Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γνωστοποίησε την αποχώρηση του από το Μεξικό ο Μαρτίνο

Γνωστοποίησε την αποχώρηση του από το Μεξικό ο Μαρτίνο

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
1/12/2022 14:18
Την αποχώρηση του από τον πάγκο του Μεξικού γνωστοποίησε ο Χεράρντο Μαρτίνο μετά την αποτυχία της ομάδας να προκριθεί από τη φάση των ομίλων του Μουντιάλ.

Το Μεξικό κέρδισε με 2-1 την Σαουδική Αραβία στο φινάλε του 3ου ομίλου του Μουντιάλ του Κατάρ αλλά δεν ήταν αρκετό για να πάρει την πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης, υστερώντας στην ισοβαθμία με την Πολωνία. Ως εκ τούτου η «Τρι» έμεινε εκτός από τη φάση των ομίλων για πρώτη φορά μετά το μακρινό 1978!

Μετά το φινάλε, ο Χεράρντο Μαρτίνο, που αποτελεί persona non grata για τους οπαδούς του Μεξικού, γνωστοποίησε την αποχώρηση του από τον πάγκο της ομάδας μετά από σχεδόν τρία χρόνια: «Δεν έχω λόγους αυτή τη στιγμή να σκεφτώ ότι το μέλλον θα είναι διαφορετικό. Το συμβόλαιο μου έληξε όταν ακούστηκε το τελικό σφύριγμα του αγώνα. Δεν έχω κάτι άλλο να πω».

Για τον πρώτο αποκλεισμό στη φάση των ομίλων από το 1978, τόνισε: «Δεν μπορώ να πω τίποτα στον κόσμο γιατί είμαι αυτός που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για αυτήν την τρομερή απογοήτευση. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για αυτή τη μεγάλη αποτυχία που δεν έχει συμβεί εδώ και πολλά Μουντιάλ. ΄Το τελευταίο ματς ήταν το παιχνίδι που παίξαμε καλύτερα, όπου ήμασταν μακρά καλύτεροι του αντιπάλου και δημιουργήσαμε τις περισσότερες ευκαιρίες για γκολ. Θα τολμούσα να πω ότι μπορούσαμε να είχαμε πετύχει όσα γκολ χρειαζόμασταν για να μην εξαρτόμαστε από το άλλο παιχνίδι, αλλά αποτύχαμε. Δε θεωρώ ότι ο αποκλεισμός κρίθηκε στα άλλα παιχνίδια αλλά σε αυτό με την Σαουδική Αραβία».

Για τα λάθη που θεωρεί ότι έκανε στο τουρνουά, ανέφερε: «Θα μπορούσε να ειπωθεί ότι δεν διατηρήσαμε το ρυθμό και τη φόρμα που είχαμε στο πρώτο μέρος κόντρα στην Πολωνία σε όλο το παιχνίδι. Σε αυτό το παιχνίδι ήμασταν κυρίαρχοι στο πρώτο μέρος αλλά δεν μπορέσαμε να το διατηρήσουμε. Ίσως χρειάζονταν κάποια τροποποίηση. Το άλλο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι ίσως στον αγώνα με την Αργεντινή και όντας 0-0, θα μπορούσαμε να είχαμε αλλάξει το τακτικό σύστημα και να αντιμετωπίσουμε το δεύτερο ημίχρονο με τους συνήθεις τρόπους μας».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.