Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αστέρας Τρίπολης - Λαμία 3-0: Με το... δεξί στο 2023 και στο ντεμπούτο του Μάντζιου

Αστέρας Τρίπολης - Λαμία 3-0: Με το... δεξί στο 2023 και στο ντεμπούτο του Μάντζιου

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
4/1/2023 18:54
Ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε εύκολα 3-0 την Λαμία στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» για την 16η αγωνιστική της Super League και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το νέο έτος αλλά και την εποχή Μάντζιου στον πάγκο του.

Την τρίτη του νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Αστέρας Τρίπολης, με τον Άκη Μάντζιο -που ανακοινώθηκε επίσημα νωρίτερα σήμερα (4/1)- να κάνει νικηφόρο ντεμπούτο στον πάκγο της ομάδας. Οι Αρκάδες μετέτρεψαν από νωρίς σε τυπική διαδικασία το παιχνίδι, αφού με γκολ των Μουνάφο (18'), Αντέτζο (αυτογκόλ στο 24') και Κρέσπι (31') διαμόρφωσαν από το πρώτο μέρος το τελικό σκορ μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στην Λαμία.

Συνεπώς ο Αστέρας «καρφάλωσε» στους 17 βαθμούς και την 8η θέση παίρνοντας απόσταση από την ζώνη του υποβιβασμού, ενώ ταυτόχρονα «βύθισε» τους Φθιώτες που έμειναν στην 13η και προτελευταία θέση με 10 βαθμούς και στο -1 από τον Λεβαδειακό.

Ο ενθουσιασμός μετατράπηκε σε απόλυτη κυριαρχία για τους Αρκάδες

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά το ματς δείχνοντας από την αρχή διάθεση να πιέσουν αναπτυσόμενοι κυρίως από τα άκρα. Αφού υπήρξαν λοιπόν δύο... προειδοποιήσεις σε ισάριθμες προσπάθειες του Μπαράλες, ήρθε τελικά το γκολ 18'.

Ο Άλβαρες έκανε την σέντρα με τον Μπαράλες να κάνει κεφαλιά-ψαράκι, τον Γκαραβέλη να διώχνει αλλά τον επερχόμενο Μουνάφο να παίρνει το «ριμπάουντ» στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Η Λαμία προσπάθησε να αντιδράσει με τον Γιακουμάκη να κάνει το σουτ και τον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει στο 23', αλλά ο Αστέρας είχε πλέον ανέβει ψυχολογικά και κυκλοφορούσε άψογα την μπάλα βρίσκοντας τελικά ακι δεύτερο τέρμα στο 24', όταν ο Κρέσπι έκανε παράλληλη σέντρα και ο Αντέτζο στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.Μία υποψία ευκαιρίας για την Λαμία με σουτ του Τζανδάρη που απομακρύνθηκε αποτέλεσε αναλαμπή για τους Φθιώτες, αλλά απαντήθηκε με άλλο ένα γκολ, αφού μετά από ταχύτατη αντεπίθεση ο Σίτο Ριέρα ντρίμπλαρε τον Αντέτζο κι γύρισε για τον Κρέσπι που εξ επαφής δεν αστόχησε και ανέβασε στο 3-0 τον δείκτη του σκορ στο 31'.

Το πλεονέκτημα που είχαν πλέον οι γηπεδούχοι ήταν τεράστιο και η Λαμία προσπάθησε να πετύχει ένα γκολ πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ώστε να μειώσει την διαφορά, αλλά ο Παπαδόπουλος ήταν σταθερός και μπλόκαρε τα μακρινά σουτ των Σιμόν και Μπεχαράνο, ενώ στο 45'+1' αντέδρασε εντυπωσιακά σε δυνατό σουτ του Ντε Βινσέντι κρατώντας το προβάδισμα των τριών τερμάτων για την ομάδα του.

Συντήρηση από τους Αρκάδες, άκαρπη προσπάθεια από τους Φθιώτες

Στο δεύτερο μέρος ο Σάββας Παντελίδης ανακάτεψε την... τράπουλα περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τόσο τον Ρόμανιτς όσο και τον Βασιλαντωνόπουλο, προσπαθώντς έτσι να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, ενώ πέρασε εκτός τον αρνητικό Αντέτζο.

Στο 50' ο Τσιλούλης έστειλε την μπάλα σύριζα δίπλα από το δοκάρι του Παπαδόπουλου στην πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου μέρους, το οποίο πάντως αποδείχθηκε ελλειπές σε συγκινήσεις. Η Λαμία προσπάθησε κυρίως με ατομικές ενέργειες του Ρόμανιτς, ενώ η παρουσία του Βέργου, που έκανε το ντεμπούτο του με τους Φθιώτες περνώντας ως αλλαγή στο ματς, την βοήθησε να πάρει μέτρα στο γήπεδο αλλά όχι να δημιουργήσει κάποια πολύ μεγάλη φάση.

Αντίστοιχα και ο Αστέρας περιορίστηκε στον έλεγχο της κυκλοφορίας και της μπάλας και του ρυθμού του παιχνιδιού, έχοντας πάντως μία μεγάλη ευκαιρία για τέταρτο γκολ στο 72' όταν ο Μπαρτόλο μπήκε στην περιοχή και πάσαρε για τον Μπερτόλιο που άδειασε έναν αντίπαλο, αλλά πλάσαρε άουτ.

Ως το τέλος πλην μίας προσπάθειας του Βέργου στο 87' που πέρασε πολύ άουτ δεν σημειώθηκε κάτι άλλο αξιόλογο και η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε βρίσκοντας τον Αστέρα νικητή να ανεβαίνει στους 17 βαθμούς και την Λαμία να μένει πολύ χαμηλά (10 β.) έχοντας να γευτεί τη χαρά της νίκης από τον Οκτώβριο.

Αστέρας Τρίπολης (Άκης Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Ριέρα (46’ Μπαρτόλο), Ιγκλέσιας, Μουνάφο (86’ Σανταφέ), Σίτο (67’ Μπερτόλιο), Κρεσπί (77’ Λέο Τιλίκα), Μπαράλες (86’ Κωστέας).

Λαμία (Σάββας Παντελίδης): Γκαραβέλης, Σιμόν, Αντέτζο (46’ Τζανετόπουλος), Κορνέζος, Γκοράνοβ (46’ Βασιλαντωνόπουλος), Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Γιακουμάκης (46’ Ρόμανιτς), Ντε Βινσέντι, Τσιλούλης (58’ Βέργος), Μανούσος (68’ Μαρτίνεθ).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.