Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Συγκλονίζει ο Γιοβάνοβιτς: «Σιχαίνομαι τον εαυτό μου, μ' έβαλαν να επιλέξω ανάμεσα στα όνειρα και στην υγεία των παικτών»

Συγκλονίζει ο Γιοβάνοβιτς: «Σιχαίνομαι τον εαυτό μου, μ' έβαλαν να επιλέξω ανάμεσα στα όνειρα και στην υγεία των παικτών»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/5/2023 00:08
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς συγκλόνησε στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του Παναθηναϊκού απο τον Ολυμπιακό, εκφράζοντας σχεδόν δακρισμένος το παράπονο του στις ποδοσφαιρικές αρχές για τη μόλις μία ημέρα αναβολή της αγωνιστικής μετά τα πολλά κρούσματα κορωνοϊού στους «πράσινους», με τον ίδιο να βάζει πρώτα υπεύθυνο τον εαυτό του: «Σιχαίνομαι τον εαυτό μου, μ' έβαλαν να επιλέξω ανάμεσα στα όνειρα και στην υγεία των παικτών».

Το παράπονο για την αναβολή μόνο μίας ημέρας στην αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ λόγω των πολλών κρουσμάτων κορονοϊού στον Παναθηναϊκό, εξέφρασε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, κάνοντας λόγο για μία τεράστια κοροϊδία και στοχευμένη προσβολή.

Ο τεχνικός των «πρασίνων», όντας έντονα συναισθηματικά φορτισμένος, απέδωσε ευθύνες στις ποδοσφαιρικές αρχές οι οποίες του ζήτησαν να επιλέξει μεταξύ των ονείρων των παικτών για ένα πρωτάθλημα και της υγείας τους. Ο ίδιος μάλιστα κατηγόρησε πρώτα τον εαυτό του που προχώρησε σ’ αυτή την ενέργεια, λέγοντας πως «σιχαίνομαι τον εαυτό μου» και αναρωτήθηκε «πως εγώ να σταθώ απέναντι τους».

Αναλυτικά η δήλωση του στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό που δίνει εκτός απροόπτου το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ:

«Είμαι μόνο περήφανος για τους παίκτες μου. Για όλη την προσπάθεια που κάναμε και για όλη την προσπάθεια που κάναμε τις τελευταίες 4-5 μέρες. Γιατί μ' αυτή τη χώρα με τους υπευθύνους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο γενικώς... Αισθάνομαι άσχημα γιατί ουσιαστικά έγινα κι εγώ ένας από αυτούς. Δεν έχω αισθανθεί πιο άσχημα στη ζωή μου απ’ ότι αυτές τις μέρες. Γιατί έπρεπε σε μία απάνθρωπη κατάσταση, με όλους τους εμπλεκόμενους, Σούπερ Λιγκ και ΕΠΟ, όποιον θέλετε πάρτε το, να βάλουν και μένα να μοιράζομαι σε αυτήν την απανθρωπιά, να επιλέξω μεταξύ των ονείρων των παικτών μου και της υγείας τους. Και σιχαίνομαι τον εαυτό μου. Σιχαίνομαι τον εαυτό μου. Αυτή η κοροϊδία που υπήρχε τις τελευταίες 4-5 μέρες με το σοβαρό πρόβλημα της υγείας των παικτών. Παρότι το ήξεραν όλοι, γιατί το είπαμε σε όλους. Αυτή η κοροϊδία που μας δόθηκε μία μέρα. Ούτε να μπορέσουμε να προλάβουμε να κάνουμε κάποιον έλεγχο για τους παίκτες μου, αν είναι οκ. Και να πρέπει εγώ να επιλέξω να είμαι σαν αυτούς, απάνθρωπος. Να επιλέξω μεταξύ των ονείρων τους για ένα πρωτάθλημα ή την υγεία τους. Το χειρότερο για μένα είναι πως εγώ να σταθώ απέναντι τους, και σήμερα και αύριο. Σαν τι; Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια πρωτοφανής κατάσταση που στο τέλος δε νοιάζεται και κανένας. Αλλά αυτό ήταν μία τεράστια κοροϊδία.Η λογική ήτανε ότι θα κατανοήσουν άνθρωποι το πρόβλημα που υπάρχει στην ομάδα μου. Και όταν άκουσα ότι μας δόθηκε μία ημέρα το θεώρησα πολύ προσβλητικό. Στοχευμένα προσβλητικό. Και εγώ ήμουν ο ίδιος που είπα στην ομάδα σταματήστε όλες τις υπόλοιπες ενέργειες, ότιδήποτε άλλο. Θα παίξουμε έτσι όπως είμαστε, δε δέχομαι να είναι αυτό το πράγμα. Έχω κερδίσει πρωταθλήματα, έχω χάσει πρωταθλήματα. Έχω γνωρίσει αυτήν την πικρή αίσθηση, αλλά δεν είχα πρόβλημα να σταθώ μπροστά στους παίκτες. Αυτή τη στιγμή έχω. Γιατί οι ευθύνες οι δικές μου είναι μεγαλύτερες.

Κάναμε τεράστια προσπάθεια για να το κατακτήσουμε και δεν μπορούσε να μας το πάρει καμία ομάδα. Γιατί αν ήθελε να το πάρει θα το έπαιρνε μέχρι τώρα. Αυτό που περίμενα λογικά είναι ότι όλοι αυτοί που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, όποιος και να ναι, θα μπορούσανε να δούνε λίγο αυτό το απόλυτα φυσιολογικό πράγμα που θα ζητούσε οποιαδήποτε ομάδα στη θέση μας. Και θα μπορούσε τουλάχιστον, οκ για το γαμώτο, για το ποδόσφαιρο, για τον τίτλο, να έχουμε λίγο διαφορετικές συνθήκες. Καμία βοήθεια δε θέλαμε. Αλλά μόνο να σκεφτούν γιατί εγώ είμαι προπονητής ομάδας που είχε περιστατικό παίκτη με πρόβλημα. Και εγώ έπρεπε να βρεθώ σήμερα εδώ να αποφασίσω τι να κάνω. Είτε να πάρουμε κάποιους άλλους να παίξουν είτε να βάλουμε τους ίδιους να παίξουν. Που αυτοί θέλανε πολύ περισσότερο το πρωτάθλημα και από μένα και από οποιονδήποτε άλλον
».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.