Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ελλάδα - Σερβία 13-7: Στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος η... υπερηχητική «γαλανόλευκη» (video)

Ελλάδα - Σερβία 13-7: Στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος η... υπερηχητική «γαλανόλευκη» (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
27/7/2023 12:08
Η Εθνική Ελλάδας των ανδρών «ξόρκισε» τον «κακό δαίμονα» της Σερβίας και επικρατώντας 13-7 στη Φουκουόκα, προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία το Σάββατο (29/7, 12:00), ενώ ταυτόχρονα εξασφάλισε αφενός ένα μετάλλιο για τρίτη σερί διοργάνωση, αλλά και την απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024!

Μετά από τέσσερις ανεπιτυχείς προσπάθειες, συμπεριλαμβανομένης αυτής στον τελικό του Ολυμπιακού Τουρνουά στο Τόκιο, η Ελλάδα αυτή τη φορά «συνέτριψε» τους Σέρβους και είναι στον τελικό, συνεχίζοντας την ξέφρενη πορεία της προς τον τίτλο.

Η εθνική είχε το απίθανο (για τα δικά της δεδομένα, αλλά και για ματς τέτοιας κρισιμότητας) 6/7 με παίκτη παραπάνω, ενώ οι «πλάβι» τελείωσαν με 3/11. Τρομερή εμφάνιση από όλους τους διεθνείς, MVP αναδείχθηκε ο Μάνος Ζερδεβάς με 12 αποκρούσεις.

Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και παρ' ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με γκολ του Γιάσκιτς σε αντεπίθεση, ανέτρεψαν γρήγορα την κατάσταση με τέρματα των Κάκαρη και Σκουμπάκη. Ο πρώτος μάλιστα σημείωσε ένα ακόμα όμορφο τέρμα και έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Εθνική, αφού νωρίτερα είχε ισοφαρίσει ο Ράσοβιτς με πέναλτι σε 2-2. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου οκταλέπτου.







Στο δεύτερο οκτάλεπτο η ελληνική άμυνα «έσφιξε» πολύ και ο Ζερδεβάς ύψωσε τείχος όταν χρειάστηκε. Κάπως έτσι δεν δέχτηκε ούτε ένα τέρμα, αναγκάζοντας τους Σέρβους να έχουν 0/4 στον παραπάνω παίκτη και εκτελώντας ταυτόχρονα από την περιφέρεια να φτάσει στο 6-2, με το οποίο έκλεισε το δεύτερο οκτάλεπτο.







Έχοντας προβάδισμα ασφαλείας η Ελλάδα... απογειώθηκε στο τρίτο οκτάλεπτο, ανεβάζοντας τα ποσοστά ευστοχίας της και έχοντας 5/6 στον παίκτη παραπάνω. Διατήρησε έτσι τη διαφορά των τεσσάρων τερμάτων και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία το τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο του ματς, όπου αύξησε περαιτέρω τη διαφορά «κλειδώνοντας» με εντυπωσιακό τρόπο την πρόκριση.









Τα οκτάλεπτα: 3-2, 3-0, 3-3, 4-1

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 3, Αλαφραγκής, Κάκαρης 3, Νικολαϊδης, Γκίλλας 1, Τζωρτζάτος.

Σερβία (Ούρος Στεφάνοβιτς): Μίσοβιτς, Ραντούλοβιτς, Ράσοβιτς 2, Ραντζέλοβιτς, Λάζιτς 1, Μιλόγεβιτς 1, Ντράσοβιτς, Γιάκσιτς 2, Γιάνκοβιτς, Ούμποβιτς 1, Βούτσινιτς, Μαρτίνοβιτς, Μίτροβιτς.



Λίγο αργότερα διεξήχθη ο δεύτερος συγκλονιστικός ημιτελικός, όπου η Ουγγαρία νίκησε 12-11 την Ισπανία, με απίστευτο buzzer beater toy Μάνχερτζ και έκλεισε θέση ως αντίπαλος της Ελλάδας.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.