Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κόνφερενς Λιγκ: Με σούπερ Παυλίδη και μέσω των πέναλτι στους «4» η Άλκμααρ - Γλίτωσε από... κηδεία και προκρίθηκε η Φιορεντίνα (video)

Κόνφερενς Λιγκ: Με σούπερ Παυλίδη και μέσω των πέναλτι στους «4» η Άλκμααρ - Γλίτωσε από... κηδεία και προκρίθηκε η Φιορεντίνα (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
20/4/2023 22:35
Άλκμααρ και Φιορεντίνα προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ έναντι των Άντερλεχτ και Λεχ Πόζναν, μετά από δύο συναρπαστικές ρεβάνς.

Η Φιορεντίνα έπαιξε με τη... φωτιά αλλά δεν... κάηκε, αφού παρ' ότι η Λεχ Πόζναν «σόκαρε» τους «βιόλα» παίρνοντας προβάδισμα με 3-0 στο «Αρτέμιο Φράνκι» και ισοφαρίζοντας αθροιστικά στο σκορ, μετά το 1-4 του πρώτου ματς, οι Ιταλοί σκόραρασν δύο γκολ στο φινάλε και πήραν αυτοί την πρόκριση παρά την ήττα με 3-2.

Αντίθετα η Άλκμααρ αν και ισοφάρισε νωρίς το σκορ του πρώτου αγώνα, «κόλλησαν» εκεί και μετά το τελικό 2-0 το παιχνίδια οδηγήθηκε στην παράταση και κατόπιν στα πέναλτι, όπου οι Ολλανδοί ήταν πιο ψύχραιμοι και με πήραν τη νίκη με 4-1 στη διαδικασία, εξασφαλίζοντας την πρόκριση σε ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 2005!

Φιορεντίνα - Λεχ Πόζναν 2-3

Οι Πολωνοί «φλέρταραν» με την απόλυτη ανατροπή και οι «βιόλα» με το απόλυτο... κάζο, αφού υποτίμησαν φανερά την αντίπαλό τους και παραλίγο να το πληρώσουν ακριβά. Έχοντας ως «προίκα» τη νίκη με 4-1 εκτός έδρας, οι γηπεδούχοι δεν άκουσαν το «καμπανάκι» όταν ο Σόουζα με πλασέ στην κίνηση, ύστερα από λάθος στην άμυνα, άνοιξε το σκορ στο 9'. Συνεχίζοντας να παίζουν σαν... υπνωτισμένοι, στο 65' υπέπεσαν σε πέναλτι το οποίος μετέτρεψε σε γκολ ο Βέλντε, ενώ στο 69' Σόμπιεχ με κοντινή προβολή πέτυχε τρίτο τέρμα και με είκοσι λεπτά να απομένουν, οι Πολωνοί είχαν στα χέρια τους σκορ που οδηγούσε στην παράταση. Τελικά όμως ένα τρομερό πλασέ του Σοτίλ, μετά από στημένη φάση, στο 78' «λύτρωσε» τη Φιορεντίνα, που δέχθηκε μεν πίεση, αλλά με ανορθόδοξο τρόπο και έτσι στο 90'+2' μείωσε στο τελικό 3-2 με ένα ακόμα τέρμα, αυτή τη φορά από τον Καστροσβίλι.


Άλκμααρ - Άντερλεχτ 2-0 (4-1 πεν.)

Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να φανταστεί ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδό της ΑΖ, αφού μόλις στο 5' ο Παυλίδης ευστόχησε σε πέναλτι ανοίγοντας το σκορ, ενώ στο 13' πλάσαρε σε κενή εστία ισοφαρίζοντας από πολύ νωρίς το σκορ ου πρώτου αγώνα. Ήταν μάλιστα τέτοια η ορμή των γηπεδούχων, που αμέσως μετά τη σέντρα ο Παυλίδης έκλεψε τη μπάλα και βγήκε σε θέση τετ-α-τετ αλλά πλάσαρε πολύ άστοχα. Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια απότομα, με τους Ολλανδούς να διατηρούν πάντως τον έλεγχο του παιχνιδιού και να είναι η ομάδα που έψαχνε το γκολ.

Η Άντερλεχτ δυσκολευόταν να αντιδράσει και να κρατήσει τη μπάλα στην κατοχή της και αυτό δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος, όπου η ΑΖ πάντως έχασε τον Παυλίδη με τραυματισμό. Οι γηπεδούχοι πίεσαν πολύ με τον Όπεγκααρντ να αποτελεί τον κινητήριο μοχλό τους, ενώ στο 83' είχαν δοκάρι με διαγώνιο σουτ «βολίδα» του Σουγκαβάρα, ενώ λίγο αργότερα ο Όπεγκααρντ έχασε άλλη μία σπουδαία ευκαιρία, την ώρα που οι Βέλγοι αμύνονταν όπως μπορούσαν και κατάφεραν τελικά να αντέξουν και να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση, όπου η Άλκμααρ πέτυχε τρίτο γκολ με τον Όπγκααρεντ στο 100', αλλά αυτό ακυρώθηκε ορθώς οφσάιντ και ύστερα από ισορροπημένη «μάχη», το παιχνίδια οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Εκεί η ΑΖ είδε τους παίκτες της να είναι απόλυτα εύστοχοι στις τέσσερις εκτελέσεις τους, την ώρα που ο Ράιαν απέκρουσε των Βερτόνγκεν και Σαρντελά, χαρίζοντας στην ομάδα του μία μεγάλη και ιστορική πρόκριση.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.