Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ντεσάν: «Ο Μέσι λάμπει από το ξεκίνημα του Μουντιάλ»

Ντεσάν: «Ο Μέσι λάμπει από το ξεκίνημα του Μουντιάλ»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
15/12/2022 01:37
Ο Ντιντιέ Ντεσάν δήλωσε περήφανος για την πρόκριση της Γαλλίας στον τελικό του Μουντιάλ, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Λιονέλ Μέσι, δηλώνοντας πως «λάμπει από το ξεκίνημα του τουρνουά».

Η Γαλλία επικράτησε με 2-0 του Μαρόκου και προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου για δεύτερη σερί φορά.

Ο Ντιντιέ Ντεσάν έχει έτσι την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος προπονητής μετά τον Βιτόριο Πότσο το 1938 που θα κατακτήσει δύο διαδοχικά Μουντιάλ. Για να τα καταφέρει η ομάδα του πρέπει να ξεπεράσει την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι, για τον οποίο ο προπονητής της Γαλλίας αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ντεσάμπ:

Για την πρόκριση σε δεύτερο σερί τελικό: «Είναι πάντα μια πηγή τεράστιας υπερηφάνειας όταν παίρνεις τα αποτελέσματα που θες. Είναι πολύ συναισθηματική στιγμή, υπάρχει περηφάνια. Ήταν το τελευταίο βήμα για την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής. Υπάρχει ακόμα ένα βήμα. Δεν ήταν εύκολο να προκριθούμε στον τελικό, αλλά με ένα μείγμα ποιότητας, εμπειρίας και νοοτροπίας, φτάσαμε ως εδώ. Ως προπονητής, η ικανοποίησή μου πηγαίνει πρώτα στους παίκτες, δεν σκέφτομαι εμένα ιδιαίτερα, είναι κυρίως για αυτούς».

Για το πόσο έχει αλλάξει η Αργεντινή σε σχέση με τον αγώνα τους στο Μουντιάλ του 2018: «Ο Μέσι λάμπει από το ξεκίνημα του τουρνουά. Ναι μέσα σε τέσσερα χρόνια υπάρχουν διαφορά. Ο Μέσι παίζει μαζί με άλλον φορ και έχει περισσότερη ελευθερία, ακουμπάει συχνά τη μπάλα και είναι πραγματικά πολύ δυνατός. Πρέπει να σιγουρευτούμε ότι θα περιορίσουμε την επιρροή του όσο περισσότερο γίνεται. Το ίδιο θα προσπαθήσουν να κάνουν αυτοί με κάποιους παίκτες μας».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.