Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μεντιλίμπαρ: «Είναι οξύμωρο να λέμε πως δεν είναι μεγαθήριο μία ομάδα πριν την αποκλείσουμε»

Μεντιλίμπαρ: «Είναι οξύμωρο να λέμε πως δεν είναι μεγαθήριο μία ομάδα πριν την αποκλείσουμε»

Συντάκτης: Agones team
Agones team
6/3/2024 16:48
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, μίλησε για το «δώρο» που περιμένει από τους παίκτες στις αναμετρήσεις με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για τη φάση των «16» του Κόνφερενς Λιγκ.

Ο Βάσκος τεχνικός, που στις 14 Μαρτίου έχει γενέθλια, τόνισε πως τότε θα περιμένει το «δώρο» του, το οποίο ευελπιστεί να είναι η πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ ενόψει της αυριανής (7/3, 19:45) πρώτης αναμέτρησης στο Φάληρο και με δεδομένη την κακή παράδοση των «ερυθρόλευκων» κόντρα σε ομάδες από το Ισραήλ, υπογράμμισε πως είναι οξύμωρο να λες πως μία ομάδα -εν προκειμένω η Μακάμπι- δεν είναι μεγαθήριο, ενώ ακόμα δεν έχεις αγωνιστεί αντίπαλός της και δεν την έχεις αποκλείσει.

Όσα δήλωσε ο Μεντιλίμπαρ:

Για το ότι έχει γενέθλια στη ρεβάνς και το αν περιμένει από αύριο το μισό δώρο του: «Ελπίζω το δώρο να έρθει στις 14 θα έχουμε πετύχει τον στόχο μας. Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω πέρα από δύο καλά παιχνίδια και δύο καλά αποτελέσματα. Στις 14 του μήνα θέλω να πάρω αυτό το δώρο».

Για την Μακάμπι Τελ Αβίβ και αν είναι πιο δύσκολη από τη Φερεντσβάρος: «Βρισκόμαστε σε μία επόμενη φάση και για να φτάσουμε εκεί χρειάστηκε να παίξουμε προκριματικό γύρο, που δεν χρειάστηκε η Μακάμπι, πράγμα που σημαίνει ότι είχε κάνει καλή δουλειά. Είναι μία ομάδα που έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της εδώ και πρέπει να το λάβουμε υπόψιν».

Για την αρνητική παράδοση απέναντι σε ομάδες από το Ισραήλ: «Υπάρχουν κάποιοι που αν δεν το λέγατε δεν θα το είχαν προσέξει. Είναι οξύμωρο να λέμε ότι δεν είναι μεγαθήρια, αλλά να μην τους έχουμε κερδίσει. Πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε ότι είναι δυνατός αντίπαλος, θα κάνουμε τα πάντα και ελπίζουμε τα πράγματα να αλλάξουν υπέρ του Ολυμπιακού».

Για τα πλάνα του: «Ναι, είναι σχεδόν όλα αποφασισμένα, θα περιμένουμε και την τελευταία προπόνηση. Έχω αποφασίσει πώς θα παίξουμε και ποιοι θα παίξουν».

Για την μάχη του με τον Ρόμπι Κιν, που είναι ένας νέος προπονητής: «Δεν νομίζω πως είναι μειονέκτημα τα πηγαίνει πολύ καλά, τα έχει καταφέρει καλά έως τώρα, έχει κάνει καλή δουλειά. Να νιώθει περήφανος και να μην κοιτάζει τι κάνει ο καθένας, να είναι ικανοποιημένος με τη δουλειά του, παρά το γεγονός ότι είναι η πρώτη του χρονιά ως προπονητής».

Ρέτσος: «Κάποιες αλλαγές που έγιναν μας βοήθησαν πολύ, όνειρό μας να προχωρήσουμε πιο ψηλά στην Ευρώπη»

Μεντιλίμπαρ: «Είναι οξύμωρο να λέμε πως δεν είναι μεγαθήριο μία ομάδα πριν την αποκλείσουμε»
Τους παίκτες του Ολυμπιακού στον αντίποδα εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Παναγιώτης Ρέτσος και μίλησε για το όνειρο της ευρωπαϊκής πορείας και την αλλαγή των «ερυθρόλευκων» προς το καλύτερο εσχάτως.

Για το που οφείλεται η βελτίωση: «Είμαστε σε πολύ καλή διάθεση, ατομικά και ομαδικά. Έχουμε φτιάξει ένα πολύ καλό σερί και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Έχουμε φτιάξει ένα καλό σύνολο, που θέλει να παίρνει νίκες εντός και εκτός έδρας. Δεν έχει αλλάξει κάτι τόσο πολύ, έχουν αλλάξει κάποια πράγματα στο τακτικό κομμάτι και έχουμε δεθεί. Παραμένουμε ενωμένοι».

Για τη συνεργασία του με τον Κάρμο: «Στη χειμερινή περίοδο έχουν γίνει προσθήκες που βοήθησαν πολύ. Έχουμε παίξει σχεδόν όλοι, είμαστε όλοι έτοιμοι και χαρούμενοι με το ροτέισον. Όλοι μπορούμε να ανταποκριθούμε και αυτό φαίνεται μέσα από την απόδοση της ομάδας στους αγώνες».

Για το απωθημένο της ευρωπαϊκής πορείας και το αν οι συνθήκες είναι ιδανικές φέτος για μια καλή πορεία: «Είναι ένα όνειρό όλων των παικτών να κάνουν καλή ευρωπαϊκή πορεία με την ομάδα τους. Όσοι γνωρίζουμε τον Ολυμπιακό πάντα ελπίζαμε για κάτι καλύτερο στην Ευρώπη. Φέτος, χωρίς να θέλω να πω πολλά, πολύ ταπεινά λέω ότι θέλουμε να δώσουμε τη χαρά στον κόσμο και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται, εκεί που ανήκει ο σύλλογος. Μπορούμε να δείξουμε πρόσωπο που δεν το έχουμε δείξει ακόμα».

Για την παρουσία του κόσμου και την αλλαγή του αγωνιστικού προσώπου στην Ευρώπη
«Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το παρελθόν, πρέπει να κοιτάξουμε το παρόν και το να βελτιώσουμε το μέλλον. Από πέρσι έχουμε κάνει πολλές αλλαγές, αλλά έχουμε κρατήσει τα ίδια θέλω όσον αφορά τους στόχους μας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Κάποιες αλλαγές που έγιναν στην ομάδα μας έχουν κάνει αυτό που είμαστε τώρα. Η συνέχεια είναι πολύ μεγάλη και πρέπει να έχουμε τα πόδια μας στο έδαφος για τη δύσκολη συνέχεια και να είμαστε έτοιμοι».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.