Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ολυμπιακός - Νόρτζελαντ 1-1: Καλύτεροι αλλά άστοχοι οι Πειραιώτες στο δεύτερο φιλικό τους

Ολυμπιακός - Νόρτζελαντ 1-1: Καλύτεροι αλλά άστοχοι οι Πειραιώτες στο δεύτερο φιλικό τους

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
14/7/2023 14:51
Ισόπαλος 1-1 με τη Νόρτζελαντ αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας που έδωσε επί αυστριακού εδάφους, με τον Ελ Αραμπί να είναι ξανά ο σκόρερ του τέρματος των Πειραιωτών.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν διάθεση από το ξεκίνημα να πιέσουν ψηλά και έκλεψαν πολλές μπάλες δυσκολεύοντας τους Δανούς, αλλά σπαταλώντας ταυτόχρονα τις καλές προϋποθέσεις που δημιουργούσαν, με δύο σουτ εκτός περιοχής από Φορτούνη και Μασούρα πριν το μισάωρο να είναι οι καλύτερες ευκαιρίες που είχαν να παρουσιάσουν.

Την ίδια στιγμή πάντως αμύνονταν άψογα, αλλά μία απροσεξία του Ρόντινεϊ που γλίστρησε εντός περιοχής, την ώρα που κάλυπτε τη μπάλα προ του Ντιομαντέ, έφερε την ανατροπή του τελευταίου και το πέναλτι για τους Δανούς, οι οποίοι άνοιξαν στο 41' το σκορ με τη εύστοχη εκτέλεση του Ίγκβαρτσεν, που έστειλε στην αντίθετη γωνία τον Πασχαλάκη.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τη Νόρτζελαντ να μπαίνει πιο δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο και στο 47' χρειάστηκε διπλή επέμβαση του Τζολάκη σε κεφαλιά για να γλιτώσει ο Ολυμπιακός μία δεύτερη παραβίαση της εστίας του.

Αν και είχαν μπει «νωθρά» στην επανάληψη πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» ευτύχησαν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης στο 55' με τον Ελ Αραμπί να παίρνει το «ριμπάουντ» ύστερα από απόκρουση σε σουτ του Μασούρα, που έκλεψε τη μπάλα έξω από την περιοχή και προχώρησε σε ατομική ενέργεια, και με κεφαλιά σε κενή εστία να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο ρυθμός «έπεσε» στη συνέχεια, με τους δύο προπονητές να προχωρούν και σε αλλαγές, αλλά τον Ολυμπιακό πάντως να διατηρεί την πρωτοβουλία και να απειλεί σε δύο περιπτώσεις με τον Βρουσάι (73', 86') πριν ο Μπουτούτσι «σημαδέψει» με μακρινό σουτ το δοκάρι, μετά από όμορφη και γρήγορη αντεπίθεση.

Έως το φινάλε δεν άλλαξε κάτι, με το ματς να λήγει ισόπαλο και τους «ερυθρόλευκους» να κρατούν την καλή αμυντική εικόνα, τη διάθεση για πίεση ψηλά, αλλά όχι τις τελικές επιλογές τους και να ετοιμάζονται πλέον για τα πιο δυνατά τεστ με Νόριτς και Ρέιντζερς.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης (46' Τζολάκης), Ρέαμπτσιουκ (67' Βρουσάι), Ρέτσος (76' Μπαγκαλιάνης), Μπα (88' Πέπε), Ροντινέι (76' Ανδρούτσος), Μπουχαλάκης (67' Λιάτσος), Ινμπόμ Χουάνγκ (46' Ραμόν), Φορτούνης (46' Καρβάλιο), Μπιέλ (66' Ντόι), Μασούρας και Αραμπί (78' Μπουτούτσι).

Νόρτζελαντ: Α. Χάνσεν, Βίλαντσεν, Κ. Χάνσεν, Γιένσεν-Αμπέου, Φρέσε, Τβέρσκοβ, Σβένσον, Ντιομαντέ, Μ. Χάνσεν, Ίγκβαρτσεν, Οσμάν.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.