Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Λεβερκούζεν: Έφτασε τα 48 ματς χωρίς ήττα και ισοφάρισε το ρεκόρ της θρυλικής Μπενφίκα του Εουσέμπιο! (video)

Λεβερκούζεν: Έφτασε τα 48 ματς χωρίς ήττα και ισοφάρισε το ρεκόρ της θρυλικής Μπενφίκα του Εουσέμπιο! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
6/5/2024 01:31
Η Μπάγερ Λεβερκούζεν ισοπέδωσε με 5-1 την Άιντραχτ μέσα στην Φνρακφούρτη, επέκτεινε το αήττητο σε 48 παιχνίδια και ισοφάρισε το ρεκόρ της θρυλικής Μπενφίκα του Εουσέμπιο τη δεκαετία του 60’.

Συνεχίζει να γράφει ιστορία η Μπάγερ Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο. Οι «ασπιρίνες» διέλυσαν με 5-1 την Άιντραχτ μέσα στην Φρανκφούρτη κι έκαναν άλλο ένα βήμα προς το αήττητο πρωτάθλημα.

Παράλληλα επέκτειναν σε 48 ματς το αήττητο σερί τους σ’ όλες τις διοργανώσεις, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ που είχε κάνει η θρυλική Μπενφίκα του Εουσέμπιο, μεταξύ 22 Δεκεμβρίου 1963 και 7 Φεβρουαρίου 1965.

Είναι τα δύο καλύτερα σερί αήττητου στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όσον αφορά τους συλλόγους που συμμετείχαν σ’ αυτό το διάστημα σε διεθνείς διοργανώσεις.

Το μεγαλύτερο αήττητο σερί ευρωπαϊκής ομάδας ανήκει στην σκωτσέζικη Σέλτικ η οποία έμεινε αήττητη για 66 αγώνες μεταξύ 1915-1917. Ακολουθεί η βελγική Ουνιόν Σεν Γκιλουάζ με αήττητο 60 αγώνων το διάστημα 1933-1935.

Το εύλογο ερώτημα είναι που θα σταματήσει η εξαιρετική ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο που πάει ολοταχώς για αήττητο τρεμπλ! Υπενθυμίζεται πως έχει ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα, βρίσκεται στον τελικό του Κυπέλλου όπου είναι το μεγάλο φαβορί κόντρα στην Καϊσερσλάουτερν και παράλληλα είναι με το ένα πόδι στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ ύστερα από τη νίκη με 2-0 επί της Ρόμα στο «Ολίμπικο».




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.