Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ροντινέι: «Ιστορική στιγμή για τον Ολυμπιακό ο τελικός του Κόνφερενς, θετικό ότι έχουμε έναν προπονητή νικητή»

Ροντινέι: «Ιστορική στιγμή για τον Ολυμπιακό ο τελικός του Κόνφερενς, θετικό ότι έχουμε έναν προπονητή νικητή»

Συντάκτης: Agones team
Agones team
23/5/2024 13:43
Για τον μεγάλο τελικό του Κόνφερενς Λιγκ με τη Φιορεντίνα στις 29 Μαΐου στην «OPAP Arena», μίλησε σήμερα (23/5) ο δεξιός οπισθοφύλακας του Ολυμπιακού, Ροντινέι, ο οποίος εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας στο πλαίσιο της media day των «ερυθρόλευκων».

Ο 32χρονος Βραζιλιάνος τόνισε ότι είναι μια ιστορική στιγμή για τους Πειραιώτες, ενώ σημείωσε ότι είναι μεγάλο πλεονέκτημα για την ομάδα ότι έχει στον πάγκο έναν «προπονητή νικητή», αναφερόμενος στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ που κατέκτησε πέρσι το Γιουρόπα Λιγκ με τη Σεβίλλη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ροντινέι στη media day του Ολυμπιακού:

Για το γεγονός ότι ο ίδιος έχει εμπειρία από τελικούς στο Κόπα Λιμπερταδόρες: «Το Κόπα Λιμπερταδόρες είναι δύσκολη διοργάνωση, θες καλή προετοιμασία. Δεν χρειάζεται να αλλάξουμε τίποτα, θέλουμε ηρεμία, να κοιτάξουμε την προπόνησή μας και να κάνουμε τη δουλειά μας. Να είμαστε συγκεντρωμένοι και να συνεχίσουμε ήρεμα την προετοιμασία. Ξέρουμε ότι είναι ιστορική στιγμή, χρειάζεται να σκεφτόμαστε τι θα πρέπει να κάνουμε καλά».

Για το τι του έχει μείνει από την πορεία των «ερυθρόλευκων»: «Δεν μπορώ να ξεχωρίσω, κάθε φορά που φοράω τη φανέλα του Ολυμπιακού, έχει τη δική της σημασία, δίνω τα πάντα. Αυτή την στιγμή έχουμε μπροστά μας μία ακόμη μάχη, θα δουλέψουμε σκληρά, για να φτάσουμε εκεί πανέτοιμοι».

Για το αν είναι κίνητρο το γεγονός ότι η Φιορεντίνα έχει Αργεντινούς ποδοσφαιριστές: «Δεν έχει σημασία, είμαι πάντα προετοιμασμένος να αντιμετωπίσω παίκτη οποιασδήποτε εθνικότητας. Και εμείς έχουμε Αργεντινούς, Βραζιλιάνο, πολλούς ποδοσφαιριστές. Σημασία έχει να δουλεύουμε και να απολαύσουμε την στιγμή, γιατί είναι το πιο σημαντικό απ' όλα».Για το αν τον έχουν επηρεάσει τα πάνω από 4.000 λεπτά συμμετοχής που έχει μετρήσει: «Δεν είμαι μικρός, είμαι περήφανος που έχω συμπληρώσει τόσα λεπτά. Δεν έχει σημασία, είμαι στη διάθεση της ομάδας, είμαστε μία οικογένεια, όχι ξεχωριστές ατομικότητες. Δεν έχει σημασία τα λεπτά και η εμπειρία, αλλά ότι είμαι παρών, θέλω να κάνω τους συμπαίκτες μου να νιώθουν ότι μπορούν να στηριχθούν πάνω μου».

Για το αν τους δίνει αυτοπεποίθηση η παρουσία του Μεντιλίμπαρ που κατέκτησε πέρσι το Γιουρόπα Λιγκ: «Φυσικά και είναι σημαντικό, μας γεμίζει αυτοπεποίθηση, που έχουμε έναν προπονητή νικητή. Όλοι βρισκόμαστε εδώ γιατί το αξίζουμε, εμείς, όπως και η Φιορεντίνα. Να εκμεταλλευτούμε τα καλά στοιχεία, ο καθένας από την πλευρά του. Θετικό ότι στο τιμόνι μας έχουμε έναν προπονητή νικητή».

Για το αν ξεχωρίζει κάποιον ποδοσφαιριστή από την αντίπαλη ομάδα: «Κοιτάζω τις αντίπαλες ομάδες, παρατηρώ και αναλύω, έχω δει τα τελευταία παιχνίδια, όπως αυτά με την Μπριζ. Καλή ομάδα, με ποιότητα, έχει και δύο Βραζιλιάνους. Είναι δίκαια στον τελικό. Το ίδιο είμαστε και εμείς, μία ομάδα με ποιοτικούς παίκτες και θα λένε το ίδιο για εμάς. Να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται, να πάμε με τα δικά μας στοιχεία και να δούμε αν είμαστε έτοιμοι για έναν τελικό. Είμαστε μία οικογένεια, προσπαθούμε να το απολαύσουμε. Πάμε να δούμε πόσο καλά προετοιμασμένοι είμαστε για να γράψουμε ιστορία».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.