Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ισπανία-Ελλάδα 84-77: «Λύγισε» και πάλι η Εθνική και είναι με την πλάτη στον τοίχο (video)

Ισπανία-Ελλάδα 84-77: «Λύγισε» και πάλι η Εθνική και είναι με την πλάτη στον τοίχο (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
30/7/2024 14:00
Η Ελλάδα ηττήθηκε 84-77 από την Ισπανία για τη δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου των Ολυμπιακών Αγώνων και πλέον θα ψάξει την υπέρβαση στο τελευταίο παιχνίδι με την Αυστραλία (2/1) για να πάρει την πρόκριση.

Η Εθνική για άλλο ένα παιχνίδι βρέθηκε πίσω στο σκορ με διψήφια διαφορά, μπήκε καλά στο δεύτερο μέρος κι έφτασε ακόμα και στην ισοφάριση (71-71) αλλά από εκείνο το σημείο κι έπειτα έκανε κακές επιλογές στην επίθεση.

Ο Αντετοκούνμπο και πάλι ήταν ο καλύτερος παίκτης της Ελλάδας, κάνοντας double-double (24 π., 10ρ.) αλλά ο μόνος που τον ακολούθησε ήταν ο Τολιόπουλος με 12 πόντους (4/6 τρ.).

Από την άλλη η Ισπανία είχε σε πολύ καλή μέρα τον Αντάμα ενώ οι Γιουλ (13π.) και Ρούντι (10π.) ήταν καθοριστικοί με την απόδοση τους.

Πλέον η Εθνική θέλει μόνο τη νίκη απέναντι στην Αυστραλία την Παρασκευή (2/8) με τουλάχιστον τρεις πόντους και παράλληλα ο Καναδάς να κερδίσει τόσο τους Αυστραλούς όσο και τους Ισπανούς έπειτα έτσι ώστε η Ελλάδα να τερματίσει στην 3η θέση.

Δεν έφτανε η πρώτη περίοδος, ανώτερη η Ισπανία στη δεύτερη

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το παιχνίδι με εύστοχα τρίποντα, όμως η Ελλάδα ήταν αυτή που έδωσε συνέχεια με τον Παπαγιάννη και με ένα έμμεσο τρίποντο του Γιάννη έκανε το 3-9 στα 2:53. Η Ισπανία ισορρόπησε βέβαια άμεσα, βρήκε κάποια ελεύθερα σουτ και μείωσε σε 10-13.

O Aντεκούνμπο όμως είχε διάθεση και η Ελλάδα με ένα γρήγορο 4-0 ανέβασε και πάλι τη διαφορά στους 7 πόντους ενώ ένα τρίποντο του Καλάθη στα 3:17 πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου ανέβασε τη διαφορά στο 12-20.Η Ισπανία βέβαια με δύο τρίποντα του Γιουλ έκανε το 19-22 λίγο πριν τη λήξη ενώ ο Ισπανός γκαρντ με λέι απ έκανε το 21-22 το οποίο και ήταν το σκορ της πρώτης περιόδου.



Οι Ίβηρες ξεκίνησαν τη δεύτερη περίοδο όπως τελείωσαν την πρώτη, με τον Γιουλ να είναι και πάλι εύστοχος σε τρίποντο, η Ελλάδα όμως απάντησε άμεσα με τον Τολιόπουλο για το 24-25. Οι παίκτες του Σκαριόλο είχαν το μομέντουμ και για πρώτη φορά βρέθηκαν στο +6 (33-27) στο 14:34.

Οι παίκτες του Σπανούλη ήταν αρκετά άστοχοι, ειδικά έξω από τα 6.75, η Ισπανία ήταν σαφώς πιο εύστοχη και κάπως έτσι έγινε το 43-32 στο 18:16 ενώ ο Παπανικολάου με ένα τρίποντο έκανε το 46-35 δίνοντας μία μικρή «ανάσα» στην Εθνική όμως το 49-35 στο τέλος της δεύτερης περιόδου έβαλε πολλά εμπόδια στην Ελλάδα που έψαχνε πλέον μία μεγάλη ανατροπή.

Η αντεπίθεση δεν ήταν αρκετή

Η Ελλάδα μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο να «τρέξει» το γήπεδο και να μειώσει γρήγορα τη διαφορά όμως δεν τελείωσε σωστά δύο αιφνιδιασμούς. Ένα τρίποντο του Γουόκαπ κι ένα κλέψιμο του αμέσως μετά έφερε ένα νέο τρίποντο του Παπανικολάου και η διαφορά πήγε στους 10 (55-45).

Ο Γιάννης μάλιστα με ένα τρομερό κάρφωμα έκανε το 55-47 με τον Σκαριόλο να παίρνει τάιμ-άουτ. Η Ισπανία μπήκε και πάλι καλύτερα, η Ελλάδα δεν έβαζε τα σουτ που έπρεπε και έτσι δύο λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου έγινε το 62-51. Ο Μήτογλου με σουτ από μέση απόσταση έκανε το 62-53 και ο Τολιόπουλος με buzzer-beater τρίποντο έριξε μετά από ώρα τη διαφορά στους έξι (62-56).



Οι παίκτες του Σπανούλη με καλή άμυνα και με ένα έμμεσο τρίποντο του Γιάννη, έκαναν το 62-59 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, με τον Greek Freak να κυριαρχεί μέσα στη ρακέτα απέναντι στον Γκαρούμπα και να ρίχνει τη διαφορά στον πόντο (62-61).

Στη συνέχεια οι Ισπανοί έβαλαν δύο σερί τρίποντα με Ρούντι και Χουάντσο όμως ο τρομερός Τολιόπουλος απάντησε ισάριθμες φορές με δύο δικά του σουτ για το 68-67 επτά λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού.

Σε δύο περιπτώσεις οι Μήτογλου και Τολιόπουλος δεν μπόρεσαν να βάλουν μπροστά την Ελλάδα, με τον Γιάννη όμως να κάνει το 71-71 με φανταστικό κάρφωμα στα 4:33 πριν το τέλος.



Στη συνέχεια όμως η Ελλάδα δεν είχε και πάλι απάντηση στη ζώνη των Ισπανών οι οποίοι στα 37:55 έκαναν το 79-71 παίρνοντας μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης. Η Εθνική έκανε μία μίνι-αντεπίθεση, έφτασε μία «ανάσα» από την ισοφάριση όμως στο τέλος ηττήθηκε 84-77 και πλέον θέλει συνδυασμό αποτελεσμάτων και δική της νίκη επί της Αυστραλίας για να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Δείτε εδώ τα στατιστικά του παιχνιδιού

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.