Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ρεγκραγκί: «Θέλουμε να βάλουμε την Αφρική στην κορυφή του κόσμου, μακάρι να μας υποτιμήσει η Γαλλία»

Ρεγκραγκί: «Θέλουμε να βάλουμε την Αφρική στην κορυφή του κόσμου, μακάρι να μας υποτιμήσει η Γαλλία»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/12/2022 22:41
Ο Ουαλίντ Ρεγκραγκί δήλωσε πεινασμένος για μεγαλύτερες επιτυχίες με το Μαρόκο, θέτοντας ως στόχο την κατάκτηση του Μουντιάλ, ευχήθηκε η Γαλλία να υποτιμήσει την ομάδα του ενώ ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να προσαρμοστεί πάνω στον Εμπαπέ.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του Μαρόκου εν όψει του ημιτελικού με την Γαλλία:

Για το πως προσεγγίζει το παιχνίδι: «Έχουμε πολλούς τραυματισμούς αλλά έχουμε ιατρικό τιμ πολύ υψηλού επιπέδου και λαμβάνουμε καλά νέα αυτή τη στιγμή. Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει κανένας που δίνεται εκτός και κανένας που δίνεται έτοιμος. Θα παρατάξουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα, με παίκτες που είναι στο 100%. Το κλειδί είναι αρχικά να έχεις τη σωστή νοοτροπία. Καταβάλλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια σε κάθε παιχνίδι, συλλογικά, το μυαλό και η καρδιά είναι πολύ πιο σημαντικά από τα υπόλοιπα. Σχεδόν 20.000 Μαροκινοί οπαδοί, τουλάχιστον, θα βρίσκονται στο γήπεδο για να μας υποστηρίξουν. Αύριο θα παίξουμε εντός έδρας, είναι πολύ σημαντικό για εμάς».

Για το αν υπάρχει κίνδυνος χαλάρωσης καθώς η ομάδα του είναι ήδη πετυχημένη: «Είναι λίγο αυτό που θέλουμε να αλλάξουμε ως νοοτροπία. Δε συμφωνώ με νοοτροπία ‘’ό,τι και να γίνει, πετύχαμε στο Μουντιάλ΄΄. Ελπίζω μάλιστα ότι ο αντίπαλός μας δεν θα μας σεβαστεί. Αν μας σεβαστεί και παίξει στο επίπεδό του, θα είναι πολύ δύσκολο για εμάς. Έχουμε ίσως την πιο δύσκολη πορεία των ημιτελικών. Ο κόσμος περίμενε να αποκλειόμασταν σε κάθε παιχνίδι αλλά είμαστε ακόμα εδώ. Θέλουμε να πάμε στον τελικό και να κερδίσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο, αυτά δεν είναι κενά λόγια. Ίσως δεν θα έχουμε ξανά αυτή την ευκαιρία στην ιστορία μας. Έχουμε εξαιρετική ενέργεια για να εξισορροπήσουμε ξανά τις αμφιβολίες στο γήπεδο, είναι σαν αγώνας Κυπέλλου».Για το ότι είναι ακόμα πεινασμένος: «Τολμώ να ελπίζω! Δε γίνεται να μην πεινάς στα ημιτελικά... Έχει αποκλειστεί η καλύτερη ομάδα του Μουντιάλ, η Βραζιλία. Έχουμε μια φιλόδοξη προπόνηση, θέλουμε να βάλουμε την Αφρική στην κορυφή του κόσμου, θα πρέπει να είμαστε δυνατοί για να ανταπεξέλθουμε του ανταγωνισμού. Πιστεύουμε σε εμάς. Ίσως είμαστε τρελοί, αλλά δεν πειράζει να είμαστε τρελοί, σωστά; Δεν είμαστε κουρασμένοι, δεν πρόκειται να κουραστούμε σε έναν ημιτελικό Μουντιάλ. Πεινάμε και δεν κουραζόμαστε».

Για το τι σημαίνει γι’ αυτόν να αντιμετωπίσει την Γαλλία καθώς έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο Κορμπέιγ-Εσόν (κοινότητα στα νότια προάστια του Παρισιού): «Είναι τιμή και χαρά να αντιμετωπίζω τη Γαλλία. Θα παίξουμε με την καλύτερη ομάδα στον κόσμο, με τον καλύτερο προπονητή στον κόσμο. Για έναν προπονητή σαν εμένα, είναι πάντα καλό να δοκιμάζεις τον εαυτό σου. Αυτό το παιχνίδι θα είναι ξεχωριστό για τους αγαπημένους μου, για την οικογένεια. Αλλά αυτό που έχει σημασία είναι η νίκη. Είχαμε ήδη μιλήσει για αυτό πριν από το Βέλγιο, με τους παίκτες που έχουν δύο εθνικότητες στην ομάδα. Αλλά παίζουμε για το Μαρόκο, έναν αγώνα ποδοσφαίρου, πρέπει να είναι πάρτι, ό,τι κι αν γίνει. Είτε κερδίσει η Γαλλία είτε κερδίσει το Μαρόκο, θα γιορτάσουμε μαζί, ζούμε μαζί. Για όλους τους ανθρώπους διπλής υπηκόους, θα είναι μια συγκινητική στιγμή. Δεν συμφωνώ με τα ξεσπάσματα που έγιναν μετά τη νίκη μας κόντρα στο Βέλγιο. Εγώ, είμαι χαρούμενος για την άλλη ομάδα που θα πάει στον τελικό. Αν περάσουν οι Γάλλοι θα τους υποστηρίξουμε και το αντίστροφο, είναι απλά ποδόσφαιρο».

Για τις κριτικές που δέχεται για το στυλ παιχνιδιού του: «Εσείς οι δημοσιογράφοι ονειρεύεστε την κατοχή της μπάλας, το 60 ή το 70%, σας αρέσει. Υπάρχουν και τα xG, αναμενόμενα γκολ, τι εφεύρεση, που... Α, είχαμε 4 xG και χάσαμε... Αλλά αν έδινες 4 xG στον ξύλινο επιθετικό σου, είναι λογικό! Αν έχεις 70% κατοχή και σουτάρεις δύο φορές... Θα ρωτήσω τον Ινφαντίνο αν μπορεί να δώσει έναν πόντο ή περισσότερο για την κατοχή. Πέρασα από την Ισπανία (παίκτης στην Σανταντέρ), ήταν το όνειρό μου, το τίκι τάκα, ο Γκουαρδιόλα. Μετά μεγάλωσα. Στο παρελθόν, μας άρεσαν οι αφρικανικές ομάδες, λίγος χορός, καλό παιχνίδι, ο Μπουφάλ να βάλει δύο ωραία γκολ και μετά πας σπίτι σου. Λοιπόν όχι. Μπορούμε να κερδίσουμε, με το ελάχιστο. Τι θέλουμε: να παραχωρήσουμε όσο το δυνατόν λιγότερα xG. Η Γαλλία τα κατάλαβε όλα το 2018, πρέπει να πάρουμε παράδειγμα από αυτούς. Τα υπόλοιπα, τα δεδομένα... Είχαμε 0,001% πιθανότητα κατάκτησης του Μουντιάλ, σήμερα τι έχουμε; 0,003%; (Τον προκαλεί ένας δημοσιογράφος) Α, έχουμε 12% πιθανότητες τώρα; (Γελάει) Αύριο, μπορεί να μοιάζω με ηλίθιο, ο κόσμος θα πει: Μίλησε πολύ''».

Για το πως ο Αχράφ Χακίμι ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον Εμπαπέ: «Αν υπάρχει κάποιος παίκτης που τον ξέρει καλύτερα από εμένα ή εσένα, αυτός είναι ο Αχράφ, τον βλέπει καθημερινά στην προπόνηση. Δυστυχώς για εμάς, δεν είναι μόνο ο Κιλιάν, όταν βλέπεις την ποιότητα του Γκριεζμάν ανάμεσα στις γραμμές, την ποιότητα του Ντεμπελέ, το τέλειο συμπλήρωμα του Κιλιάν, που πηγαίνει δεξιά, αριστερά. Δεν είναι μόνο ο Κιλιάν και δεν θα έχουμε ειδικές προσαρμογές γι' αυτόν. Θα είναι μια μεγάλη μονομαχία μεταξύ δύο πρωταθλητών, που δεν πρόκειται να κάνουν δώρα ο ένας στον άλλο. Ο Αχράφ θα έχει υπερβολικό κίνητρο να νικήσει τον φίλο του, μην ανησυχείτε».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.