Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Στο Hall Of Fame της Πρέμιερ Λιγκ ο Άσλεϊ Κόουλ

Στο Hall Of Fame της Πρέμιερ Λιγκ ο Άσλεϊ Κόουλ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/3/2024 16:04
Ο Άσλεϊ Κόουλ είναι ο πρώτος παίκτης που εντάχθηκε στο Hall Of Fame της Πρέμιερ Λιγκ για το 2024, ενώ η Λίγκα γνωστοποίησε τις υπόλοιπες 15 υποψηφιότητες.

Στο Hall Of Fame της Πρέμιερ Λιγκ γράφτηκε το όνομα του Άσλεϊ Κόουλ, ο οποίος είναι ο πρώτος παίκτης από τη φουρνιά του 2024 που γνώρισε τη μέγιστη δυνατή αναγνώριση της αγγλικής λίγκας.

Ο 43χρονος παλαίμαχος Άγγλος αριστερός μπακ κατέκτησε τρία πρωταθλήματα Αγγλίας, δύο ως παίκτης της Άρσεναλ και ένα με τη φανέλα της Τσέλσι, ενώ ήταν μέλος των «Invincibles» των «κανονιέρηδων» που κατέκτησαν αήττητοι τον τίτλο της σεζόν 2003-04.

Κατέγραψε συνολικά 385 συμμετοχής στην Πρέμιερ Λιγκ, σημειώνοντας επίσης 15 γκολ και 31 ασίστ, ενώ συνέβαλε σε 147 καθαρά δίχτυα κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Αναδείχθηκε τέσσερις φορές στην κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν από την PFA ενώ κατέκτησε επίσης επτά Κύπελλα Αγγλίας, ένα Λιγκ Καπ, τρία Κομιούνιτι Σιλντ, ένα Τσάμπιονς Λιγκ και ένα Γιουρόπα Λιγκ. Ο ίδιος μέτρησε συνολικά 107 συμμετοχές με την Εθνική Αγγλίας.

Ο θρυλικός Άγγλος μπακ δήλωσε μετά την είσοδο του στο Hall Of Fame: «Είναι ταπεινό και ικανοποιητικό να ανταμείβεσαι στο τέλος της καριέρας σου. Πέρασα την καριέρα μου απλώς προσπαθώντας να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και να είμαι αρκετά καλός. Ως μικρό παιδί, δεν ονειρεύεσαι ποτέ κάτι από αυτά και το κάνεις απλώς για την αγάπη του ποδοσφαίρου. Ως μικρό παιδί, δεν ονειρεύεσαι ποτέ κάτι από αυτά και το κάνεις απλώς για την αγάπη του ποδοσφαίρου. Για να συμμετάσχω στο Hall of Fame δίπλα σε ανθρώπους όπως οι Άλαν Σίρερ, Τιερί Ανρί, Ντιντιέ Ντρογκμπά και Ρίο Φέρεντιναντ, έχω το προνόμιο να είμαι στην παρέα τους».

Οι 15 υποψηφιότητες για τη φουρνιά του 2024

Παράλληλα η Πρέμιερ Λιγκ γνωστοποίησε τις υπόλοιπες 15 υποψηφιότητες για τη φουρνιά του 2024.

Αυτή περιλαμβάνει τους Σολ Κάμπελ, Μάικλ Κάρικ, Άντριου Κόουλ, Ζερμέν Ντεφό, Σεσκ Φάμπρεγκας, Λες Φέρντιναντ, Ρόμπι Φάουλερ, Έντεν Αζάρ, Γκάρι Νέβιλ, Μάικλ Όουεν, Νταβίντ Σίλβα, Τζον Τέρι, Γιάγια Τουρέ, Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ και Νεμάνια Βίντιτς.

Ποιοι βρίσκονται ήδη στο Hall Of Fame

Πλην του Άσλεϊ Κόουλ, στο Hall Of Fame της Πρέμιερ Λιγκ βρίσκονται ήδη 19 ποδοσφαιριστές και δύο προπονητές.

Συγκεκριμένα στη φουρνιά του 2021 βρίσκονται οι Άλαν Σίρερ, Τιερί Ανρί, Ερίκ Καντονά, Ρόι Κιν, Ντέιβιντ Μπέκαμ, Ντένις Μπέργκαμ, Φρανκ Λάμπαρντ και Στίβεν Τζέραρντ

Στη φουρνιά του 2022 βρίσκονται οι Πατρίκ Βιεϊρά, Γουέιν Ρούνεϊ, Ίαν Ράιτ, Πίτερ Σμάιχελ, Πολ Σκόουλς, Ντιντιέ Ντρογκμπά, Βενσάν Κομπανί και Σέρχιο Αγκουέρο

Στη φουρνιά του 2023 βρίσκονται οι Ρίο Φέρντιναντ, Πετρ Τσεχ, Τόνι Άνταμς και οι δύο θρυλικοί προπονητές, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και Αρσέν Βενγκέρ.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.