Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μόντριτς: «Άξιζε στην Αργεντινή να είναι στον τελικό, ανύπαρκτο το πέναλτι»

Μόντριτς: «Άξιζε στην Αργεντινή να είναι στον τελικό, ανύπαρκτο το πέναλτι»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/12/2022 01:34
Ο Λούκα Μόντριτς ήταν εμφανώς απογοητευμένος για τον αποκλεισμό της Κροατίας από τον τελικό του Μουντιάλ και έκανε λόγο για δίκαιη την πρόκριση της Αργεντινής παρότι χαρακτήρισε ανύπαρκτο το πέναλτι με το οποίο ήρθε το πρώτο γκολ.

Ο μεγάλος αρχηγός της Κροατίας, Λούκα Μόντριτς δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρια του μετά την ήττα της ομάδας του στον ημιτελικό με την Αργεντινή (0-3). Ο έμπειρος άσος, που έγινε μόλις ο 4ος παίκτης που ξεκινάει βασικός στα έξι πρώτα παιχνίδια του Μουντιάλ όντας 37+ ετών (σ.σ. Νίλτον Σάντος, Ντινο Τζόφ και Πίτερ Σίλτον οι άλλοι τρεις), έδωσε τα συγχαρητήρια του στην Αργεντινή για τη «δίκαιη» όπως χαρακτήρισε νίκη της, όμως στάθηκε στην φάση του πέναλτι που κατά τη γνώμη του ήταν ανύπαρκτο και διέλυσε τον ημιτελικό:

«Δυστυχώς, χάσαμε. Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον αντίπαλο, του άξιζε να είναι στον τελικό αν κοιτάξεις όλο το παιχνίδι. Ήταν καλύτεροι. Το θέμα είναι ότι δυστυχώς δεν είμαστε στον τελικό, έχουμε τη μονομαχία για την τρίτη θέση. Πρέπει να ανακάμψουμε, πάνω από όλα ψυχικά και να κερδίσουμε το χάλκινο».

Για το τι τον ενόχλησε περισσότερο: «Αυτό το πρώτο γκολ. Κατά τη γνώμη μου, δεν ήταν πέναλτι. Πριν από αυτό θα έπρεπε να ήταν κόρνερ για εμάς, μετά ο διαιτητής τους έδωσε πέναλτι, κατά τη γνώμη μου ανύπαρκτο. Και αυτό διέλυσε το παιχνίδι. Μέχρι τότε παίζαμε καλά, ελέγχαμε το παιχνίδι, μας έλειπαν κάποια πράγματα στην επίθεση για να είμαστε πιο επικίνδυνοι. Αλλά μέχρι τότε δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, δεν μας δημιουργούσαν δυσκολίες μέχρι εκείνο το πέναλτι, που κατά τη γνώμη μου δεν μπορεί ποτέ να δοθεί σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Και μετά ήρθε εκείνο το δεύτερο γκολ, όπου είχαν την τύχη με τις κόντρες. Είχαν δύο ή τρεις ευκαιρίες μετά. Ήταν δύσκολο να παίξουμε μετά τα όσα έγιναν».

Για το ότι δεν είναι μικρό πράγμα να κερδίσει μετάλλιο, ακόμα και χάλκινο: «Φυσικά. Έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι το Σάββατο, θα ήταν πολύ σημαντικό να κερδίσουμε την τρίτη θέση μετά από όλα όσα κάναμε εδώ, πώς συμπεριφερθήκαμε και πως παλέψαμε. Νομίζω ότι θα ήταν κρίμα να μην πάρουμε ένα μετάλλιο. Πρέπει να συγκεντρωθούμε, να ξεκουραστούμε καλά και κυρίως να προετοιμαστούμε ψυχικά».

Για το αν θα υπέγραφε για την τρίτη θέση πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο αν κάποιος του πρόσφερε ένα χάλκινο μετάλλιο: «Είμαστε απογοητευμένοι, είναι δύσκολο να μιλήσουμε υποθετικά για το τι θα γινόταν αν μας πρόσφερε κάποιος. Θέλαμε να είμαστε στον τελικό, αλλά δεν είμαστε. Ο αγώνας για την τρίτη θέση είναι σημαντικός, ελπίζω να είμαστε στο ίδιο επίπεδο».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.