χάνει το Μουντιάλ ο Λο Σέλσο
Μπαίνει χειρουργείο και χάνει το Μουντιάλ ο Λο Σέλσο
08/11/2022 20:41
Αρκετά πιθανό ο Λουκάκου να μην πάει στο Μουντιάλ!
Αρκετά πιθανό ο Λουκάκου να μην πάει στο Μουντιάλ!
08/11/2022 20:13
Ολυμπιακός: Μέσα ο Λάιντνερ, έξω ο Μαρσέλο και απαγορευτικό του Υπουργείου για οπαδούς στην Λειβαδιά
Ολυμπιακός: Μέσα ο Λάιντνερ, έξω ο Μαρσέλο και απαγορευτικό του Υπουργείου για οπαδούς στην Λειβαδιά
08/11/2022 19:35
Περισσότερες ειδήσεις