Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πέρασαν ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια, συνεχίζει με τέσσερις ομάδες η Κύπρος (video)

Πέρασαν ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια, συνεχίζει με τέσσερις ομάδες η Κύπρος (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/8/2023 01:38
ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια προκρίθηκαν στον 3ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ μετά τις επιτυχίες τους επί των Βοϊβοντίνα και Γκαμπάλα αντίστοιχα κι έτσι η Κύπρος συνεχίζει με τέσσερις ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε η εβδομάδα για τις κυπριακές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αρχικά ο Άρης Λεμεσού πήρε ιστορική πρόκριση για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, εξασφαλίζοντας την παρουσία του σε ευρωπαϊκούς ομίλους, ενώ ακολούθησε η πρόκριση της ΑΕΚ Λάρνακας στον 3ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ μετά την εντός έδρας ισοπαλία με την Τορπέντο Ζοντίνο (1-1). Την Πέμπτη (3/8) το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ «σφράγισαν» τόσο ο ΑΠΟΕΛ όσο και η Ομόνοια.

Ο ΑΠΟΕΛ ντούμπλαρε τις νίκες του επί της Βοϊβοντίνα μετά το «διπλό» (2-1) στην Σερβία σ’ ένα ματς που προηγήθηκε στο 27’ με ωραίο πλασέ του Σαρφό αλλά στη συνέχεια πιέστηκε αρκετά και ισοφαρίστηκε δέκα λεπτά μετά από τον Ζούκιτς. Οι «γαλαζοκίτρινοι» κινδύνευσαν και με την ανατροπή αλλά στην επανάληψη βελτιώθηκαν με τις αλλαγές του Σα Πίντο και στο 74’ πέτυχαν δεύτερο γκολ με εύστοχο πέναλτι του Εφραίμ. Στα εναπομείναντα λεπτά έκαναν σωστή διαχείριση και εξασφάλισαν την πρόκριση.



Από την άλλη, η Ομόνοια διέλυσε με 4-1 την Καμπάλα στο ΓΣΠ, «καθαρίζοντας» την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο μέρος. Μόλις στο 5’ ο Μπεζούς άνοιξε το σκορ ενώ ο ίδιος διπλασίασε το σκορ με εύστοχο πέναλτι στο 30’. Οχτώ λεπτά μετά ο Λανγκ εκτόξευσε τον δείκτη του σκορ σε 3-0 που ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου. Οι Αζέροι μείωσαν στο 57’ με τον Ισάια αλλά τρία λεπτά μετά ο Σεμέδο έκανε το 4-1 βάζοντας τέλος στις όποιες ελπίδες της φιλοξενούμενης ομάδας.



Είναι αξιοσημείωτο ότι η Κύπρος μάζεψε 875 βαθμούς αυτήν την εβδομάδα στη βαθμολογία της UEFA και παρέμεινε μεν στην 23η θέση αλλά μείωσε αισθητά τη διαφορά από Σουηδία (20.625) και Πολωνία (20.750) ενώ δεν είναι μακριά ούτε από την 20η Ελλάδα (21.025).

Στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ ο Άρης Λεμεσού θα αντιμετωπίσει την πολωνική Ρακόβ των Σβάρνα, Παπανικολάου και Τσιφτσή, ενώ στον 3ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ ο ΑΠΟΕΛ θα παίξει με την Ντίλα Γκόρι από την Γεωργία, η ΑΕΚ Λάρνακας με την Μακάμπι Τελ Αβίβ από το Ισραήλ και η Ομόνοια με την Μίντιλαντ από την Δανία.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.