Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ντάλιτς: «Η Αργεντινή έχει περισσότερη πίεση από εμάς»

Ντάλιτς: «Η Αργεντινή έχει περισσότερη πίεση από εμάς»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/12/2022 20:42
Ο Ζλάτκο Ντάλιτς δήλωσε αισιόδοξος εν όψει του αυριανού ημιτελικού με την Αργεντινή, τόνισε πως η πίεση βρίσκεται στην πλευρά των αντιπάλων ενώ παραδέχτηκε πως δεν περίμενε ποτέ να οδηγήσει την Κροατία σε δύο σερί ημιτελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αναλυτικά όσα είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Κροατίας εν όψει του αυριανού (13/12) ημιτελικού με την Αργεντινή:

Για τον ημιτελικό: «Φτάσαμε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου και αυτό είναι εξαιρετικό επίτευγμα για την Κροατία. Το κάναμε για δύο σερί Μουντιάλ αλλά τώρα θέλουμε περισσότερα. Παίζουμε απέναντι στην σπουδαία Αργεντινή που καθοδηγείται από τον Μέσι. Έχουν μεγάλο κίνητρο και σίγουρα περισσότερα πίεση από εμάς. Αναλύσαμε επίσης πως θέλουν να παίξουν και ποια κατεύθυνση θέλουν να δώσουν στο παιχνίδι. Είμαι αισιόδοξος, πιστεύω στους παίκτες μου. Έδειξαν χαρακτήρα, ξέρουμε τις δυνάμεις του αντιπάλου μας αλλά θα παίξουμε με το δικό μας στυλ. Δεν θα προσαρμοστούμε στην Αργεντινή».

Για την αγωνιστική ετοιμότητα των παικτών του: «Έχουμε ξοδέψει αρκετή ενέργεια, παίξαμε δύο παρατάσεις αλλά είμαστε στα ημιτελικά και δε μιλάμε καν για το αν θα έχουμε δύναμη. Ξέρουμε ότι θα δώσουμε το καλύτερο μας και πόση ενέργεια πρέπει να καταλάβουμε. Είμαστε έτοιμοι. Δεν έχουμε μεγάλα προβλήματα. Όλοι είναι υγιείς, έτοιμοι, ελπίζω να ξεκουράστηκαν καλά».

Για το παιχνίδι των δύο ομάδων στους ομίλους του Μουντιάλ το 2018 όπου η Κροατία κέρδισε με 3-0: «Είναι ένα παιχνίδι, εντελώς διαφορετικό από αυτό του 2018. Ήταν φάση ομίλων, δεν καθόριζε πρόκριση. Παίξαμε πολύ καλά τότε, σκοράραμε γκολ και παλέψαμε καλά. Θα είμαστε έτσι αύριο αλλά το παιχνίδι δεν συγκρίνεται. Είναι μεγάλο για την Αργεντινή και για εμάς, το διακύβευμα είναι ψηλό και δεν θα υπάρχει δεύτερη ευκαιρία. Περιμένω ένα ωραίο και κοντρολαρισμένο παιχνίδι».Για το ότι ο τότε προπονητής της Αργεντινής, Χόρχε Σαμπάολι δεν του έδωσε το χέρι μετά τη νίκη της Κροατίας: «Δεν ανατρέχω σε αυτό. Καταλαβαίνω επίσης αυτούς τους προπονητές, υπάρχουν μεγάλα συναισθήματα, συμβαίνει και δεν πρέπει να κρατάς κακία. Είδαμε το ματς με την Ολλανδία, είχε αρκετές μη ποδοσφαιρικές καταστάσεις και θέλουμε να το αποφύγουμε αυτό. Ελπίζω ο διαιτητής να το διαχειριστεί καλά».

Για το αν θα είναι το μεγαλύτερο ματς στην ιστορία της Κροατίας: «Εάν ανατρέξω στο χρόνο, για μένα το μεγαλύτερο παιχνίδι ήταν με την Αγγλία το 2018. Μετά αυτό με την Βραζιλία και αύριο μπορεί να είναι το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό. Το να βρεθείς ξανά στον τελικό μετά από τέσσερα χρόνια με νέα Εθνική ομάδα είναι κάτι φανταστικό. Εάν κερδίσουμε θα είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία για εμένα».

Για το παιχνίδι της Αργεντινής με την Ολλανδία: «Αναλύσαμε το παιχνίδι και τα πράγματα που έκανε η Αργεντινή καλά. Ο Μέσι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, έχει εξαιρετική υποστήριξη από τους συμπαίκτες του όσον αφορά την επιθετικότητα και τη μαχητικότητα. Μεγάλη ομάδα, καλά ισορροπημένη, έχουν τις δυνάμεις τους, έπαιξαν για το αποτέλεσμα , μετά το 2:0 χαλάρωσαν λίγο και αυτό μπορεί να τους προειδοποίησε. Περιμένω μια ακόμα καλύτερη Αργεντινή αύριο, ακόμα πιο συμπαγής και ακόμα πιο δυνατή. Ένα μεγάλο ματς, αλλά νομίζω ότι υπάρχει μεγαλύτερη πίεση πάνω τους. Θα υπάρξει μεγάλη υποστήριξη για αυτούς από την κερκίδα, αλλά δεν θα παραπονεθούμε, ας απολαύσουμε και ας παίξουμε έναν ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, για να απολαύσουμε το ποδόσφαιρο».

Για την πορεία της Κροατίας και αν δίνει σε άλλες ομάδες το δικαίωμα να ονειρεύονται αντίστοιχη πορεία: «Έχω πει πολλές φορές ότι όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο. Πριν από τέσσερα χρόνια, κάναμε αυτό το όνειρο δυνατό για όλα τα μικρά κράτη και τους δώσαμε το δικαίωμα να ονειρεύονται. Κανείς δεν το περίμενε τότε. Ενθαρρυμένοι από το παράδειγμά μας, όλοι οι άλλοι πλέον κάνουν όνειρα, συμπεριλαμβανομένου του Μαρόκου. Πέρασαν το Βέλγιο, την Ισπανία, την Πορτογαλία και έχουν το δικαίωμα να ελπίζουν ότι θα είναι οι καλύτεροι, αλλά έχουμε επίσης αυτό το δικαίωμα».

Για το αν περίμενε τέτοια εξέλιξη όταν αναλάμβανε την Εθνική ομάδα: «Ήταν διαφορετικά τότε, δεν μπορούσα καν να φανταστώ ότι ως προπονητής της Κροατίας θα ήμουν σε δύο Μουντιάλ, ότι θα ήμουν σε δύο ημιτελικούς, νόμιζα ότι ήταν για κάποιους άλλους, όχι για μένα. Δόξα το Θεό που μου το έκανε δυνατό, είμαι ευγνώμων, ό,τι και να γίνει, είμαι περήφανος για την εθνική ομάδα και τη δουλειά μου. Κανείς δεν περίμενε ότι θα μείνουμε μέχρι το τέλος δύο φορές. Είμαι περήφανος όσο δεν πάει, είμαι ευτυχισμένος άνθρωπος».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.