Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιοβάνοβιτς: «Σήμερα μπορώ να ανασάνω, αφού επέστρεψε ο Παναθηναϊκός εκεί που ανήκει» (video)

Γιοβάνοβιτς: «Σήμερα μπορώ να ανασάνω, αφού επέστρεψε ο Παναθηναϊκός εκεί που ανήκει» (video)

Συντάκτης: Agones team
Agones team
1/8/2023 23:12
Ευτυχισμένος και ανακουφισμένος εμφανίστηκε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αμέσως μετά τη λήξη του ματς με τη Ντνίπρο που σήμανε την επιστροφή του Παναθηναϊκού σε ευρωπαϊκούς ομίλους.

Ο Σέρβος τεχνικός του «τριφυλλιού» αφού είπε πως μετά από δύο χρόνια μπορεί πλέον να ανασάνει και να χαρεί το γεγονός πως κοουτσάρει μία τόσο μεγάλη ομάδα, τόνισε πως χωρίς τον κ΄σομο και τον Γιάννη Αλαφούζο τίποτα από αυτά δεν ήταν δυνατόν, ενώ προσέθεσε πως οι «πράσινοι» θα διεκδικήσουν έως το φινάλε την υπέρβαση κόντρα στη Μαρσέιγ, αλλά και γενικότερα στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι δηλώσεις του Γιοβάνοβιτς

«Θα διεκδικήσουμε πολλά περισσότερα στο Τσάμπιονς Λιγκ, θα το διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι μετά από αρκετά χρόνια είμαστε ξανά Ευρώπη εκεί που αρμόζει στον Παναθηναϊκό. Για μένα είναι πολύ σημαντική ημέρα, έπεσε ένα τεράστιο βάρος που είχα πάνω μου αυτά τα δύο χρόνια με κάποια πράγματα που είχα πει όταν είχα έρθει στον Παναθηναϊκό. Έστω για μια ημέρα μπορώ να ανασάνω, να κοουτσάρω μία μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός και με αυτά που έχω πει έπρεπε να ανταποκριθούμε όλοι. Πολύ σημαντική ημέρα για όλους μας η σημερινή» τόνισε ο τεχνικός του τριφυλλιού στην κάμερα της Cosmote.

Για τη Ντνίπρο είπε: «Βγάλαμε έξω μια πολύ καλή ομάδα, αυτό είναι δεδομένο, αν της δώσεις λίγο χώρο, αν κάνεις λίγα λάθη, αν δεν είσαι πιεστικός στην άμυνα μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα. Ήταν πολύπλοκο παιχνίδι, είναι καλό που τελείωσε όπως θέλαμε και είμαστε στην επόμενη φάση».Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού και τον Αλαφούζο: «Δεν θα μπορούσε να είναι σημαντική η σημερινή ημέρα χωρίς τον αυτό κόσμο που αναγνώριζε την προσπάθεια και γεμίζει το γήπεδο εδώ και 1.5 χρόνο σχεδόν κάθε εβδομάδα, τους παίκτες μου που κάνουν πολύ μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία δύο χρόνια και φυσικά στη διοίκηση και τον κύριο Αλαφούζο που αυτά τα δύο χρόνια μας έχει βοηθήσει από όλες τις απόψεις και όταν ήταν δύσκολα και τώρα για να είναι ο Παναθηναϊκός εκεί που είναι σήμερα και να έχει τις ελπίδες να κυνηγήσει κάτι περισσότερο».




Αργότερα στη συνέντευξη Τύπου ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μίλησε πιο αναλυτικά:

Για την πρόκριση σήμερα: «Προσωπικά ήταν ίσως η πιο σημαντική βραδιά από τότε που είμαι στον Παναθηναϊκό. Όταν ήρθαμε πριν 2 χρόνια είχα πει στην πρώτη συνέντευξη Τύπου και είναι η πρώτη μέρα που ένα τεράστιο βάρος έχει φύγει. Μια ευρωπαϊκή διοργάνωση που είναι φυσιολογική για τον Παναθηναϊκό. Καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε αυτό που είπα. Η σημερινή βραδιά είναι από τις πιο ομόρφες δικές μου στον Παναθηναϊκό. Αυτό που υποσχεθήκαμε πραγματοποιήθηκε σήμερα. Αυτό μας δίνει μεγάλη ώθηση για τη συνέχεια».

Για το αν η κακή εικόνα της ομάδας μετά το 1-0 είναι ένας οδηγός ενόψει Μαρσέιγ και αν θα προσαρμοστεί στο παιχνίδι των Γάλλων: «Σίγουρα το αποτέλεσμα του πρώτου παιχνιδιού μας έδωσε τον τίτλο του φαβορί. Η σημασία του παιχνιδιού ήταν μεγάλη. Η πίεση του να καταφέρουμε ήταν μεγάλη. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα. Ήταν δύο πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια. Στην διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου παρότι προηγηθήκαμε στο σκορ, η ανασταλτική μας λειτουργία δεν ήταν καλή. Οι αντίπαλοι μας μπορούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα. Δεν ήταν καλό παιχνίδι από πλευράς μας. Κάναμε αρκετά λάθη στην ανασταλτική λειτουργία. Όλα αυτά προκάλεσαν εκνευρισμό. Είναι μια καλή ομάδα που μπορεί να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες. Όλα αυτά παίζουν ρόλο σε ένα παιχνίδι επιπέδου Champions League. Πρέπει να μάθουμε από αυτό το παιχνίδι, ώστε να αντιμετωπίσουμε σωστα τα επόμενα. Ο στόχος ήταν πολύ μεγάλος. Μπορεί να μην ήταν καλό το σημερινό, αλλά μέσα από τα δύο παιχνίδια εμείς δικαιούμασταν. Εδώ που είμαστε πρέπει να κάνουμε υπέρβαση κόντρα στην Μαρσέιγ για να πετύχουμε κάτι καλύτερο».

Για το τι έφταιγε για τη σημερινή κακή ανασταλτική λειτουργία: «Ηταν η συνολική λειτουργία. Από όλους. Δεν λειτουργούσαμε σωστά όταν ο αντίπαλος ξεκινούσε τις επιθέσεις. Γενικώς ήταν από τα παιχνίδια που μπορεί να συμβεί, αλλά έγινε επειδή δεν είχαμε σωστή πίεση και σωστές θέσεις. Επίσης δεν έχουμε συνηθίσει να μην έχουμε την μπάλα. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τα πράγματα αναφορικά με την ανασταλτική λειτουργία. Όταν δεν λειτουργούν όλα αυτά σωστά, η ομάδα χάνει την αυτοπεποίθησή της. Κάπως έτσι δεν ήμασταν καλοί ούτε επιθετικά. Σε τέτοια παιχνίδια με ποιοτικές ομάδες θα το πληρώσεις. Θα κάνουμε ανάλυση, ξέρουμε τα πράγματα που μας δυσκόλεψαν και θα τα διορθώσουμε. Πρέπει να τα διορθούσουμε αν θέλουμε καλύτερα αποτελέσματα».

Για το ποια είναι η υπόσχεση που δίνει για την επόμενη μέρα: «Πιστεύω ότι το δύσκολο κομμάτι ήταν αυτά τα δύο χρόνια. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που πλέον έχει καλούς ποδοσφαιριστές και λειτουργεί σε καλό επίπεδο. Οι ποδοσφαιριστές μέσα από τις διεκδικήσεις των στόχων γίνονται καλύτεροι. Ο σημερινός Παναθηναϊκός είναι αυτός που πρέπει και μπορεί να πάει πιο ψηλά. Είναι πολύ σημαντικό ότι επέστρεψε στην Ευρώπη. Πρέπει να αισθάνονται όλοι ότι θα υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από εμας. Η δύσκολη περίοδος πέρασε. Τότε που έπρεπε να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να έχουμε τον κόσμο δίπλα μας. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε για τα καλά στις υποχρεώσεις που πρέπει να έχει σαν ομάδα. Μέσα από τις προκρίσεις μπορούμε να αποκτήσουμε τα απαραίτητα κίνητρα».

Για το αν ήταν λάθος το ότι χρησιμοποίησε τον Βίλενα και αν θα υπάρξει ενίσχυση στην θέση «6»: «Για να είμαι ειλικρινής μετά το παιχνίδι ο καθένας μπορεί να βγάλει μία εικόνα. Δεν ήταν θέμα μόνο του Βίλενα. Δεν τον βοηθήσαμε και εμείς. Ο Βιλένα δεν είναι στο ιδανικό επίπεδο, αλλά είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής που έχει εμπειρίες από τέτοιου είδους παιχνίδια. Το ίδιο ισχύει και για τον Γέντβαι. Δεν ήταν τόσο πολύ η απουσία του Μπαρτ, αλλά η γενική λειτουργία της ομάδας. Αν δείτε το πως μπήκαν στα γκολ δεν ήμασταν καλοί στις μονομαχίες. Όσον αφορά την ενίσχυση. Έχουμε κάνει αρκετές προσθήκες μέχρι τώρα και σίγουρα έχουμε σκοπό να ενισχύσουμε την ομάδα και στη συνέχεια. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να περιμένετε τις ανακοινώσεις της ομάδας. Χρειαζόμαστε και κάποιες άλλες λύσεις για να μας δώσουν μεγαλύτερη ποιότητα για να αντέξουμε στις υποχρεώσεις που έχουμε μπροστά μας».

Για το αν τον προβληματίζει ότι πρέπει να κόψει κάποιους παίκτες: «Δεν είναι εύκολη απόφαση. Είναι δύσκολη η απόφαση και μπορώ να φανταστώ πως αισθάνονται όσοι δεν είναι στη λίστα. Δεν είναι εύκολο, αλλά η δουλειά μου είναι να παίρνω αυτές τις αποφάσεις. Ανεξάρτητα με τις δυσκολίες. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Η δουλειά των παικτών πρέπει να είναι στο υψηλό δυνατό επίπεδο. Ευκαιρίες θα έχουν όλοι».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Άστον Βίλα: Το VAR την έσωσε από το κάζο της αγωνιστικής πριν τον Ολυμπιακό
Άστον Βίλα: Το VAR την έσωσε από το κάζο της αγωνιστικής πριν τον Ολυμπιακό
1 ΩΡΑ ΠΡΙΝ
Ολυμπιακός - Λαμία: Κλειστό το πέταλο της Θύρας 7 σε ένδειξη διαμαρτυρίας
Ολυμπιακός - Λαμία: Κλειστό το πέταλο της Θύρας 7 σε ένδειξη διαμαρτυρίας
2 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Παναθηναϊκός - Ντνίπρο 2-2: Γλίτωσε το «έμφραγμα», επέστρεψε σε ομίλους και πάει Μασσαλία για την έκπληξη (video)
Παναθηναϊκός - Ντνίπρο 2-2: Γλίτωσε το «έμφραγμα», επέστρεψε σε ομίλους και πάει Μασσαλία για την έκπληξη (video)
01/08/2023 22:31
Επίσημο: Στην Αλ Νασρ του Ρονάλντο ο Μανέ
Επίσημο: Στην Αλ Νασρ του Ρονάλντο ο Μανέ
01/08/2023 22:17
Λαμία: Ολοκλήρωσε το «μπαμ» με Καρλίτος
Λαμία: Ολοκλήρωσε το «μπαμ» με Καρλίτος
01/08/2023 21:53
Ο Ολυμπιακός «έκλεισε» τον Τζάκσον Πορόσο για την άμυνα - Αύριο (2/8) στην Αθήνα ο άσος από το Εκουαδόρ
Ο Ολυμπιακός «έκλεισε» τον Τζάκσον Πορόσο για την άμυνα - Αύριο (2/8) στην Αθήνα ο άσος από το Εκουαδόρ
01/08/2023 21:44
Ατρόμητος: Σπουδαία κίνηση με Ντιρκς
Ατρόμητος: Σπουδαία κίνηση με Ντιρκς
01/08/2023 21:31
Ολυμπιακός: Παρελθόν και ο Μπουτούτσι μετά τον Ζινκερνάγκελ και... στροφή στον Τσέρβι της Θέλτα
Ολυμπιακός: Παρελθόν και ο Μπουτούτσι μετά τον Ζινκερνάγκελ και... στροφή στον Τσέρβι της Θέλτα
01/08/2023 21:02
Ανακοίνωσε Ζίνκερνάγκελ από Ολυμπιακό η Κλαμπ Μπριζ
Ανακοίνωσε Ζίνκερνάγκελ από Ολυμπιακό η Κλαμπ Μπριζ
01/08/2023 20:25
Ο Άρης έλυσε τη συνεργασία με τον Νταμπό
Ο Άρης έλυσε τη συνεργασία με τον Νταμπό
01/08/2023 19:17
ΑΕΚ: «Τα καπνογόνα, τα  laser και οι ρίψεις βεγγαλικών έχουν τελειώσει για την OPAP Arena!»
ΑΕΚ: «Τα καπνογόνα, τα laser και οι ρίψεις βεγγαλικών έχουν τελειώσει για την OPAP Arena!»
01/08/2023 18:07
Περισσότερες ειδήσεις