Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

UEFA: Ξεκίνησε έρευνα για τον πανηγυρισμό του Ντεμιράλ με το «χαιρετισμό λύκου» (video)

UEFA: Ξεκίνησε έρευνα για τον πανηγυρισμό του Ντεμιράλ με το «χαιρετισμό λύκου» (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/7/2024 16:10
Η UEFA γνωστοποίησε πως διεξάγει έρευνα για τον πανηγυρισμό του Μερίχ Ντεμιράλ στο δεύτερο γκολ που σημείωσε στο χθεσινό (2/7) παιχνίδι της Τουρκίας με την Αυστρία, καθώς η χειρονομία με τον «χαιρετισμό λύκου» σχετίζεται με την ακροδεξιά εξτρεμιστική ομάδα «Γκρίζοι Λύκοι».

Ο Μερίχ Ντεμιράλ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο παιχνίδι της Τουρκίας με την Αυστρία (2-1) για τη φάση των «16» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος καθώς με δύο δικά του γκολ έστειλε τους Τούρκους στα προημιτελικά της Ευρώπης για πρώτη φορά μετά το 2008.

Ο στόπερ της Αλ Αχλί έγινε μάλιστα ο πρώτος αμυντικός που σκοράρει δύο γκολ σε νοκ-άουτ παιχνίδι Euro ή Μουντιάλ μετά τον Λίλιαν Τιράμ στο ματς της Γαλλίας με την Κροατία για τα ημιτελικά του Μουντιάλ του 1998.

Ωστόσο ο πανηγυρισμός του Τούρκου αμυντικού στο δεύτερο γκολ με τον «χαιρετισμό λύκου» οδήγησε την UEFA να διεξάγει έρευνα. Και αυτό διότι πρόκειται για μια χειρονομία που σχετίζεται με την ακροδεξιά εξτρεμιστική ομάδα «Γκρίζοι Λύκοι» που συνδέονται με το κόμμα του κυβερνώντος συνασπισμού της Τουρκίας, το Κόμμα Εθνικού Κινήματος.

Ο χαιρετισμός είναι απαγορευμένος στην Αυστρία και την Γαλλία, με τον ποδοσφαιριστή πάντως να δηλώνει πως είχε αποφασίσει να πανηγυρίσει με αυτόν τον τρόπο: «Είχα στο μυαλό μου έναν πανηγυρισμό γκολ, κάτι που έκανα. Είμαι πολύ περήφανος γιατί είμαι Τούρκος, επομένως μετά το γκολ το ένιωσα βαθιά και ήθελα να το κάνω και είμαι πολύ χαρούμενος που το έκανα», ανέφερε σχετικά.

Η έρευνα της UEFA ξεκίνησε σύμφωνα με το άρθρο 31 παράγραφος 4 σε σχέση με την «φερόμενη ανάρμοστη συμπεριφορά» του Ντεμιράλ. Εάν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί πρόστιμο ή να τιμωρηθεί με ποινή αγωνιστικής, κάτι που σημαίνει ότι κινδυνεύει να χάσει τον προημιτελικό με την Ολλανδία το ερχόμενο Σάββατο.

Αξιοσημείωτο ότι ο χαιρετισμός του παίκτη προκάλεσε αντίδραση και στην Γερμανία με την υπουργό εσωτερικών να δηλώνει πως περιμένει από την UEFA να εξετάσει τις κυρώσεις κατά του Τούρκου αμυντικού.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.