Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2022 - Καναδάς: Επιστροφή έπειτα από 36 χρόνια

Μουντιάλ 2022 - Καναδάς: Επιστροφή έπειτα από 36 χρόνια

Συντάκτης: Γιώργος Βροντάκης
Γιώργος Βροντάκης
15/11/2022 08:44
Θριάμβευσε στην προκριματική φάση και πετάει στα σύννεφα για την συμμετοχή του στο Μουντιάλ του Κατάρ, αφού είχε να πάρει μέρος 36 χρόνια, ενώ θα συνδιοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 μαζί με ΗΠΑ και Μεξικό. Τελευταία μεγάλη επιτυχία του Καναδά ήταν το Gold Cup το 2000.

Προηγούμενες διοργανώσεις


Δεν έχει μεγάλη εμπειρία από Παγκόσμιο Κύπελλο, αφού θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά στην ιστορία της, αφού η προηγούμενη ήταν πριν από 36 χρόνια. Τότε, το 1986 στο Μεξικό δεν είχε πάρει ούτε βαθμό στον όμιλο, έχοντας τρεις ήττες και φέτος ευελπιστεί να τα πάει καλύτερα.

Πώς προκρίθηκε


Βρέθηκε σε τρομερή κατάσταση στα προκριματικά, αφού με ρεκόρ 8-4-2, ο Καναδάς τερμάτισε πρώτος στον όμιλο της CONCACAF, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το Μεξικό. Είχε την καλύτερη επίθεση με 23 γκολ και δέχθηκε μόλις εφτά.
Μουντιάλ 2022 - Καναδάς: Επιστροφή έπειτα από 36 χρόνια

Ο προπονητής: Τζον Χέρντμαν


Ο 47χρονος Άγγλος προπονητής, Τζον Χέρντμαν έχει αναλάβει τα ηνία του Καναδά από τις 8 Ιανουαρίου 2018, έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του από την Εθνική ομάδα Γυναικών της Νέας Ζηλανδίας και μετά σε αυτή του Καναδά καταλαμβάνοντας δύο χάλκινα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και του 2016. Έγινε ο πρώτος προπονητής που οδήγησε σε τελική φάση Μουντιάλ τις Εθνικές Ανδρών και Γυναικών του Καναδά.

Το ρόστερ


Ο πιο γνωστός παίκτης στο ρόστερ της ομάδας είναι ο Αλφόνσο Ντέιβις με τον παίκτης της Μπάγερν Μονάχου να είναι ιδιαίτερα επιδραστικός στον Καναδά. Ο ταχύτατος άσος ξεχωρίζει στην αποστολή, ενώ πολύτιμες βοήθειες θα δώσουν ο χαφ Χάτσινσον και οι επιθετικοί Τζόναθαν Ντέιβιντ και Κάιλ Λάριν. Ξεχωρίζει και η παρουσία του Ντέρεκ Κορνέλιους, τον οποίο γνωρίζουμε από τη θητεία του στον Παναιτωλικό.
Μουντιάλ 2022 - Καναδάς: Επιστροφή έπειτα από 36 χρόνια

Στόχος


Στη μοναδική της συμμετοχή σε Μουντιάλ μέτρησε τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες και δεν αποκλείεται να το επαναλάβει και τώρα, αφού ξεκινά τον όμιλο κόντρα στο φαβορί Βέλγιο και ακολουθεί η Κροατία. Αναμένεται να παίξει τα ρέστα του κόντρα στο Μαρόκο για να γράψει ιστορία με τον πρώτο βαθμό ή βαθμούς σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αν τα καταφέρει η παρουσία του Καναδά θα είναι επιτυχημένη στα γήπεδα του Κατάρ.

Η αποστολή:


Τερματοφύλακες: Ντέιν Σεντ Κλερ (Μινεσότα Γιουνάιτεντ), Τζέιμς Παντέμης (Μόντρεαλ), Μίλαν Μπόργιαν (Ερυθρός Αστέρας)

Αμυντικοί: Άλιστερ Τζόνστον (Μόντρεαλ), Σαμ Αντεκούγκμπε (Χατάισπορ), Καμάλ Μίλερ (Μόντρεαλ), Στίβεν Βιτόρια (Σάβες), Ρίτσι Λαριέα (Τορόντο), Ντέρεκ Κορνέλιους (Παναιτωλικός), Τζόελ Βάτερμαν (Μόντρεαλ), Αλφόνσο Ντέιβις (Μπάγερν)

Μέσοι: Σάμουελ Πιετ (Μόντρεαλ), Στέφεν Εουστάκιο (Πόρτο), Λίαμ Φρέιζερ (Ντέινζ), Ατίμπα Χάτσινσον (Μπεσίκτας), Μαρκ Άντονι Κέιγ (Τορόντο), Ισμαέλ Κονέ (Μόντρεαλ), Τζόναθαν Οσόριο (Τορόντο), Ντέιβιντ Γουόδερσπουν (Σεντ Τζόνστον)

Επιθετικοί:

Λούκας Καβαλίνι (Βανκούβερ Γουάιτκαπς), Τζούνιορ Χόιλετ (Ρέντινγκ), Τατζόν Μπουκάναν (Μπριζ), Ικέ Ούγκμπο (Τρουά), Κάιλ Λάριν (Μπριζ), Τζόναθαν Ντέιβιντ (Λιλ), Λίαμ Μίλαρ (Βασιλεία)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.