Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Η Adidas αποφάνθηκε: Δεν έκανε επαφή ο Ρονάλντο, το γκολ είναι του Φερνάντες (video)

Η Adidas αποφάνθηκε: Δεν έκανε επαφή ο Ρονάλντο, το γκολ είναι του Φερνάντες (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
29/11/2022 16:24
Μέσω της ειδικής τεχνολογίας ανίχνευσης επαφής που διαθέτει η μπάλα της Adidas για το Μουντιάλ του Κατάρ, η FIFA κατοχύρωσε οριστικά στον Μπρούνο Φερνάντες το 1-0 κόντρα στην Ουρουγουάη, δηλώνοντας πως δεν σημειώθηκε επαφή του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Στον Μπρούνο Φερνάντες πιστώθηκε και τυπικά το πρώτο γκολ στο χθεσινό αγώνα της Πορτογαλίας με την Ουρουγουάνη για την 2η αγωνιστικής της φάσης των ομίλων. Υπήρξε μπέρδεμα αναφορικά με το ποιος ήταν ο σκόρερ του τέρματος καθώς η ψηλοκρεμαστή σέντρα του Φερνάντες κατέληξε στο βάθος της εστίας, με τον Ρονάλντο να πηδάει για κεφαλιά στη μικρή περιοχή σε προσπάθεια του να κάνει επαφή με τη μπάλα.

Το ερώτημα ήταν αν ο CR7 έκανε ή όχι επαφή με τη μπάλα ώστε να φανεί σε ποιον να κατοχυρωθεί το γκολ. Εν τέλει την απάντηση έδωσε η Adidas η οποία αποφάνθηκε ότι το γκολ ήταν του Μπρούνο Φερνάντες.

Συγκεκριμένα, κάθε μπάλα έχει μέσα της αισθητήρα 500Hz IMU που καταγράφει τις επαφές που σημειώνονται στη διάρκεια του αγώνα, από τους παίκτες, στο χορτάρι ή στα δοκάρια. Στη φάση του γκολ, αποδείχθηκε πως δεν υπήρξε επαφή στην κεφαλιά που επιχείρησε ο Κριστιάνο, πράγμα που αποδεικνύει ότι η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα απευθείας από τη σέντρα του Φερνάντες.

«Στο παιχνίδι της Πορτογαλίας με την Ουρουγουάη, και μέσω του «Connected Ball Technology», μπορέσαμε να δείξουμε οριστικά ότι δεν υπήρχε επαφή μεταξύ του Κριστιάνο Ρονάλντο και της μπάλας όταν μπήκε το πρώτο γκολ. Καμία εξωτερική δύναμη δεν μετρήθηκε στην μπάλα, σύμφωνα με τις μετρήσεις μας. Ο αισθητήρας μέσα στην μπάλα μας επιτρέπει να είμαστε πολύ ακριβείς στην ανάλυσή μας», ήταν το μήνυμα της Adidas.




Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δημοσιογράφος Πιρς Μόργκαν, που προ ημερών πήρε την εκρηκτική συνέντευξη του Κριστιάνο Ρονάλντο, ισχυρίστηκε ότι ο πρώην άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του έστειλε μήνυμα με το οποίο του ανέφερε ότι έκανε επαφή με τη μπάλα και πως ακόμα και ο Μπρούνο συμφωνεί σ’ αυτό.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο Ρονάλντο μένει στα 8 γκολ σε Μουντιάλ, ένα πίσω από τον Εουσέμπιο ο οποίος παραμένει για την ώρα ο πρώτος σκόρερ της Πορτογαλίας στη διοργάνωση.

Το γκολ:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.