Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Η FIFA έβαλε στον… πάγο τον Ρουμπιάλες για το φιλί στην Ερμόσο

Η FIFA έβαλε στον… πάγο τον Ρουμπιάλες για το φιλί στην Ερμόσο

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/8/2023 16:27
Η FIFA αποφάσισε να αναστείλει από τα καθήκοντα του τον πρόεδρο της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες για τουλάχιστον 90 ημέρες έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε μετά το φιλί του στο στόμα στην αρχηγό της Εθνικής Ισπανίας, Τζένι Ερμόσο.

Μία ημέρα μετά την άρνηση του Λουίς Ρουμπιάλες να παραιτηθεί από τον προεδρικό θώκο της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, η FIFA ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τον πρόεδρο της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας για 90 ημέρες από τα καθήκοντά του σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, με την ποινή να έχει ισχύ από σήμερα 26/8.

Ο λόγος έχει να κάνει με το φιλί στο στόμα που έδωσε στην αρχηγό της Εθνικής Ισπανίας, Τζένι Ερμόσο κατά την απονομή των χρυσών μεταλλίων στο Μουντιάλ Γυναικών.

Η απόφαση ανήκει στον πρόεδρο της πειθαρχικής επιτροπής της FIFA, Χόρχε Ιβάν Παλάσιο, εν αναμονή της πειθαρχικής διαδικασίας που τρέχει για τον Ρουμπιάλες από τις 24 Αυγούστου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την άρνηση του Ρουμπιάλες να παραιτηθεί, αρκετοί ποδοσφαιριστές γνωστοποίησαν την απόφαση τους να μην ενισχύσουν την Εθνική Ισπανίας όσο είναι στην προεδρία ο 46χρονος.

Η ανακοίνωση της FIFA:

«Ο πρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής της FIFA, Χόρχε Ιβάν Παλάσιο (Κολομβία), χρησιμοποιώντας την εξουσία που του παρέχεται από το άρθρο 51 του Πειθαρχικού Κώδικα της FIFA (FDC), αποφάσισε σήμερα να αναστείλει προσωρινά τον κ. Λουίς Ρουμπιάλες από όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Η αναστολή αυτή, η οποία θα ισχύει από σήμερα, είναι για αρχική περίοδο 90 ημερών, εν αναμονή της πειθαρχικής διαδικασίας που κινήθηκε σε βάρος του κ. Λουίς Ρουμπιάλες την Πέμπτη 24 Αυγούστου.

Ομοίως, ο πρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής της FIFA και προκειμένου να διαφυλαχθούν, μεταξύ άλλων, τα θεμελιώδη δικαιώματα της παίκτριας της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου κα Τζένιφερ Ερμόσο και η καλή τάξη της πειθαρχικής διαδικασίας ενώπιον αυτού του πειθαρχικού οργάνου, εξέδωσε δύο πρόσθετες οδηγίες (άρθρο 7 FDC) με το οποίο διατάσσει τον κ. Λουίς Ρουμπιάλες να απέχει, μέσω του ιδίου ή τρίτων, από την επαφή ή την απόπειρα επικοινωνίας με την επαγγελματία παίκτρια της ισπανικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου κα Τζένιφερ Ερμόσο ή το στενό περιβάλλον της. Ομοίως, η RFEF και οι υπάλληλοι ή οι υπάλληλοί της, άμεσα ή μέσω τρίτων, διατάσσονται να απέχουν από την επαφή με την επαγγελματία παίκτρια της εθνικής Ισπανίας κα Τζένιφερ Ερμόσο και το στενό της περιβάλλον.

Η απόφαση που έλαβε ο πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής της FIFA κοινοποιήθηκε σήμερα στον κ. Λουίς Ρουμπιάλες την RFEF και την UEFA για τη δέουσα συμμόρφωση.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA δεν θα παράσχει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με αυτές τις πειθαρχικές διαδικασίες έως ότου ληφθεί η τελική απόφαση.

Η FIFA επαναλαμβάνει την απόλυτη δέσμευσή της να σέβεται την ακεραιότητα όλων των προσώπων και ως εκ τούτου καταδικάζει με το μέγιστο σθένος κάθε αντίθετη συμπεριφορά».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.