Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Λούτον: Για πρώτη φορά στην Πρέμιερ Λιγκ, επιστρέφει στην πρώτη κατηγορία μετά από 31 χρόνια! (video)

Λούτον: Για πρώτη φορά στην Πρέμιερ Λιγκ, επιστρέφει στην πρώτη κατηγορία μετά από 31 χρόνια! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
27/5/2023 22:19
Η Λούτον κέρδισε την Κόβεντρι στη διαδικασία των πέναλτι (6-5, 1-1 κ.δ.) και πανηγυρίζει την επιστροφή της στην πρώτη κατηγορία μετά από 31 χρόνια! Η άνοδος αφιερώθηκε στον αρχηγό Λόκγιερ ο οποίος κατέρρευσε στο γήπεδο και νοσηλεύεται έχοντας ευτυχώς τις αισθήσεις του.

Για πρώτη φορά μετά το 1992 η Λούτον θα αγωνιστεί ξανά στα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου. Οι «καπελάδες» «λύγισαν» στα πέναλτι με 6-5 την Κόβεντρι και «σφράγισαν» την επιστροφή τους στη μεγάλη κατηγορία μετά από 31 χρόνια. Παράλληλα εξασφάλισαν το αστρονομικό ποσό των 170 εκατ. λιρών μέσω της παρουσίας τους στην Πρέμιερ Λιγκ.

Η Λούτον καλούνταν να ξεπεράσει το σοκ που υπέστη μόλις στο 12ο λεπτό του παιχνιδιού, με τον αρχηγό της Λόκγιερ να καταρρέει στον αγωνιστικό γύρο. Ο 28χρονος χρειάστηκε να μεταφερθεί με φορείο στο νοσοκομείο και ευτυχώς όπως ενημέρωσε ο σύλλογος αντιδρά καλά και επικοινωνεί.

Ο τελικός ξανάρχισε με τους «καπελάδες» να παίρνουν το προβάδισμα στο 23ο λεπτό. Ο Αντεμπάγιο με εκπληκτική ενέργεια «άδειασε» με τρεις ντρίπλες τον αντίπαλο αμυντικό και έδωσε πάρε-βάλε στον Κλαρκ για το 1-0.

Η Κόβεντρι κατάφερε να βρει απάντηση στο 66’ με τον Χάμερ έπειτα από υποδειγματική αντεπίθεση και το 1-1 έμεινε ως το φινάλε. Ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση, εκεί όπου δεν άλλαξε κάτι, με την Λούτον βέβαια να είχε ακυρωθέν γκολ στο 116' για χέρι του Τέιλορ, ο οποίος δεν μπόρεσε έτσι να εκμεταλλευτεί το τραγικό λάθος του Πάντσο.

Εν τέλει η άνοδος στην Πρέμιερ Λιγκ κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Η Λούτον ήταν αλάνθαστη με 6/6 εκτελέσεις, αντίθετα η Κόβεντρι έχασε το 6ο πέναλτι με τον μοιραίο Νταμπό και η άνοδος πήγε στην πλευρά των τυπικά φιλοξενούμενων.

Παίκτες και κόσμος πανηγύρισαν με τη ψυχή τους την ιστορική άνοδο η οποία αφιερώθηκε στον αρχηγό Λόκγιερ. Μια εκπληκτική ιστορία για τους «καπελάδες» οι οποίοι πριν εννέα χρόνια αγωνίζονταν στην 5η κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και μόλις τη σεζόν 2017-18 πανηγύριζαν την άνοδο στην 3η κατηγορία.

Παράλληλα έχει μεγάλο ενδιαφέρον το γεγονός πως θα κληθεί να παίξει στην Πρέμιερ Λιγκ με το γήπεδο-«κλουβί» της, το «Κένιλγουορθ» των 12.000 θέσεων όπου οι οπαδοί μπαίνουν στις θύρες περνώντας κυριολεκτικά πάνω από αυλές σπιτιών. Σίγουρα τα λεφτά από μια ενδεχόμενη άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ θα βοηθήσουν τη διοίκηση να χτίσει το νέο γήπεδο στο κέντρο της πόλης.

Τα φώτα πέφτουν επίσης και στον Κονγκολέζο μέσο Πέλι-Ράντοκ Μπαντζού ο οποίος έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που φτάνει με την ίδια ομάδα από την 5η κατηγορία στην Πρέμιερ Λιγκ!






Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.