Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Λαμία - Αστέρας 2-1: Ανατροπή για... πλει-οφ οι Φθιωτοί (video)

Λαμία - Αστέρας 2-1: Ανατροπή για... πλει-οφ οι Φθιωτοί (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/2/2024 21:26
Η Λαμία νίκησε με ανατροπή (2-1) τον Αστέρα Τρίπολης στην Φθιώτιδα, έφτασε τις τέσσερις σερί νίκες και έκανε καθοριστικό βήμα για τα πλει-οφ ξεφεύγοντας με +4 από τους Αρκάδες στην 6η θέση. Και τα δύο γκολ ο Καρλίτος (68’, 81’ πεν.) που είχε και δοκάρι στο ξεκίνημα, προηγήθηκαν με Καλτσά (14’) οι Αρκάδες, που έχασαν με αποβολή τον Γκαρσία στο 36’ και είχαν χαμένο πέναλτι με τον Μιριτέλο στο 78’.

Το πλέον καθοριστικό βήμα για την είσοδο στα πλει-οφ έκανε η Λαμία. Με πρωταγωνιστές τους Καρλίτος και Κοσέλεβ, οι Φθιωτοί νίκησαν με ανατροπή (2-1) τον Αστέρα Τρίπολης στην Φθιώτιδα και ξέφυγαν με +4 από τους Αρκάδες στην 6η θέση, τέσσερις στροφές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου.

Συναρπαστικό παιχνίδι που τα είχε όλα! Η Λαμία είχε δοκάρι μόλις στο 3ο λεπτό με τον Καρλίτος και ο Αστέρας στην πρώτη του φάση πήρε το προβάδισμα με τον Καλτσά στο 14’. Το γκολ έδωσε μομέντουμ στους Αρκάδες που «άγγιξαν» ένα δεύτερο τέρμα στο 26’ αλλά ο Κοσέλεβ έκανε την επέμβαση της χρονιάς σε διπλή προσπάθεια του Καλτσά.

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 36’ με τον Αστέρα να χάνει με δεύτερη κίτρινη τον Γκαρσία. Η Λαμία πήρε τον έλεγχο, δυσκολεύτηκε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων αλλά κάπου εκεί μίλησε η κλάση του Καρλίτος, ο οποίος με υπέροχο σουτ στο 68’ ισοφάρισε σε 1-1.

Το φινάλε ήταν συναρπαστικό αφού ο Αστέρας κέρδισε πέναλτι στο 76’ αλλά ο Κοσέλεβ απέκρουσε το χτύπημα του Μιριτέλο. Στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά της Λαμίας να κερδίσει την εσχάτη των ποινών και ο Καρλίτος δε μιμήθηκε τον συμπατριώτη του, ολοκληρώνοντας την ανατροπή για τους Φθιωτούς. Στα εναπομείναντα λεπτά οι γηπεδούχοι υπερασπίστηκαν το υπέρ τους σκορ και πήραν μεγάλη νίκη στη μάχη για την εξάδα.

Αυτή ήταν η 4η διαδοχική νίκη της Λαμίας, η οποία εδραιώθηκε στην 6η θέση, όντας στο +4 από τον 7ο Αστέρα Τρίπολης (ουσιαστικά +5 γιατί υπερτερεί στην ισοβαθμία) και μόλις στο -2 από τον 5ο Άρη. Βέβαια στα εναπομείναντα τέσσερα παιχνίδια, έχει τρία ματς με ομάδες του Big-4 (Παναθηναϊκό εκτός, ΑΕΚ εντός, ΠΑΟΚ εντός) και ένα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Στο δύσκολο πρόγραμμα των Φθιωτών ποντάρουν πλέον οι Αρκάδες, οι οποίοι με τη σειρά τους θα παίξουν κατά σειρά με Παναιτωλικό (εντός), Ολυμπιακό (εκτός), Κηφισιά (εντός) και Πανσερραϊκό (εκτός).

Το ματς:


Δοκάρι η Λαμία, γκολ ο Αστέρας

Η Λαμία μπήκε πιο δυνατά στο ξεκίνημα και «άγγιξε» το γκολ στο 3ο λεπτό με τον Καρλίτος να σημαδεύει με απευθείας χτύπημα φάουλ το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.



Οι Φθιωτοί είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά ο Αστέρας στην πρώτη του επίθεση ευτύχησε να προηγηθεί με τον Καλτσά. Η φάση σημειώθηκε στο 11’ με τον Μπαρτόλο να φεύγει στην αντεπίθεση από τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή να γυρίζει στον Καλτσά, ο οποίος με απευθείας σουτ έστειλε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα.



Ο Κοσέλεβ την επέμβαση της χρονιάς, αποσόβησε το 0-2

Το γκολ έδωσε ψυχολογία στον Αστέρα ο οποίος στο 16’ πλησίασε σε δεύτερο γκολ με σουτ του Αλάγκμπε το οποίο πέρασε λίγο άουτ. Η Λαμία από την πλευρά της είχε καλή στιγμή στο 24’, με τον Καρλίτος να βγάζει σε θέση βολής τον Νούνιες αλλά αυτός κόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Τζουγκάνοβιτς.

Ο Αστέρας απάντησε στο 26’ με δυνατή κεφαλιά του Μιριτέλο που πέρασε δίπλα από τα δοκάρια και στο 32’ «άγγιξε» το 2-0 αλλά ο Κοσέλεβ έκανε μία από τις επεμβάσεις της σεζόν, αποκρούοντας αρχικά την κοντινή κεφαλιά του Καλτσά και εν συνεχεία το σουτ του επιθετικού των φιλοξενούμενων παρότι ήταν πεσμένος στο χορτάρι!



Με δέκα από το 36’ οι Αρκάδες

Το 0-2 υπέρ του Αστέρα δεν έγινε ποτέ και στο 36’ οι Αρκάδες έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω δεύτερης κίτρινης του Γκαρσία για μαρκάρισμα στον Μαρτίνεθ. Αμέσως ο Ράσταβατς απέσυρε τον Ρεγκίς και πέρασε τον Άλβαρες ενισχύοντας τα μετόπισθεν. Η Λαμία δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα στο πρώτο μέρος μην καταφέρνοντας να δημιουργήσει κάποια φάση της προκοπής.



Η γκολάρα του Καρλίτος έφερε το σκορ στα ίσα

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Βόκολος πέρασε στο ματς τους Σίντκλεϊ και Σλίβκα αντί των Αμαράλ και Στάνκο θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Λίγο αργότερα πέρασε και τον Τόσιτς αντί του Μαρτίνες.

Η Λαμία είχε την απόλυτη υπεροχή στο δεύτερο μέρος αλλά όχι τον τρόπο να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Αστέρα. Ο Ράσταβατς «φρέσκαρε» την ομάδα στο 67’ με την είσοδο των Βαλιέντε και Ζουγλή αντί των Γιαμπλόνσκι και Μπαρτόλο αλλά ένα λεπτό μετά οι Φθιωτοί κατάφεραν να ισοφαρίσουν στην πρώτη τους ευκαιρία. Σκόρερ ο Καρλίτος, ο οποίος επιχείρησε απίθανο σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Γραμματικάκη ο οποίος ήταν ανήμπορος να αντιδράσει.



Ο Κοσέλεβ έπιασε πέναλτι και ο Καρλίτος το γύρισε από την άσπρη βούλα

Οι γηπεδούχοι διατήρησαν τον έλεγχο μετά το 1-1 και πίεζαν για την ανατροπή όμως στο 76’ ο Αστέρας κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σίντκλεϊ στον Καλτσά. Οι άνθρωποι της Λαμίας διαμαρτυρήθηκαν ότι η παράβαση ήταν έξω από την περιοχή αλλά η απόφαση δεν άλλαξε μετά τον έλεγχο του VAR. Ο Μιριτέλο ανέλαβε την εκτέλεση όμως ο Κοσέλεφ απέκρουσε με τα πόδια και κράτησε το 1-1 για τους Φθιωτούς.



Ένα μόλις λεπτό αργότερα η Λαμία κέρδισε αυτή πέναλτι για σπρώξιμο του Καστάνιο στον Καρλίτος, με τον διαιτητή να δείχνει άσπρη βούλα. Ο Βόκολος έδωσε εντολή να εκτελέσει ο Τόσιτς όμως ο Καρλίτος, που είχε χάσει δύο πέναλτι στο προηγούμενο ματς, του πήρε τη μπάλα και βάρεσε αυτός από τα έντεκα βήματα στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.



Μετά το γκολ ο Ράσταβατς τα έπαιξε όλα για όλα βάζοντας τους Μάντζη και Γκος στη θέση των Χουχούμη και Αλάγκμπε, ενώ ο Βόκολος απέσυρε τον Καρλίτος για να βάλει τον Μάλτσι. Στα εναπομείναντα λεπτά οι γηπεδούχοι έκαναν σωστή διαχείριση και υπερασπίστηκαν ως το τέλος το 2-1 που τους φέρνει στο +4 από τον 7ο Αστέρα Τρίπολης, τέσσερις αγωνιστικής πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεβ, Αμαράλ (46' Φερέιρα), Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σιμόν, Νούνιες, Τζανδάρης, Μαρτίνεθ (57' Τόσιτς), Στάνκο (46' Σλίβκα), Τσιλούλης (84' Κορνέζος), Καρλίτος (84' Μάλτσι).

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Καστάνιο, Zουκάνοβιτς, Γκαρσία, Χουχούμης (82' Μάντζης), Αλάγκμπε (82' Γκος), Γιαμπλόνσκι (67' Βαλιέντε), Μπαρτόλο (67' Ζουγκλής), Κρέσπι (40' Άλβαρες), Καλτσάς, Μιριτέλο.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Πρωταθλητής Ελλάδας στο μπάσκετ γυναικών ο Ολυμπιακός (video)
Πρωταθλητής Ελλάδας στο μπάσκετ γυναικών ο Ολυμπιακός (video)
1 ΩΡΑ ΠΡΙΝ
Πόρτο: Νέος πρόεδρος ο Άντρε Βίλας-Μπόας, έβαλε τέλος στην 42χρονη θητεία του Πίντο Ντα Κόστα!
Πόρτο: Νέος πρόεδρος ο Άντρε Βίλας-Μπόας, έβαλε τέλος στην 42χρονη θητεία του Πίντο Ντα Κόστα!
13 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Νέο ξέσπασμα Γκαρσία για τους διαιτητές: «Τους ξέρω όλους, εμένα δεν θα μου πουν ψέματα»
Νέο ξέσπασμα Γκαρσία για τους διαιτητές: «Τους ξέρω όλους, εμένα δεν θα μου πουν ψέματα»
11/02/2024 19:18
Τερίμ: «Έπαιξαν όπως έπρεπε οι παίκτες μου, μπορούσαμε κι άλλα γκολ»
Τερίμ: «Έπαιξαν όπως έπρεπε οι παίκτες μου, μπορούσαμε κι άλλα γκολ»
11/02/2024 19:13
Καταγγελία σοκ από τον Τετέι - «Με αποκάλεσαν μαϊμού από τον πάγκο του Βόλου» (video)
Καταγγελία σοκ από τον Τετέι - «Με αποκάλεσαν μαϊμού από τον πάγκο του Βόλου» (video)
11/02/2024 19:00
Πανσερραϊκός - Παναθηναϊκός 0-3: Επαγγελματική «τριάρα» στις Σέρρες και... περιμένει
Πανσερραϊκός - Παναθηναϊκός 0-3: Επαγγελματική «τριάρα» στις Σέρρες και... περιμένει
11/02/2024 18:57
Κηφισιά - Βόλος 0-0: Βαθμός «χρυσάφι» για τους Βολιώτες που άντεξαν με δέκα παίκτες (video)
Κηφισιά - Βόλος 0-0: Βαθμός «χρυσάφι» για τους Βολιώτες που άντεξαν με δέκα παίκτες (video)
11/02/2024 17:58
Αποβλήθηκε ο Μπέος: «Να επέμβει εισαγγελέας» (video)
Αποβλήθηκε ο Μπέος: «Να επέμβει εισαγγελέας» (video)
11/02/2024 16:37
Από την Κηφισιά στην Αστάνα ο Μασούρας
Από την Κηφισιά στην Αστάνα ο Μασούρας
11/02/2024 16:21
Πλήγμα με Μπέλινγκχαμ στην Ρεάλ
Πλήγμα με Μπέλινγκχαμ στην Ρεάλ
11/02/2024 15:43
Παρελθόν από τον ΟΦΗ ο Πέπε Μελ
Παρελθόν από τον ΟΦΗ ο Πέπε Μελ
11/02/2024 15:34
Ολυμπιακός: Ανακοινώθηκε ο Μεντιλίμπαρ
Ολυμπιακός: Ανακοινώθηκε ο Μεντιλίμπαρ
11/02/2024 11:34
Περισσότερες ειδήσεις