Αθώοι Μαρινάκης και Θεοδωρίδης
Αθώους, λόγω αμφιβολιών, έκρινε το δικαστήριο τους Βαγγέλη Μαρινάκη και Σάββα Θεοδωρίδη για την «επίσκεψη» τους στους διαιτητές στο ημίχρονο του περσινού τελικού Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης.Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατηγορούνταν για παράβαση του νόμου περί ποινικής αντιμετώπισης προσυνεννοημένων αγώνων, αλλά και ότι με αθέμιτες ενέργειες προσπάθησαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Αστέρα Τρίπολης τον περασμένο Μάιο.
Ωστόσο, μετά από μία διαδικασία η οποία περιελάμβανε την εξέταση 9 μαρτύρων, ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε αθωωτική απόφαση και για τους δύο κατηγορουμένους και η δικαστής έκρινε αμφοτέρους αθώους λόγω αμφιβολιών.
Οι μάρτυρες στις καταθέσεις τους επισήμαναν ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Σάββας Θεοδωρίδης επισκέφθηκαν τους διαιτητές του τελικού του Κυπέλλου στο ημίχρονο, επειδή δεν πήγαν στους διαιτητές στην έναρξη του αγώνα ως είθισται για να τους ευχηθούν για την αναμέτρηση.
Καϋμενάκης: «Το 50%-50% δεν συνιστά επηρεασμό»
Ο πρώτος μάρτυρας ήταν ο εκ των μεγαλομετόχων του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννης Καϋμένάκης, ο οποίος κατέθεσε τα εξής:
«Εγώ δεν ήμουν γραμμένος στο φύλλο αγώνα και δεν μπορούσα να κατέβω στα αποδυτήρια. Με ενημέρωσε ο γιατρός του αγώνα ότι ο Μαρινάκης και ο Θεοδωρίδης κατέβηκαν στο ημίχρονο στα αποδυτήρια των διαιτητών.
Δεν ξέρω τι ειπώθηκε μεταξύ τους, δεν ήμουν εκεί. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο διαιτητής δεν έδωσε δύο καταφανέστατα πέναλτι στην ομάδα μου. Ξέρω ότι υπάρχει κανονισμός. Απαγορεύεται να κατέβεις στα αποδυτήρια χωρίς άδεια, ενώ είθισται, εάν κατέβει ένας πρόεδρος, να κατεβαίνει μαζί του και ο άλλος».Ο ίδιος στην ερώτηση του εισαγγελέα: «Θεωρείτε ότι η φράση 'παίξτε 50%-50% και μη φοβάστε τίποτα' συνιστά έμμεσο επηρεασμό;» απάντησε: «Όχι, δεν συνιστά»
Μπουτζιώλης: «Ευχήθηκαν απλώς καλή επιτυχία»
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Τρικάλων, Θανάσης Μπουτζιώλης o οποίος ήταν επικεφαλής ασφάλειας αγώνα τόνισε:
«O κ. Μαρινάκης, επειδή δεν πήγε στους διαιτητές στην έναρξη του αγώνα ως είθισται, πήγε στο ημίχρονο. Εγώ χτύπησα την πόρτα και ζήτησα την άδεια να μπούμε μέσα. Μπήκα μαζί με τον κ. Μαρινάκη και τον κ. Θεοδωρίδη. Ο κ. Μαρινάκης τους είπε 'σας εύχομαι καλή επιτυχία. Να σφυρίξετε 50-50 και ό,τι βλέπετε. Μην φοβάστε τίποτα».
«Γιατί να μην φοβούνται τίποτα; Τους απειλούσε κανείς με κανένα πιστόλι ή κανένα μαχαίρι; Δεν σφύριζε ό,τι έβλεπε ο διαιτητής; Γιατί το είπε αυτό ο κ. Μαρινάκης;», ρώτησε η πρόεδρος του δικαστηρίου.
«Είναι κάτι συνηθισμένο. Δεν προκάλεσε κανέναν φόβο στους διαιτητές η παρουσία του κ. Μαρινάκη. Πρόκειται άλλωστε για διεθνείς διαιτητές που έχουν συνηθίσει να παίζουν μπροστά σε 60.000 κόσμο. Ο διαιτητής του αγώνα τιμωρήθηκε για 4-5 μήνες. Δεν θεωρώ ότι ένας διαιτητής μπορεί να κάνει εσκεμμένο λάθος σε τελικός κυπέλλου. Ο τελικός είναι μία γιορτή. Το χέρι που δεν έδωσαν ήταν ένα ανθρώπινο λάθος. Σε έναν τελικό, ο διαιτητής θα παίξει 50-50, θέλει δεν θέλει. Ό,τι λάθος κάνει, είναι ανθρώπινο».
Γιάχος: «Δεν προσπάθησε να μας επηρεάσει»
Ο διαιτητής του αγώνα, Θανάσης Γιάχος δήλωσε αρχικά:
«Στα αποδυτήρια των διαιτητών ήρθαν ο κ. Μαρινάκης, ο κ. Θεοδωρίδης, μαζί με τον κ. Μπουτζιώλη, που ήταν ο υπεύθυνος ασφαλείας του τελικού. Ήρθαν και οι τρεις μαζί. Ο κ. Μαρινάκης μας είπε 'ήρθα να σας ευχηθώ καλή επιτυχία. Παίξτε 50-50 και μη φοβάστε τίποτα'. Όλοι οι πρόεδροι τα ίδια λένε. Με το 50-50 εννοούσε να σφυρίζω ό,τι βλέπω. Είναι μία έκφραση και συνηθίζεται. Συνήθως οι πρόεδροι έρχονται στην αρχή και στο τέλος. Δεν ξέρω γιατί ήρθε στο ημίχρονο, ρωτήστε τον ίδιο».
O ίδιος απαντώντας σε ερωτήσεις του εισαγγελέα, τόνισε πως ο κ. Μαρινάκης δεν προσπάθησε να τους επηρεάσει, ότι στο φύλλο αγώνα δεν έγραψε τα όσα ειπώθηκαν διότι δεν τα θεώρησε σημαντικά, ενώ χαρακτήρισε ανθρώπινα τα λάθη που έκανε στο 2ο ημίχρονο του τελικού.