Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Η Λα Λίγκα ζητά άμεσες κυρώσεις στην Γιουβέντους

Η Λα Λίγκα ζητά άμεσες κυρώσεις στην Γιουβέντους

Συντάκτης: Agones team
Agones team
29/11/2022 18:25
Η ισπανική Λίγκα εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας απαιτεί να επιβληθούν άμεσες αθλητικές κυρώσεις στην Γιουβέντους.

Σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της Γιουβέντους υπέβαλε την παραίτηση του το βράδυ της Δευτέρας (28/11) μετά τις κατηγορίες για οικονομικές ατασθαλίες που σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα θέτουν σε κίνδυνο τον ιστορικό σύλλογο ακόμα και με υποβιβασμό.

Μια ημέρα μετά, η ανώτερη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος, Λα Λιγκα εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, ζητώντας την άμεση εφαρμογή των αθλητικών κυρώσεων κατά της «Γηραιάς Κυρίας».

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος του CBS, Μπεν Τζέικομπς, οι άνθρωποι της ισπανικής Λίγκας πιστεύουν ότι οι κατάλληλες κυρώσεις θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν υποβιβασμό ή αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μετά την παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου της Γιουβέντους, η LaLiga ζητά την άμεση εφαρμογή των αθλητικών κυρώσεων κατά του συλλόγου».

Η LaLiga έχει ήδη καταθέσει επίσημη καταγγελία κατά της Γιουβέντους στην UEFA τον Απρίλιο του 2022, στην οποία ανέφερε παραβιάσεις του Financial Fair Play, κάτι το οποίο ερευνά η ιταλική Guardia di Finanza. Ειδικότερα, οι κατηγορίες αφορούν μεταγραφές πάνω από την εύλογη αξία τους και υποτιμημένα έξοδα των εργαζομένων, κατά παράβαση του οικονομικού ευ αγωνίζεσθαι της UEFA. Επιπλέον, η καταγγελία υποστήριζε ότι η Γιουβέντους απέκρυψε το πραγματικό κόστος των μισθών των παικτών της.

Αυτή τη Δευτέρα, στην ίδια δήλωση που ανακοινώνει την παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου της, η Γιουβέντους αναγνωρίζει οικονομικές λογιστικές παρατυπίες, οι οποίες στοχεύουν μεταξύ άλλων στην παραπλάνηση των αρχών του Financial Fair Play της UEFA.

Η LaLiga είναι εδώ και πολύ καιρό ένας σημαντικός υποστηρικτής για την υλοποίηση, την εφαρμογή και την επιβολή ισχυρών κανόνων οικονομικής βιωσιμότητας στο ποδόσφαιρο. Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, η LaLiga υπέβαλε καταγγελίες για παραβιάσεις του οικονομικού fair play που κατατέθηκαν στην UEFA κατά της Γιουβέντους, αλλά και της Μάντσεστερ Σίτι και της Παρί Σεν Ζερμέν.

Η ίδια η ισπανική διοργάνωση έχει εφαρμόσει τους κανόνες «οικονομικού ελέγχου» για σχεδόν μια δεκαετία, κατόπιν αιτήματος των συλλόγων που απαρτίζουν το πρωτάθλημα. Η οικονομική βιωσιμότητα είναι υψίστης σημασίας για την προστασία των επιχειρήσεων του ποδοσφαίρου.

Προστατέψτε το ποδόσφαιρό μας.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.