Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΠΑΟΚ - Μάλμε 3-3 (3-4 παρ.): «Έγκλημα», τιμωρία και πικρός αποκλεισμός σε ματς... ροντέο (video)

ΠΑΟΚ - Μάλμε 3-3 (3-4 παρ.): «Έγκλημα», τιμωρία και πικρός αποκλεισμός σε ματς... ροντέο (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
13/8/2024 23:15
Ο ΠΑΟΚ βίωσε έναν πολύ οδυνηρό αποκλεισμό στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, υποκύπτοντας στη Μάλμε, από την οποία ηττήθηκε με 4-3 στην παράταση της ρεβάνς της Τούμπας, μετά το 3-3 της κανονικής διάρκειας.

Οι «ασπρόμαυροι» έδειξαν χαρακτήρα και πήραν προβάδισμα πρόκρισης μετά από ένα... θεοπάλαβο πρώτο ημίχρονο, όπου παρ' ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 10' από τέρμα του Νανάνι, ισοφάρισαν με γκολ έμπνευση του Τάισον στο 21' και πήραν προβάδισμα με οβίδα σχεδόν 40 μέτρων του Κουλιεράκη στο 43'. 'Ένα λεπτό αργότερα όμως ο Νανάσι έφερε ξανά το ματς στα ίσα, πριν ο Ζίβκοβιτς σκοράρει εκ νέου για τον ΠΑΟΚ στο 45'+3'.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε μεν πολύ πιο ήρεμα αλλά οι Θεσσαλονικείς απέτυχαν να «κλειδώσουν» την πρόκρισης σε ευκαιρίες με τον Κουλιεράκη, που είχε δοκάρι στο 57', και τον Μουργκ στο 59' και αφού παραχώρησαν πολλά μέτρα έπεσαν θύμα μίας απίστευτης καραμπόλας στο φινάλε, δεχόμενοι ένα απίθανο γκολ στο 90'+6' από τον Ζέτερστρεμ και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί η Μάλμε έχοντας το μομέντουμ υπέρ της, βρήκε το «χρυσό» γκολ της πρόκρισης στο 99' με τον Κρίστιανσεν και υπερασπίστηκε μέχρι το φινάλε το προβάδισμά της, αφού ο ΠΑΟΚ δεν βρήκε λύσεις και πλέον θα συνεχίσει στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσει όποι προκριθεί από το ζευγάρι Τσέλιε (Σλοβενία) – Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία).

«Ασπρόμαυρες» γκολάρες κόντρα στην «ψυχρολουσία»Από το πρώτο ματς οι δύο ομάδες -κυρίως η Μάλμε- ειχαν δώσει διαπιστευτήρια του επιθετικού τους προσανατολισμού και μετά το πρώτο αναγνωριστικό πεντάλεπτο στην Τούμπα, ακολούθησαν το ίδιο μοτίβο, ωστόσο κανείς δε φανταζόταν την... τρέλα που θα ακολουθούσε.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε διάθεση να πιέσει ψηλά και να «χτυπήσει» από τα γρήγορα άκρα του, αλλά μία στιγμή απροσεξίας στο 10',με σέντρα του Γιόνσον να περνά απ' όλους, έφερε τον Νανάσι μόνο του στο δεύτερο δοκάρι να ανοίγει το σκορ με κεφαλιά «παγώνοντας» άπαντες.

Παρ' όλα αυτά οι μόνοι που έδειξαν να μην επηρεάζονται από το γκολ ήταν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, που πήραν άμεσα τα ηνία, απείλησαν στο 16' με συνεχόμενα γυρίσματα «ξυραφιές» των Σάστρε και Τάισον να μη βρίσκουν συμπαίκτη τους στη σωστή θέση και τελικά στο 21' βρήακν την ισοφάριση με απίστευτη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τάισον από πολύ πλάγια θέση.

Η κερκίδα πήρε... φωτιά, οι «ασπρόμαυροι» τονώθηκαν πολύ περισσότερο και στο 28' πλησίασαν σε ένα δεύτερο τέρμα, αλλά ο Νταλίν μπλόκαρε τελευταία στιγμή το παράλληλο δυνατό γύρισμα του Τόμας μέσα από την περιοχή.

Μετά από 15 λεπτά νηνεμίας, χωρίς μεγάλη ευκαιρία, ήρθε η... καταιγίδα. Πρώτα ο Κουλιεράκης με ένα διανόητο γκολ, αφού σούταρε από το... σπίτι του, έδωσε προβάδισμα στον «Δικέφαλο του Βορρά» στο 43', αλλά πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Νανάσι ξανά με πλασέ στην κίνηση μέσα από την περιοχή έφερε το ματς στα ίσα, με τον Κοτάρσκι να φέρει ευθύνη καθώς δεν έβαλε σωστά τα χέρια του.

Ξανά όμως οι παίκτες του Λουτσέσκου βρήκαν άμεση απάντηση και μάλιστα πριν το φινάλε του πρώτου μέρου, αφού στο 45'+3' ο Ζίβκοβιτς με ατομική ενέργεια από δεξιά, μπήκε στην περιοχή, και εξαιρετικό συρτό διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας εκ νέου μπροστά στο σκορ τον ΠΑΟΚ και στέλνοντάς τον με προβάδισμα πρόκρισης στα αποδυτήρια, μετά από ένα πολύ γεμάτο πρώτο ημίχρονο.

Δεν «κλείδωσε» την πρόκριση και υπέστη «έμφραγμα» με απίστευτο «buzzer beater»

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με πρόβλημα για τους Θεσσαλονικείς, καθώς ο Τάισον αποχώρησε λόγω ενοχλήσεων με τον Μουργκ να παίρνει τη θέση του.

Οι γηπεδούχοι είχαν διάθεση να «παγώσουν» τον ρυθμό και φάνηκε να τα καταφέρνουν, ενώ στο 57' μετά από κόρνερ ο Κουλιεράκης με εναέρια προβολή βρήκε τη μπάλα στέλνοντάς την όμως στο αριστερό δοκάρι του Ντάλιν, ενώ στο 59' ο Κωνσταντέλιας με κάθετη πάσα έβγαλε σε τετ-α-τετ τον Μουργκ, αλλά ο τελευταίος πλάσαρε ελάχιστα άουτ.

Άλλη μία αντεπίθεση αντεπίθεση με αριθμητικό πλεονέκτημα στο 62' πέρασε ανεκμετάλλευτη από τους «ασπρόμαυρους», που πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος απειλήθηκαν στο 67' όταν ο Λάρσεν έκανε δυνατό και συρτό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κοτάρσκι έπεσε και μπλόκαρε σταθερά.

Σταδιακά οι γηπεδούχοι πάντως παραχώρησαν χώρο στη Μάλμε, που επιχειρούσε κυρίως με γεμίσματα να απειλήσει, αλλά πλην δύο περιπτώσεων που από κακές εκτιμήσεις η μπάλα πέρασε παράλληλα της εστίας του Κοτάρσκι δεν είχε κάποια μεγάλη φάση.

Kι όμως στις καθυστερήσεις τα συνεχόμενα γεμίσματα γεμίσματα απέφεραν καρπους για τους Σουηδούς, αφού στην τελευταία τους προσπάθεια στο ματς στο 90'+6' ο Κοτάρσκι αντέδρασε μεν σωστά όταν η μπάλα πήρε κατεύθυνση προς την εστία του από προσπάθεια του Μπουσανέλο, αλλά η μπάλα έμεινε ζωντανή στη μικρή περιοχή και ο Καμαρά στην προσπάθειά του να διώξει την έστειλε πάνω στα πόδια του Ζέτερστρεμ και αυτή κατέληξε στα δίχτυα, με τη Μάλμε να ισοφαρίζει σε... νεκρό χρόνο και να στέλνει αναπάντεχα το ματς στην παράταση.

Το... δράμα ολοκληρώθηκε μοιραία στην παράταση

Έχοντας πλέον το μομέντουμ υπέρ της η Μάλμε ξεκίνησε πολύ πιο δυνατά στο εξτρά ημίωρο, με τον Μπολίν να κάνει την πρώτη τελική με ένα σουτ από καλή θέση που πέρασε άουτ.

Στο 99' όμως ο Ζέτερστρεμ έκανε τρομερή κάθετη πάσα στον Κρίστιανσεν που πέρασε και τον Κοτάρσκι και πλάσαρε στη κενή εστία για το 3-4 υπέρ των Σουηδών, την ώρα οι παίκτες και ο πάγκος του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν έντονα για φάουλ πάνω στον Σβαμπ στο ξεκίνημα της φάσης, αλλά μετά από έλεγχο του VAR ο ρέφερι έδειξε σέντρα.

Οι γηπεδούχοι πλέον ήταν υποχρεωμένοι να κυνηγήσουν ένα γκολ για να μείνουν στο παιχνίδι της πρόκρισης. Ο Λουτσέσκου έριξε και τον Τσουντάλι στο ματς, με την πίεση να ανεβαίνει, αλλά χωρίς τη μεγάλη ευκαιρία.

Αντίθετα ο Κοτάρσκι χρειάστηκε να σταματήσει δύο φορές τον Άλι (104', 105'+3') σε τετ-α-τετ, καθώς οι κενοί χώροι στην άμυνα των «ασπρόμαυρων» πλέον ήταν πολλοί.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου 15λεπτου της παράτασης και συγκεκριμένα στο 108' η Μάλμε έχασε άλλη μία απίθανη ευκαιρία, με τον Γιόνσεν να σουτάρει στο οριζόντιο δοκάρι και τον Κρίστιανσεν, στην επαναφορά, να αστοχεί με το κεφάλι με τον Κοτάρσκι εξουδετερωμένο.

Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Ταρίκ Τισουντάλι πήγε να βάλει ένα τρομερό γκολ με εναέριο τακουνάκι και με πλάτη στην εστία, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι κι αφού στις καθυστερήσεις ο Νταλίν σταμάτησε το φάουλ του Ντεσπόντοφ, τα πάντα τελείωσαν και η Μάλμε πανηγύρισε τη μεγάλη πρόκριση, με το όνειρο του ΠΑΟΚ για την πρώτη συμμετοχή σε τελική φάση Τσάμπιονς Λιγκ να σταματά βίαια και απότομα και να πρέπει πλέον να συμβιβαστεί με το Γιουρόπα Λιγκ, κοιτώντας πρώτα την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League όντρα στον Πανσερραϊκό το προσεχές Σάββατο (17/8).

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (73' Σβαμπ), Καμαρά, Κωνσταντέλιας (85' Βιεϊρίνια), Ζίβκοβιτς (73' Ντεσπόντοφ), Τάισον (49' Μουργκ/101' Τισουντάλι), Τόμας (73' Τσάλοφ).

Μάλμε (Χένρικ Ρίντστρομ): Νταλίν, Λάρσεν (113' Όλσον), Γιάνσον, Ζέτερστρομ, Μπουζανέλο, Ρικς (60' Μπολίν), Γιόνσεν, Πένια (106' Μπεργκ), Νανάζι (79' Κρίστιανσεν), Τέλιν (113' Ρόσλερ), Μποτχάιμ (88' Αμπντί Αλί).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Τσάμπιονς Λιγκ: Όλα τα γκολ και τα highlights της βραδιάς (video)
Τσάμπιονς Λιγκ: Όλα τα γκολ και τα highlights της βραδιάς (video)
5 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Τσέλσι: Με περισσότερους από 3.000 οπαδούς της στο ΟΑΚΑ για το ματς με τον Παναθηναϊκό
Τσέλσι: Με περισσότερους από 3.000 οπαδούς της στο ΟΑΚΑ για το ματς με τον Παναθηναϊκό
7 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Μπέος: «Δεν ξέρω αν αξίζει στην πόλη αυτή η ομάδα, αν κουραστούν όσοι τη στηρίζουν θα υπάρξει μιζέρια»
Μπέος: «Δεν ξέρω αν αξίζει στην πόλη αυτή η ομάδα, αν κουραστούν όσοι τη στηρίζουν θα υπάρξει μιζέρια»
13/08/2024 22:58
Επίσημο του Σιφουέντες στον Άρη - «Ανυπομονώ να αγωνιστώ μπροστά στους φιλάθλους μας»
Επίσημο του Σιφουέντες στον Άρη - «Ανυπομονώ να αγωνιστώ μπροστά στους φιλάθλους μας»
13/08/2024 20:32
«Η πρόσληψη Καρβαλιάλ στη Μπράγκα «μπλέκει» την προσπάθεια απόκτησης του Όρτα από τον Ολυμπιακό»
«Η πρόσληψη Καρβαλιάλ στη Μπράγκα «μπλέκει» την προσπάθεια απόκτησης του Όρτα από τον Ολυμπιακό»
13/08/2024 20:28
Παναθηναϊκός: Έδωσε το «ΟΚ» και η Διεύθυνση Αρχαιοτήτων για το γήπεδο στον Βοτανικό
Παναθηναϊκός: Έδωσε το «ΟΚ» και η Διεύθυνση Αρχαιοτήτων για το γήπεδο στον Βοτανικό
13/08/2024 19:57
Ο Λεβαδειακός ανακοίνωσε Μορέιρα
Ο Λεβαδειακός ανακοίνωσε Μορέιρα
13/08/2024 19:40
Άρης: Ανατροπή με Φαμπιάνο και συμφωνία για παραμονή
Άρης: Ανατροπή με Φαμπιάνο και συμφωνία για παραμονή
13/08/2024 19:19
Άρης: Στη Θεσσαλονίκη ο Φρίντεκ, έτοιμος να ντυθεί στα «κίτρινα»
Άρης: Στη Θεσσαλονίκη ο Φρίντεκ, έτοιμος να ντυθεί στα «κίτρινα»
13/08/2024 15:45
Οι διαιτητές της πρεμιέρας στη Σούπερ Λιγκ
Οι διαιτητές της πρεμιέρας στη Σούπερ Λιγκ
13/08/2024 14:29
Ολυμπιακός: Πήρε 10.000 εισιτήρια για την πρεμιέρα στον Βόλο
Ολυμπιακός: Πήρε 10.000 εισιτήρια για την πρεμιέρα στον Βόλο
13/08/2024 14:21
Στην Εστεγκλάλ ο Χατζηισαΐας
Στην Εστεγκλάλ ο Χατζηισαΐας
13/08/2024 13:33
Περισσότερες ειδήσεις