Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μπράιτον: «Άλωσε» με τριάρα το «Ολντ Τράφορντ» και ετοιμάζεται για ΑΕΚ!

Μπράιτον: «Άλωσε» με τριάρα το «Ολντ Τράφορντ» και ετοιμάζεται για ΑΕΚ!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/9/2023 19:15
Η Μπράιτον κέρδισε με το εμφατικό 3-1 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσα στο «Ολντ Τράφορντ», «έσπασε» το εντός έδρας αήττητο 31 αγώνων των «κόκκινων διαβόλων» και πηγαίνει με ψυχολογία στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς της ιστορίας της απέναντι στην ΑΕΚ.

Ποιος είδε την Μπράιτον και δε τη φοβήθηκε! Οι «γλάροι» πέρασαν με 3-1 από την έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πήραν την τέταρτη νίκη τους σε πέντε παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ και πλέον ετοιμάζονται για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ιστορίας τους απέναντι στην ΑΕΚ την προσεχή Πέμπτη (21/9) στην Αγγλία.

Η ομάδα του Ντε Τσέρμπι προηγήθηκε στο 20’ με τον Γουέλμπεκ έπειτα από υπέροχη ομαδική ενέργεια. Ο Αντιγκρά έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Λαλάνα άφησε τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο Γουέλμπεκ με πλασέ από την «καρδιά» της άμυνας «πλήγωσε» την πρώην ομάδα του. Η Γιουνάιτεντ που ήταν πιο απειλητική μέχρι το γκολ, βρήκε δίχτυα στο 41’ με τον Χόιλουντ αλλά το γκολ ακυρώθηκε διότι η μπάλα κρίθηκε ότι είχε περάσει τη γραμμή στη σέντρα του Ράσφορντ.

Η Μπράιτον γλίτωσε την ισοφάριση και στο 53’ διπλασίασε το προβάδισμα της με έξοχο πλασέ του Γκρος ο οποίος έκανε την προσποίηση στον Μαρτίνεθ μέσα στην περιοχή και έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Ονάνα. Η ασίστ ήταν από τον Λάμπτι ο οποίος στο 73’ έφτιαξε και το τρίτο τέρμα των «γλάρων» αυτή τη φορά για τον Ζοάο Πέδρο, ο οποίος «εκτέλεσε» με σουτ στην κίνηση για το 3-0.

Η Γιουνάιτεντ κατάφερε να μειώσει άμεσα με τρομερό σουτ του νεοεισελθόντα Μεϊμπρί (73’) αλλά δεν μπόρεσε να βρει ένα δεύτερο γκολ και να μπει ξανά στη διεκδίκηση του ματς. Μάλιστα προς το φινάλε η Μπράιτον σπατάλησε τεράστια ευκαιρία με τον Φάτι ο οποίος αστόχησε εξ επαφής χάνοντας την ευκαιρία να σκοράρει στο ντεμπούτο του.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σ’ όλες τις διοργανώσεις από τις 8 Σεπτεμβρίου του 2022 όταν έχασε με 1-0 από την Σοσιεδάδ στο Γιουρόπα Λιγκ. Η τελευταία της εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα είχε έρθει από την…. Μπράιτον, η οποία την είχε κερδίσει στις 7 Αυγούστου του 2022 και 13 μήνες μετά επανέλαβε το επίτευγμα της.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.