Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ο «θρυλικός» Τζιανλουίτζι Μπουφόν έριξε τίτλους τέλους στην τεράστια καριέρα του

Ο «θρυλικός» Τζιανλουίτζι Μπουφόν έριξε τίτλους τέλους στην τεράστια καριέρα του

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
2/8/2023 19:17
Την απόφαση να εγκαταλείψει την ενεργό δράση πήρε ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Ο εμβληματικός Ιταλός γκολκίπερ, ξεκίνησε την καριέρα του πριν 28 ολόκληρα χρόνια και μετά από μία «μυθική» διάδρομη την οποία συνδύασε με 27 τίτλους σε Πάρμα, Παρί Σεν Ζερμέν αλλά πρώτα και κύρια Γιουβέντους, αποχωρεί από το ποδόσφαιρο στα 45 του χρόνια, όπως ανακοίνωσε σήμερα (2/8) με μία ανάρτηση στα social media που έγραφε λιτά:«Μου δώσατε τα πάντα, σας έδωσα τα πάντα, το κάναμε όλο αυτό μαζί».

Ο Τζίτζι Μπουφόν ξεκίνησε και ολοκλήρωσε την καριέρα του στην Πάρμα (1995-2001 και 2021-2023), με την οποία μάλιστα πανηγύρισε το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ του 1999. Αγωνίστηκε επίσης μία σεζόν στην Παρί Σεν Ζερμέν, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Γαλλίας το 2019.

Η καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο, όμως, ταυτίστηκε με τη Γιουβέντους, στην οποία αγωνίστηκε συνολικά 19 χρόνια, παραμένοντας σε αυτήν ακόμα και μετά τον υποβιβασμό της στη Σέριε Β το 2006 λόγω του Calciopolis, και κατέκτησε συνολικά δέκα πρωταθλήματα, πέντε κύπελλα και επτά σούπερ καπ Ιταλίας, ενώ έφτασε τρεις φορές ως τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ (2003, 2015, 2017), χωρίς να το κατακτήσει όμως ποτέ.

Ο παλαίμαχος πλέον τερματοφύλακας είναι ακόμα ο ρέκορντμαν συμμετοχών (176) στην εθνική Ιταλίας, με την οποία αγωνίστηκε σε πέντε Μουντιάλ, κατακτώντας μάλιστα αυτό του 2006, στη μεγαλύτερη ίσως στιγμή της καριέρας του.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.