Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αυτά ειπώθηκαν στη συνάντηση Υπουργών και ΠΑΕ για την οπαδική βία - «Σύμμαχοι απέναντι στον χουλιγκανισμό»

Αυτά ειπώθηκαν στη συνάντηση Υπουργών και ΠΑΕ για την οπαδική βία - «Σύμμαχοι απέναντι στον χουλιγκανισμό»

Συντάκτης: Agones team
Agones team
21/12/2023 22:11
Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, και των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, με τους εκπροσώπους των 14 ΠΑΕ της Super League και τη διοίκηση της Λίγκας, έπειτα από τις χθεσινές ανακοινώσεις της νομοθετικής πρωτοβουλίας για την καταπολέμηση της βίας.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ -και παρευρέθηκαν ακόμα οι γενικοί γραμματείς, Γιώργος Μαυρωτάς (Αθλητισμού), Μάνος Λογοθέτης (Προστασίας του Πολίτη), Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος (Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης), ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος και οι επικεφαλής Αστυνομικοί Διευθυντές, στα όρια των οποίων διεξάγονται οι αγώνες της Super League- αναλύθηκαν από τους Υπουργούς οι διατάξεις που αφορούν ιδιαιτέρως στα τεχνικά ζητήματα της Ηλεκτρονικής Εποπτείας των αθλητικών εγκαταστάσεων και της ταυτοποίησης του Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου και ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων των ΠΑΕ και της αναπληρώτριας Προέδρου της Super League, Κάτιας Κοξένογλου.

«Σας θέλουμε συμμάχους σε αυτή την προσπάθεια και ο βασικότερος λόγος της σημερινής συνάντησης αποσκοπεί σε έναν και μόνο λόγο: να δείξουμε ότι απέναντι στον χουλιγκανισμό, στα απεχθή φαινόμενα βίας, είμαστε στην ίδια πλευρά! Είναι επιθυμία της Κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού να ενώσουμε τις προσπάθειές μας και μέσα από αυτή τη συνένωση να βγει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το ποδόσφαιρο μας. Κοινός στόχος είναι να σηκώσουμε ψηλά το ποδόσφαιρό μας, να επιστρέψουν οικογένειες στα γήπεδα, να γίνει ξανά το γήπεδο η διασκέδαση όλων μας» τόνισε ο Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης ΒρούτσηςΜετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Βρούτσης δήλωσε πως «βγαίνουμε πιο πλούσιοι, πιο δυνατοί σε εμπειρίες και σε γνώσεις και κυρίως πιο αισιόδοξοι. Στο μείζον πρόβλημα της οπαδικής βίας βρήκαμε αρωγούς όλες τις ΠΑΕ. Είμαστε ενωμένοι, μία γροθιά όλοι. Και οι ποδοσφαιρικές εταιρείες, οι οποίες είναι αποφασισμένες να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, και η Αστυνομία και υπάρχει συμφωνία για τις κάμερες και το καινοτόμο σύστημα της ταυτοπροσωπίας. Ειπώθηκαν πράγματα εκ μέρους των ΠΑΕ που δεν τα περίμενα, π.χ. πως αισθάνονται αιχμάλωτοι των χούλιγκαν. Και το είπαν οι εκπρόσωποι μεγάλων ΠΑΕ, όπως και ότι η βία είναι ένα φίδι που δημιουργήθηκε από το παρελθόν και θέλουν να το τελειώσουν για πάντα, ζητώντας τη συνδρομή της Πολιτείας».

Στην τοποθέτησή του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις, για τις οποίες είμαστε σήμερα εδώ να συζητήσουμε, συνιστούν ένα πολύ σημαντικό βήμα περιορισμού βασικών αιτιών της παραβατικής συμπεριφοράς στα γήπεδα.

Η καλύτερη επιτήρηση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα σημεία εστίασης, με αύξηση των σημείων που θα επιτηρούνται και τις καλύτερες προδιαγραφές για τις κάμερες, αλλά και η δυνατότητα ταυτοποίησης του εισιτηρίου του κατόχου, είναι δύο πολύ σημαντικά βήματα που κατά την άποψη της Κυβέρνησης μπορούν, υπό όρους, να αλλάξουν συνολικά την εικόνα και βεβαίως, να επαναπροσδιορίσουν και τον ρόλο της Αστυνομίας σε ό,τι αφορά τα αθλητικά αυτά γεγονότα.

Νομίζω ότι η τεχνολογία και οι αποφάσεις της Κυβέρνησης μας δίνουν τη δυνατότητα και την ευκαιρία να ελπίζουμε ότι κάτι καλύτερο μπορεί να συμβεί. Απαιτείται η συνεργασία όλων μας και νομίζω ότι η σημερινή συζήτηση είναι ένα καλό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, ανέλυσε τον σύγχρονο τρόπο που θα γίνεται η ταυτοπροσωπία μέσω του κινητού τηλεφώνου του κατόχου εισιτηρίου. Σκοπός του οποίου, όπως υπογράμμισε, είναι να αντικαταστήσει τον αναποτελεσματικό, όπως έχει αποδειχθεί, έως τώρα, έλεγχο δια φυσικών προσώπων, ώστε να ελαχιστοποιηθεί το φαινόμενο να μπορεί κάποιος να δώσει το εισιτήριό του σε κάποιον άλλον για να μπει στο γήπεδο. Ζήτημα θεμελιώδες και βασικό για όλους, Πολιτεία και ΠΑΕ, είναι να ελέγχονται οι άνθρωποι που εισέρχονται στο γήπεδο.

Επισήμανε, μάλιστα, ότι «έγινε μία εξαιρετικά εποικοδομητική συζήτηση σήμερα, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με τις ΠΑΕ και με την Super League και νομίζω πως ακούσαμε πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις για τις τεχνικές λύσεις, τις οποίες σχεδιάζουμε να υλοποιήσουμε. Η τεχνολογία έχει και μπορεί να δώσει τις λύσεις. Αυτό που αποκόμισα συζητώντας είναι πως και οι ΠΑΕ θέλουν πραγματικά να δουλέψουμε μαζί. Μία φράση που κρατώ είναι πως μόνος δεν μπορεί κανείς, άρα ας ενώσουμε δυνάμεις για να πετύχουμε κάτι πάρα πολύ σημαντικό και που έχει ανάγκη ο αθλητισμός».

Να ανοίξουν άμεσα τα γή[πεδα ζήτησε η ΑΕΚ


Οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ από την πλευρά τους, τοποθετήθηκαν θετικά επί της αρχής για τα μέτρα προχωρώντας σε χρήσιμες παρατηρήσεις, τις οποίες θα αποστείλουν και αναλυτικά για να γίνει η σχετική επεξεργασία με στόχο τη βέλτιστη εφαρμογή. Άλλωστε, όπως συνομολόγησαν, το ποδόσφαιρο χρειάζεται να προχωρήσουν άπαντες από κοινού και να συνεργαστούν αρμονικά για την καταπολέμηση της βίας.

Να ανοίξουν άμεσα τα γήπεδα που πληρούν τις προδιαγραφές, τις οποίες έθεσε η κυβέρνηση, ζήτησε η ΠΑΕ ΑΕΚ. Σε σύσκεψη που έγινε σήμερα με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών και εκπροσώπων των ΠΑΕ, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης, Αλέξης Αλεξίου, δήλωσε ότι ο σύλλογός του αποδέχεται όλα τα μέτρα, τα οποία εξήγγειλε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, και ότι στην "OPAP Arena" όλα αυτά τα ζητήματα μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα.

Ο κ. Αλεξίου εξέφρασε την άποψη ότι όλα τα γήπεδα, όχι μόνο της ΑΕΚ, που είναι σε ετοιμότητα να εφαρμόσουν τα μέτρα θα έπρεπε να λειτουργήσουν κανονικά και με κόσμο, πριν από τις 12 Φεβρουαρίου που έχει οριστεί το -υπό εξέταση- τέλος του «λουκέτου» στην παρουσία κόσμου από την πλευρά της κυβέρνησης. Επίσης, υπογράμμισε ότι η βία είναι «κοινωνικό και όχι ποδοσφαιρικό φαινόμενο και ότι στο ποδόσφαιρο έχουν παρεισφρήσει ακραία στοιχεία.

Ολυμπιακός: «Κοινωνικό φαινόμενο η βία, δεν υπάρχουν οπαδικοί στρατοί»


Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του «Γ. Καραϊσκάκης», Βασίλης Βασιλειάδης, παρέστησαν στη σημερινή συνάντηση από πλευράς «ερυθρόλευκων».

Ο αξιωματούχος των «ερυθρόλευκων» αρνήθηκε τα περί ύπαρξης αθλητικής ή οπαδικής βίας, υποστηρίζοντας ότι το φαινόμενο είναι «κοινωνική βία, κυρίως από νέα παιδιά τα οποία ομαδοποιούνται μέσα στους χώρους των γηπέδων και έξω από αυτά, οι οποίοι είναι πάντα χώροι ζυμώσεων. Δεν είναι ελληνικό το φαινόμενο. Σε προηγμένες χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία, αυτή τη χρονιά μόνο έχουμε αμέτρητα περιστατικά βίας μέσα και έξω από τα γήπεδα».

Ταυτόχρονα, αρνήθηκε την ύπαρξη «στρατών» από οπαδούς τονίζοντας: «Δεν υπάρχει κανένας στρατός, αλλά παραβατικές μονάδες που εκμεταλλεύονται τη μάζα. Οι ομάδες δεν είναι ούτε δικαστές, ούτε Κράτος και είναι οι πιο ζημιωμένες από όλα αυτά. Πληρώνουν πρόστιμα και τιμωρούνται. Θα έπρεπε να ρωτάτε πρώτα εμάς και μετά να παίρνετε μέτρα τα οποία τιμωρούν τους φιλάθλους και κανέναν άλλον. Εξαγγείλατε μέτρα τα οποία έχουμε ακούσει ξανά. Αν νομίζετε ότι έτσι θα λύσετε το θέμα της κοινωνικής βίας που πληγώνει το ποδόσφαιρο είστε γελασμένοι. Ήδη υπάρχουν μέτρα και λογικές που έχουν εφαρμοστεί στην Ευρώπη και θα έπρεπε να τα αναζητήσετε».

Από την πλευρά του ο κ. Βασιλειάδης είπε: «Σας έχω παρουσιάσει σημείο-σημείο τα προβλήματα που έχουν τα μέτρα σας για το ηλεκτρονικό εισιτήριο-ταυτοποίηση εισερχομένων και για τις κάμερες ασφαλείας. Το κόστος για τις κάμερες που εμείς έχουμε βάλει είναι 500.000 ευρώ. Εμείς μπορούμε να ανταποκριθούμε, οι άλλες ομάδες μπορούν;».

Και πρoσέθεσε: «Διάβασα ότι κάποιοι διαιτητές στη συνάντηση με τον υπουργό άφησαν να εννοηθεί ότι δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας στα αποδυτήρια και στη φυσούνα του "Γ. Καραϊσκάκης". Δεν είναι της παρούσης, αλλά καθώς είναι παρόντες ο Αστυνομικής Διευθυντής του Πειραιά, εκπρόσωπος της ΓΑΔΑ και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μπορούν να σας διαβεβαιώσουν ότι και υπάρχουν και λειτουργούν στην εντέλεια. Εμείς βρήκαμε αυτόν ο οποίος πέταξε την κροτίδα μετά από 1500 τηλεφωνήματα και καμία Αστυνομία. Εμείς τον αποβάλαμε διά βίου από το γήπεδό μας. Τον προσήγαγαν, έφαγε ένα φοντανάκι και έμεινε ελεύθερος. Θα έπρεπε να βρίσκεται εδώ και ο κ. Φλωρίδης γιατί πρέπει να εξεταστεί πώς λειτουργεί και η Δικαιοσύνη σε αυτά τα θέματα».

Ο κ. Βασιλειάδης παρέδωσε στους υπουργούς έναν φάκελο εκ μέρους της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του «Γ. Καραϊσκάκης» σχετικά με τα ζητήματα που έχουν τα μέτρα των αρχικών εξαγγελιών, αλλά και ταυτόχρονα τεχνικά στοιχεία με τα υψηλότερα standard ασφάλειας, προσφορές για κορυφαία συστήματα καμερών και άλλες τεχνικές λεπτομέρειες, τα οποία ήδη διαθέτει το «Γ. Καραϊσκάκης» και τα οποία εφαρμόστηκαν στον τελικό του UEFA Super Cup.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Χουάνκαρ: «Κόντρα στον Ολυμπιακό θα είναι το τελευταίο μου ματς στη Λεωφόρο»
Χουάνκαρ: «Κόντρα στον Ολυμπιακό θα είναι το τελευταίο μου ματς στη Λεωφόρο»
5 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
Αλμέιδα: «Είμαι ευγνώμων στον Μελισσανίδη και τον κόσμο για την στήριξή τους»
Αλμέιδα: «Είμαι ευγνώμων στον Μελισσανίδη και τον κόσμο για την στήριξή τους»
5 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
Κηφισιά-ΠΑΟΚ 0-6: Χριστουγεννιάτικο πάρτι από τον απολαυστικό «Δικέφαλο του Βορρά»! (video)
Κηφισιά-ΠΑΟΚ 0-6: Χριστουγεννιάτικο πάρτι από τον απολαυστικό «Δικέφαλο του Βορρά»! (video)
21/12/2023 21:51
Απανωτά «άκυρα» από τις ευρωπαϊκές ομάδες στην European Super League
Απανωτά «άκυρα» από τις ευρωπαϊκές ομάδες στην European Super League
21/12/2023 21:34
Αλμέιδα: «Υπάρχουν λάθη τα οποία δυστυχώς δεν διορθώνονται με την προπόνηση»
Αλμέιδα: «Υπάρχουν λάθη τα οποία δυστυχώς δεν διορθώνονται με την προπόνηση»
21/12/2023 20:02
ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης 0-2: Νίκη εξάδας για τους Αρκάδες που «έμπλεξαν» τους Κρητικούς σε περιπέτειες (video)
ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης 0-2: Νίκη εξάδας για τους Αρκάδες που «έμπλεξαν» τους Κρητικούς σε περιπέτειες (video)
21/12/2023 19:36
Πανσερραϊκός - ΑΕΚ 2-2: «Μπλόκο» με... buzzer beater από τα «λιοντάρια» στην Ένωση
Πανσερραϊκός - ΑΕΚ 2-2: «Μπλόκο» με... buzzer beater από τα «λιοντάρια» στην Ένωση
21/12/2023 19:03
ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός 0-0: «Μοιρασιά» με κερδισμένους τους Αγρινιώτες στους «Ζωσιμάδες»
ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός 0-0: «Μοιρασιά» με κερδισμένους τους Αγρινιώτες στους «Ζωσιμάδες»
21/12/2023 17:23
Απόφαση - «σταθμός»: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαίωσε την European Super League
Απόφαση - «σταθμός»: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαίωσε την European Super League
21/12/2023 11:22
Γιοβάνοβιτς: «Χρειάστηκε υπομονή και σοβαρότητα» (video)
Γιοβάνοβιτς: «Χρειάστηκε υπομονή και σοβαρότητα» (video)
20/12/2023 22:38
Βόλος - Παναθηναϊκός 0-3: «Εκτελεστής» Γερεμέγεφ κι επιστροφή στην κανονικότητα σ' ένα οκτάλεπτο (video)
Βόλος - Παναθηναϊκός 0-3: «Εκτελεστής» Γερεμέγεφ κι επιστροφή στην κανονικότητα σ' ένα οκτάλεπτο (video)
20/12/2023 21:00
Ο Ντιόγκο έβαλε τέλος στην καριέρα του
Ο Ντιόγκο έβαλε τέλος στην καριέρα του
20/12/2023 20:18
Περισσότερες ειδήσεις