Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Davis Cup: Νικηφόρο ξεκίνημα με Τσιτσιπά μπροστά σε γεμάτο ΟΑΚΑ (video)

Davis Cup: Νικηφόρο ξεκίνημα με Τσιτσιπά μπροστά σε γεμάτο ΟΑΚΑ (video)

Συντάκτης: Agones team
Agones team
4/2/2023 15:18
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε με 2-0 σετ (7-5, 6-2) τον Άλβαρο Γκιγιέν μπροστά σε 14 χιλιάδες θεατές που γέμισαν το κλειστό του ΟΑΚΑ κι έκανε το 1-0 για την Ελλάδα στα παιχνίδια με το Εκουαδόρ για την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία του Davis Cup. Ακολούθησε η νίκη του Αριστοτέλη Θάνου με 2-0 σετ (7-6, 6-4) επί του Αντράντε Άντρες, κάνοντας το 2-0 για την «γαλανόλευκη».

Πρωτόγνωρες εικόνες εκτυλίχθηκαν το Σάββατο στο κλειστό του ΟΑΚΑ, όπου 14 χιλιάδες φίλαθλοι έδωσαν το «παρών» για να στηρίξουν την προσπάθεια της Ελλάδας να πάρει την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία του Davis Cup απέναντι στην ομάδα του Εκουαδόρ.

Η παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά, μία εβδομάδα μετά την παρουσία του στον τελικό του Australian Open αποτέλεσε πόλος έλξης των Ελλήνων φιλάθλων και ο Έλληνας αστέρας έκανε το καθήκον του, επικρατώντας με 2-0 σετ (7-5, 7-2) του Άλβαρου Γκιγιέν, χαρίζοντας την πρώτη νίκη για την «γαλανόλευκη».

Το No 3 της παγκόσμιας κατάταξης δυσκολεύτηκε μόνο στο πρώτο σετ απέναντι στον Γκιγιέν. Μπορεί ο Τσιτσιπάς να έκανε break στο πρώτο service game του αθλητική από το Εκουαδόρ και να προηγήθηκε με 2-0, όμως ο αντίπαλος του απάντησε με τρία συνεχόμενα κερδισμένα games κι έκανε το 3-2. Στη συνέχεια οι δύο τενίστες υπερασπίστηκαν τα σερβίς τους και μετά από 10 game το σκορ ήταν στο 5-5. Τότε, ο Τσιτσιπάς έκανε το break και σέρβιρε με επιτυχία για το πρώτο σετ και το 7-5.

Στο δεύτερο σετ τα πράγματα ήταν πιο εύκολα για τον Στέφανο, ο οποίος έκανε break στα δύο πρώτα service games του Γκιγιέν και το έργο του ήταν πολύ εύκολο στη συνέχεια, φτάνοντας στην κατάκτηση του με 6-2. Το 1-0 για την Ελλάδα ήταν γεγονός.Μετά το φινάλε της αναμέτρησης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε από το κέντρο του γηπέδου: «Είναι η πρώτη μου φορά που παίζω στην Αθήνα μπροστά σε τόσο κόσμο. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε να μας υποστηρίξει. Είναι μεγάλη η χαρά μας και θα βάλουμε τα δυνατά μας να τον ευχαριστήσουμε. Μία εβδομάδα πριν έπαιξα σε ένα εξίσου μεγάλο γήπεδο με λιγότερους Έλληνες βέβαια στις κερκίδες, αλλά δεν με αγχώνουν οι θεατές, όχι! Πάμε!».





2-0 από τον Αριστοτέλη Θάνο


Στο δεύτερο ματς της ημέρας, ο Αριστοτέλης Θάνος κέρδισε με 2-0 σετ (7-6, 6-4) τον Αντράντε Άντρες και έκανε το 2-0 για την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται πλέον μια «ανάσα» από την πρόκριση. Ο Έλληνας τενίστας είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του σ’ ένα παιχνίδι με πολλά λάθη αλλά κατάφερε να δώσει τη δεύτερη νίκη στην «γαλανόλευκη», η οποία καλείται την Κυριακή να κάνει ακόμα ένα βήμα και να εξασφαλίσει την πρόκριση στην πρώτη κατηγορία του Davis Cup.

Ο Θάνος μπήκε αγχωμένα στο παιχνίδι και βρέθηκε πίσω με 5-3 στο πρώτο σετ. Ωστόσο έδειξε μέταλλο νικητή και έκανε break τη στιγμή που ο Αντράντε σέρβιρε για την κατάκτηση του σετ. Αυτό οδηγήθηκε στο Tie Break το οποίο ο Έλληνας τενίστας κέρδισε με 7-6(4).

Με τη ψυχολογία στα ύψη, ο Θάνος μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο σετ και έφτασε να προηγείται με 4-0 και 5-2. Ωστόσο τα μαζεμένα λάθη του στο service game που θα του έδινε τη νίκη οδήγησαν τον Αντράντε να μειώσει σε 5-3 και στη συνέχεια σε 5-4, αγχώνοντας το ελληνικό κοινό. Όμως ο Θάνος έκλεισε το ματς στο δεύτερο service game και έφερε την ελληνική αποστολή μία νίκη μακριά από την άνοδο.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.