Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Χάαλαντ: Έσπασε το ρεκόρ τερμάτων της Πρέμιερ Λιγκ σε μία σεζόν

Χάαλαντ: Έσπασε το ρεκόρ τερμάτων της Πρέμιερ Λιγκ σε μία σεζόν

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/5/2023 04:07
Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έφτασε τα 35 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα και έσπασε το ρεκόρ τερμάτων που έχουν σημειωθεί σε μία σεζόν στη Πρέμιερ Λιγκ, αφήνοντας πίσω του τους Άλαν Σίρερ και Άντριου Κόουλ με 34 τέρματα.

Στην πρώτη του σεζόν στην Αγγλία ο Έρλινγκ Χάαλαντ έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, αφού έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα τέρματα σε μία σεζόν.

Ο Νορβηγός σέντερ φορ σκόραρε το 2ο τέρμα στη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι με 3-0 επί της Γουέστ Χαμ και έφτασε τα 35 γκολ, ξεπερνώντας την επίδοση των Άλαν Σίρερ και Άντριου Κόουλ, οι οποίοι σημείωσαν 34 γκολ.

Μάλιστα ο 22χρονος χρειάστηκε μόλις 31 παιχνίδια και έχει μπροστά του άλλα πέντε για να μεγαλώσει το ρεκόρ. Ο Άντριου Κόουλ σημείωσε 34 τέρματα σε 40 παιχνίδια τη σεζόν 1993-94 και ο Άλαν Σίρερ σε 42 παιχνίδια τη σεζόν 1994-95.

Υπενθυμίζεται πως οι σεζόν στις αρχές της δεκαετίας του 90’ είχαν 42 αγωνιστικές αντί 38. Το προηγούμενο ρεκόρ σε σεζόν 38 αγώνων άνηκε στον Μοχάμεντ Σαλάχ ο οποίος πέτυχε 32 γκολ σε 36 παιχνίδια τη σεζόν 2017-18.

«Είναι μια ιδιαίτερη νύχτα και μια ιδιαίτερη στιγμή. Είμαι πραγματικά χαρούμενος και περήφανος» δήλωσε στο «Sky Sports» ο Χάαλαντ, με την ομάδα να του κάνει φατούρο μετά το φινάλε του ματς.


«Όταν είναι ιδιαίτερη περίσταση πρέπει να δείξεις πόσο ιδιαίτερη είναι. Είναι χαρά. Όλοι είναι χαρούμενοι που τον έχουμε μαζί μας. Αυτό το ρεκόρ θα καταρριφθεί αργά ή γρήγορα, ίσως από τον ίδιο στο μέλλον, γιατί θα σκοράρει πολλά γκολ. Αλλά ο Άντι Κόουλ και ο Άλαν Σίρερ είναι απίστευτοι επιθετικοί και νομίζω ότι το άξιζε», δήλωσε από την πλευρά του ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

Συνολικά τη φετινή σεζόν ο Χάαλαντ μετράει 51 γκολ και 8 ασίστ σε 45 συμμετοχές σ’ όλες τις διοργανώσεις, σκοράροντας ένα γκολ κάθε 69 λεπτά!

Τα πρώτα 50 γκολ του Χάαλαντ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.