Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ουατάρα η πρώτη μεταγραφή στη νέα εποχή της Μπόρνμουθ

Ουατάρα η πρώτη μεταγραφή στη νέα εποχή της Μπόρνμουθ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/1/2023 03:07
Η Μπόρνμουθ ανακοίνωσε την απόκτηση του Ντανγκό Ουατάρα από την Λοριάν, με τον 20χρονο εξτρέμ από την Μπουρκίνα Φάσο να υπογράφει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2028 και να αποτελεί την πρώτη μεταγραφή μετά την αγορά του συλλόγου από τον Μπιλ Φόλεϊ. Στα 23 εκατ. ευρώ το ποσό της συμφωνίας.

Ενίσχυση στην επίθεση για την Μπόρνμουθ στην προσπάθεια να μείνει στην Πρέμιερ Λιγκ, με τα «κεράσια» να αποκτούν τον Ντανγκό Ουατάρα. Ο νεαρός εξτρέμ από την Μπουρκίνα Φάσο πραγματοποίησε εξαιρετικό πρώτο μισό στην Λιγκ 1 με τη φανέλα της Λοριάν σημειώνοντας 6 γκολ και 6 ασίστ σε 18 παιχνίδια και το εξαργύρωσε με μεταγραφή στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ο 20χρονος, που έχει ήδη 4 γκολ σε 10 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της χώρας του, υπέγραψε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2028 με την Μπόρνμουθ, η οποία κατέβαλε στην Λοριάν το ποσό των 23 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει.

Ο Ουατάρα αποτελεί έτσι την πρώτη μεταγραφή της Μπόρνμουθ στην εποχή του Μπιλ Φόλεϊ. Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο το κονσόρτσιουμ με επικεφαλής τον 77χρονο Αμερικανό δισεκατομμυριούχο ήρθε σε συμφωνία για την αγορά του αγγλικού συλλόγου έναντι 120 εκατ. λιρών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μπόρνμουθ, Νιλ Μπλέικ δήλωσε μετά τη μεταγραφή: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να εξασφαλίσουμε τις υπηρεσίες του Ντανγκό, ενός πολλά υποσχόμενου και περιζήτητου παίκτη με πολλές δυνατότητες. Τον παρακολουθούμε για ένα χρονικό διάστημα και ταιριάζει στο προφίλ του νεαρού, φιλόδοξου, πεινασμένου και σκληρά εργαζόμενου παίκτη που θέλει να αποκτήσει αυτός ο σύλλογος. Ο Μπιλ περιέγραψε τα φιλόδοξα σχέδιά του για τον σύλλογο και η υπογραφή μιας συναρπαστικής προοπτικής όπως ο Ντάνγκο είναι απόδειξη για την κατεύθυνση που θέλει να μας οδηγήσει».

Photo Credit: afcb.co.uk


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.