Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γαλλία - Μαρόκο 2-0: «Τρικολόρ» έτοιμοι για ριπίτ! (video)

Γαλλία - Μαρόκο 2-0: «Τρικολόρ» έτοιμοι για ριπίτ! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/12/2022 22:55
Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία επικράτησε με 2-0 του Μαρόκου και προκρίθηκε σε δεύτερο σερί τελικό, όπου κόντρα στην Αργεντινή θα επιχειρήσει να γίνει μόλις η 3η ομάδα που θα κατακτήσει δύο σερί Παγκόσμια Κύπελλα. Τ. Ερναντέζ (5’) και Κόλο Μουανί (79’) τα γκολ για τους «τρικολόρ» που εκμεταλλεύτηκαν το γρήγορο γκολ και ήταν άριστοι τακτικά. Το πάλεψαν παρά τις απουσίες στην άμυνα οι Μαροκινοί, που είχαν δοκάρι για την ισοφάριση και θα παλέψουν κόντρα στην Κροατία για την τρίτη θέση.

Γαλλία-Αργεντινή είναι ο μεγάλος τελικός του Μουντιάλ του Κατάρ. Μία ημέρα μετά την πρόκριση της Αργεντινής επί της Κροατίας, η Γαλλία επιβλήθηκε με 2-0 του Μαρόκου και «σφράγισε» το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής (18/12) όπου θα διεκδικήσει τον 3ο παγκόσμιο τίτλο της και δεύτερο διαδοχικό! Αν τα καταφέρει θα γίνει μόλις η τρίτη ομάδα στα χρονικά που θα το πετύχει μετά την Ιταλία του Πότσο (1934, 1938) και την Βραζιλία των Πελέ-Γκαρίντσα (1958, 1962).

Οι «τρικολόρ» ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 5ο λεπτό με τον Τεό Ερναντέζ και στη συνέχεια έκαναν εξαιρετική διαχείριση του υπέρ τους σκορ. Η ομάδα του Ντεσάν είχε τις καλύτερες στιγμές για ένα δεύτερο γκολ και τελικά «κλείδωσε» το παιχνίδι στο 79’ με τον Κόλο Μουανί, δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του στο παιχνίδι.

Το πάλεψε το Μαρόκο, το οποίο είχε δύο-τρεις σημαντικές στιγμές, όπως το δοκάρι του Ελ Γιαμίκ στο φινάλε του πρώτου μέρους για να ισοφαρίσει, όμως δεν τα κατάφερε και έτσι θα αρκεστεί στον αγώνα της τρίτης θέσης με την Κροατία. Παρότι δεν έφτασε ως το τέλος της διαδρομής, η ομάδα του Ρεγκραγκί έγραψε ιστορία ως η πρώτη αφρικανική ομάδα που έπαιξε σε ημιτελικό και τα πράγματα ίσως ήταν διαφορετικά αν υπολόγιζε στους δύο βασικούς της κεντρικούς αμυντικούς.

Το ματς:


Πως ξεκίνησαν

Ο Ντεσάν υποχρεώθηκε σε δύο αναγκαστικές αλλαγές, με τη χρησιμοποίηση των Κονατέ και Φοφανά αντί των Ουπαμεκανό και Ραμπιό που ταλαιπωρούνται από ίωση. Ο Γάλλος τεχνικός διατήρησε το 4-3-3 με τον Γιορίς κάτω από τα δοκάρια, τετράδα της άμυνας τους Κουντέ, Βαράν, Κονατέ και Τεό Ερναντέζ, ενώ Τσουαμενί και Φοφανά ήταν οι δύο κεντρικοί χαφ με τον Γκριεζμάν πιο μπροστά τους. Εμπαπέ και Ντεμπελέ ήταν στα δύο «φτερά» και ο Γκριεζμάν στην κορυφή της επίθεσης.

Από την πλευρά του ο Ρεγκραγκί επέλεξε να αφήσει το αγαπημένο του 4-3-3 και να επιλέξει σχηματισμό 5-4-1. Υπήρξε αλλαγή της τελευταίας στιγμής καθώς ο βασικός στόπερ Αγκέρ δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις και στη θέση του επιλέχτηκε ο Νταρί. Από την άλλη ο έτερος βασικός στόπερ Σαίς που αντιμετώπιζε και αυτός πρόβλημα, επιλέχτηκε κανονικά στο αρχικό σχήμα. Ο Μπόνο ήταν κάτω από τα δοκάρια, Μαζραουί και Χακίμι οι δύο φουλ-μπακ ενώ τριάδα στα στόπερ ήταν οι Ελ-Γιακίμ Σαίς και Νταρί. Άμραμπατ και Ουνάχι οι δύο κεντρικοί χαφ, Μπουφάλ και Ζίγιες στα δύο άκρα και μόνος στην κορυφή ο Ελ Νεσιρί.

Γκολ με το… καλημέρα η Γαλλία

Ιδανικότερο ξεκίνημα δε γίνονταν για την Γαλλία, η οποία ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 5ο λεπτό με τον Ερναντέζ. Η φάση ξεκίνησε από κάθετη του Βαράν για τον Γκριεζμάν, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την κακή εκτίμηση του Ελ Γιαμίκ και μπήκε στην περιοχή γυρνώντας για τον Εμπαπέ. Οι δύο προσπάθειες του τελευταίου βρήκαν σε σώματα, όμως οι Μαροκινοί δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν και ο αμαρκάριστος Ερναντέζ με βολ πλανέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπόνο. Έγινε έτσι ο πρώτος παίκτης που σκοράρει γκολ ενάντια στο Μαρόκο στο τουρνουά. Πρόκειται για το πρώτο γρήγορο γκολ (4’, 39’’) σε ημιτελικό μετά από αυτό του Βραζιλιάνου Βαβά κόντρα στην Γαλλία το 1958 (2 λεπτά).

Πρώτη απειλή για Μαρόκο, απάντησε με δοκάρι η Γαλλία

Οι «τρικολόρ» είναι αήττητοι σε 25 παιχνίδια στο Παγκόσμιο Κύπελλο όταν πετυχαίνουν πρώτοι το γκολ, με το ρεκόρ να κρατάει από το Μουντιάλ του 1982 κόντρα στην Πολωνία! Το Μαρόκο ήταν αναγκασμένο να παίξει επιθετικά και στο 12’ είχε καλή στιγμή με σουτ του Ουνάχι όμως ο Γιορίς αντέδρασε σωστά.



Η Γαλλία απάντησε στις ευκαιρίες στο 17’ με τον Ζιρού να φεύγει στην κόντρα και να επιχειρεί το σουτ, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι.



Αλλαγή συστήματος οι Μαροκινοί, μεγάλη χαμένη ευκαιρία ο Ζιρού

Η φάση προέκυψε μετά από λάθος του Σαίς ο οποίος έσφιξε τα δόντια για να παίξει αλλά δεν μπορούσε να συνεχίσει και στο 21’ έδωσε τη θέση του στον χαφ Αμαλάχ, ο οποίος έπαιξε πιο μπροστά και το σύστημα άλλαξε σε 4-3-3.

Το Μαρόκο είχε την κατοχή αλλά δυσκολεύονταν να διασπάσει την καλά οργανωμένη γαλλική άμυνα και υπέπιπτε σε πολλές λάθος μεταβιβάσεις. Η Γαλλία από την πλευρά της έψαχνε ρήγμα για να χτυπήσει στην αντεπίθεση και στο 36’ έφτασε μια «ανάσα» από το δεύτερο γκολ. Ο Τσουαμενί βγήκε στο τρανζίσιον και έβγαλε σε τετ-α-τετ τον Εμπαπέ, αυτός κόπηκε σωτήρια από τον Ντάρι αλλά η μπάλα έφτασε στον Ζιρού, ο οποίος δεν κατάφερε να βρει εστία με πλασέ από πλεονεκτική θέση.



Τρία λεπτά μετά η Γαλλία απείλησε ξανά πατώντας στην περιοχή με τον Γκριεζμάν αλλά ο Ελ Γιαμίκ έκανε σωτήριο τάκλιν διώχνοντας σε κόρνερ. Από αυτό προέκυψε νέα φάση της Γαλλίας με άστοχο πλασέ του Βαράν στο πρώτο δοκάρι.

Ισοφάρισε τα δοκάρια το Μαρόκο

Στο τελευταίο πεντάλεπτο το Μαρόκο έπαιξε πιο επιθετικά και στο 44’ είχε τη δική του μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Μετά από κόρνερ του Ζίγιεχ και απομάκρυνση του Ζιρού, η μπάλα στρώθηκε στον Ελ Γιαμίκ ο οποίος επιχείρησε ανάποδο ψαλίδι από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Γιορίς εκτινάχτηκε και έδιωξε τη μπάλα στο δοκάρι. Οι Μαροκινοί συνέχιζαν να πιέζουν κερδίζοντας άλλες δύο στατικές φάσεις, αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Γιορίς αντέδρασε σωστά και μπλόκαρε τις μπάλες, κρατώντας το 1-0 ως το ημίχρονο.



Μπήκε δυνατά στην επανάληψη το Μαρόκο, απορρόφησε την πίεση η Γαλλία

Ο Ρεγκραγκί υποχρεώθηκε σε δεύτερη αναγκαστική αλλαγή στο ημίχρονο, με τον Μαζραουί να δίνει τη θέση του στον Ατιγιά Αλάχ. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με πολύ γρήγορο τέμπο, με το Μαρόκο να μπαίνει με το πόδι στο γκάζι ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Αυτό βέβαια δημιουργούσε χώρους στην Γαλλία η οποία απείλησε στο 47’ με μακρινό σουτ του Κουντέ που βρήκε στα σώματα ενώ στο 51’ ο Εμπαπέ πάτησε στην περιοχή αλλά κόπηκε σωτήρια από τον Άμραμπατ που έκανε εκπληκτική κούρσα για να προλάβει τον Γάλλο εξτρέμ. Οι Μαροκινοί «άγγιξαν» την ισοφάριση στο 53’ με τον Χακίμι να φεύγει στην πλάτη της άμυνας και να κάνει «γλυκό» γύρισμα για τον Ελ Νεσιρί ο οποίος όμως κόπηκε τελευταία στιγμή από τον Κονατέ στη μικρή περιοχή.

Λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρα αγώνα, ο Ρεγκραγκί έβγαλε τον εξτρέμ Μπουφάλ και τον φορ Ελ Νεσιρί βάζοντας τους Αμπουκχάλ και Χαμντάλα, ενώ ο Ντεσάν πέρασε τον Τουράμ αντί του Ζιρού. Η Γαλλία κατάφερε να απορροφήσει την αρχική πίεση του Μαρόκου και έλεγχε το παιχνίδι, χαμηλώνοντας το τέμπο. Ωστόσο στο 76’ λίγο έλειψε να γίνει ζημιά, καθώς ο Χαντάλα έκλεψε από τον Τσουαμενί και πάτησε περιοχή, όμως άργησε να εκτελέσει και επέλεξε ανεπιτυχώς να προσπεράσει όλη τη γαλλική άμυνα.

«Χρυσή» αλλαγή ο Κόλο Μουανί

Στο 78’ ο Ρεγκραγκί έκανε αλλαγή στην αλλαγή, βγάζοντας τον αμυντικό χαφ Αμάλαχ και ρίχνοντας τον εξτρέμ Εζαλζουλί. Ο Αμάλαχ έγινε έτσι ο δεύτερος παίκτης που έγινε αλλαγή στην αλλαγή σε ημιτελικό Μουντιάλ μετά τον Γάλλο Μπατιστόν το 1982, όταν και είχε αποχωρήσει με φορείο μετά το εγκληματικό φάουλ του Γερμανού γκολκίπερ Σουμάχερ. Για την Γαλλία πέρασε στο 79’ ο Κόλο Μουανί αντί του Ντεμπελέ και δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του, «κλείδωσε» τη νίκη των «τρικολόρ». Μετά από ωραία αντεπίθεση, ο Εμπαπέ απέφυγε δύο παίκτες και πλάσαρε εντός περιοχής, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Κόλο Μουανί ο οποίος από κοντά δε δυσκολεύτηκε να «γράψει» το 2-0. Πέτυχε έτσι το δεύτερο πιο γρήγορο γκολ σε Μουντιάλ περνώντας ως αλλαγή, 42 δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του στο παιχνίδι.



Διαδικαστικά τα εναπομείναντα λεπτά καθώς το Μαρόκο δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα να κυνηγήσει το μεγάλο comeback. Επιχείρησε πάντως να βρει το γκολ της τιμής και το «άγγιξε» στις καθυστερήσεις, ωστόσο ο Κουντέ έδιωξε στη γραμμή το σουτ του Ουνάχι, κρατώντας το πρώτο clean sheet της Γαλλίας στο τουρνουά. Η φάση ξεκίνησε από εκπληκτική ατομική ενέργεια του Εζαλζουλί, η οποία όμως σταμάτησε στον Γιορίς.



Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς – Κουντέ, Βαράν, Κονατέ, Ερναντές – Τσουαμενί, Φοφανά – Ντεμπελέ (79’ Κολό Μουανί), Γκριεζμάν, Εμπαπέ – Ζιρού (65’ Τουράμ).

Μαρόκο (Ουαλίντ Ρεγκραγκί): Μπόνο – Χακίμι, Ελ Γιαμίκ, Νταρί, Σαΐς (21’ λ. τρ. Αμαλά – 79’ Εζαλζουλί), Μαζραουΐ (46’ λ. τρ. Ατιγιά Αλάχ) – Ζίγιες, Ουναχί, Άμραμπατ, Μπουφάλ (66’ Αμπουκλάλ) – Εν Νεσίρι (66’ Χαμνταλά).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Τενερίφη - Περιστέρι 97-93: Όνειρο ήταν και πάει (video)
Τενερίφη - Περιστέρι 97-93: Όνειρο ήταν και πάει (video)
45 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή τρεις συλληφθέντες για κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών
Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή τρεις συλληφθέντες για κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών
45 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
Μουντιάλ 2022: Κροατικά Μέσα εναντίον FIFA - «Απλά θέλουν να το πάρει ο Μέσι»
Μουντιάλ 2022: Κροατικά Μέσα εναντίον FIFA - «Απλά θέλουν να το πάρει ο Μέσι»
14/12/2022 20:29
Λαμία - Καλλιθέα 1-1: Οι Φθιώτες έσωσαν την... παρτίδα και η πρόκριση θα κριθεί στο «Ελ Πάσο» (video)
Λαμία - Καλλιθέα 1-1: Οι Φθιώτες έσωσαν την... παρτίδα και η πρόκριση θα κριθεί στο «Ελ Πάσο» (video)
14/12/2022 19:55
Μουντιάλ 2022: Νεκρός ένας φύλακας λόγω πτώσης από τον 8ο όροφο στο στάδιο που θα διεξαχθεί ο τελικός
Μουντιάλ 2022: Νεκρός ένας φύλακας λόγω πτώσης από τον 8ο όροφο στο στάδιο που θα διεξαχθεί ο τελικός
14/12/2022 19:46
Μουντιάλ 2022: Πάνω από 10.000 αστυνομικοί στους δρόμους του Παρισιού υπό τον φόβο επεισοδίων
Μουντιάλ 2022: Πάνω από 10.000 αστυνομικοί στους δρόμους του Παρισιού υπό τον φόβο επεισοδίων
14/12/2022 18:10
ΟΦΗ - Ιωνικός 7-0: Η συντριβή... φιλικού χαρακτήρα προκάλεσε την παραίτηση του Σπανού από τους Νικαιώτες! (video)
ΟΦΗ - Ιωνικός 7-0: Η συντριβή... φιλικού χαρακτήρα προκάλεσε την παραίτηση του Σπανού από τους Νικαιώτες! (video)
14/12/2022 17:24
Το Βέλγιο έβαλε αγγελία για να βρει «serial winner» προπονητή
Το Βέλγιο έβαλε αγγελία για να βρει «serial winner» προπονητή
14/12/2022 17:18
Καλαμάτα-ΠΑΟΚ 0-2: Επιστροφή με νίκη και «μισή» πρόκριση (video)
Καλαμάτα-ΠΑΟΚ 0-2: Επιστροφή με νίκη και «μισή» πρόκριση (video)
14/12/2022 16:55
Ο προπονητής της Ουτρέχτης επιτέθηκε σε παίκτη και υπέβαλε παραίτηση!
Ο προπονητής της Ουτρέχτης επιτέθηκε σε παίκτη και υπέβαλε παραίτηση!
14/12/2022 16:25
Crazy Time: Κέρδισε 125.000€ στο Live Casino της Stoiximan!
Crazy Time: Κέρδισε 125.000€ στο Live Casino της Stoiximan!
14/12/2022 15:03
Παναιτωλικός: Τέλος ο Κορνέλιους που συνεχίζει στην Μάλμε
Παναιτωλικός: Τέλος ο Κορνέλιους που συνεχίζει στην Μάλμε
14/12/2022 13:54
Περισσότερες ειδήσεις