Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ολυμπιακός – Σλοβάτσκο 2-1: Πρώτη φιλική νίκη με υπογραφή… Ελ Αραμπί (video)

Ολυμπιακός – Σλοβάτσκο 2-1: Πρώτη φιλική νίκη με υπογραφή… Ελ Αραμπί (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
8/7/2023 20:18
Με δύο γκολ του Ελ Αραμπί στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-1 της Σλοβάτσκο στο πρώτο του φιλικό προετοιμασίας, βγάζοντας καλή εικόνα από τη μέση και μπροστά.

Νικηφόρο ήταν το πρώτο φιλικό τεστ του Ολυμπιακού, με τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν με 2-1 της Σλοβάτσκο στο ανεπίσημο ντεμπούτο του Ντιέγκο Μαρτίνεθ στον πάγκο των Πειραιωτών.

Προφανώς είναι πάρα πολύ νωρίς για συμπεράσματα αλλά το πρώτο δείγμα ήταν θετικό για τους Πειραιώτες, οι οποίοι προσπαθούσαν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα από πίσω και πίεζαν ψηλά τους Τσέχους κερδίζοντας νέες κατοχές. Από τη μέση και μπροστά η ομάδα έδειξε καλά στοιχεία, αμυντικά όμως εμφάνισε ορισμένες αδυναμίες και στο πρώτο μέρος χρειάστηκε δύο αποκρούσεις του Τζολάκη για να κρατήσει το μηδέν.

Το ματς:


Ο Μαρτίνεθ παρέταξε τους «ερυθρόλευκους» με τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια και τετράδα της άμυνας τους Ροντινέι, Ντόι, Μπακ και Ρέαμτσπιουκ από δεξιά προς τα αριστερά. Στον άξονα δίδυμο στα χαφ ήταν οι Μπουχαλάκης και Καρβάλιο, στα δύο άκρα της επίθεσης οι Μπιέλ και Βρουσάι ενώ ο Φορτούνης έπαιζε πίσω από τον Ελ Αραμπί, στο 4-2-3-1 του 42χρονου τεχνικού.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο από τα πρώτα λεπτά, κυκλοφορούσαν τη μπάλα και προσπαθούσαν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Όποτε έχαναν τη μπάλα, πίεζαν ψηλά με στόχο την ανάκτηση της κατοχής. Η Σλοβάτσκο προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως μέσω αντεπιθέσεων και στο 10’ είχε την πρώτη καλή στιγμή με τον Γιουρόσκα αλλά ο Τζολάκης αντέδρασε σωστά.

Ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά στο 14’ με τον Ροντινέι να κάνει ωραίο γύρισμα αλλά το σουτ του Ελ Αραμπί κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Η υπεροχή της ελληνικής ομάδας μετουσιώθηκε σε γκολ στο 29’ Ο Μπιέλ βρήκε ωραία τον Ελ Αραμπί και ο Μαροκινός από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχυα για το 1-0. Αξιοσημείωτο πως όλοι στον πάγκο σηκώθηκαν να πανηγυρίσουν το πρώτο γκολ της νέας σεζόν.

Η Σλοβάτσκο θα μπορούσε να απαντήσει στο 41’ με κοντινή κεφαλιά του Μιχάλικ αλλά ο Τζολάκης έκανε μεγάλη επέμβαση κρατώντας το μηδέν. Τρία λεπτά μετά ο Ολυμπιακός έφτασε σε δεύτερο τέρμα τιμωρώντας τους Τσέχους που είχαν βγει αρκετά μπροστά για να πιέσουν. Ο Φορτούνης με υπέροχη κάθετη έβγαλε σε τετ-α-τετ τον Ελ Αραμπί, αυτός απέφυγε δύο αντιπάλους και από δύσκολη γωνία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-0.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η Σλοβάτσκο χτύπησε στην αντεπίθεση και κατάφερε να μειώσει με πλασέ του Γιουρόσκα έπειτα από γέμισμα του Κιμ από τα δεξιά. Αυτή ήταν και μία από τις λίγες επιθέσεις της στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Μαρτίνεθ άλλαξε σταδιακά όλη την ενδεκάδα, βάζοντας τον Ντόη σε ρόλο αμυντικού χαφ και τον Μασούρα ως σέντερ φορ μετά το 65’. Με εξαίρεση μια καλή στιγμή με τον Βρουσάι στο 56’ ο Ολυμπιακός δεν απείλησε ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος, ενώ προς το φινάλε έδωσε μέτρα στην Σλοβάτσκο χωρίς όμως να κινδυνεύει ιδιαίτερα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης (46' Πασχαλάκης), Ρέαμπτσιουκ (46' Ραμόν), Ντόι, Μπα (65' Μπαγκαλιάνης), Ροντινέι (46' Ανδρούτσος), Μπουχαλάκης (46' Ρέτσος), Καρβάλιο (65' Λιάτσος), Φορτούνης (65' Πέπε), Μπιελ (46' Μασούρας), Βρουσάι (65' Μπουτούτσι), Ελ Αραμπί (65' Ζινκερνάγκελ).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.