Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Φλαμένγκο – Ολυμπιακός 2-1: «Έσβησε» στο 90+2’ το όνειρο για το Διηπειρωτικό (video)

Φλαμένγκο – Ολυμπιακός 2-1: «Έσβησε» στο 90+2’ το όνειρο για το Διηπειρωτικό (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/8/2024 00:09
Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με ανατροπή (2-1) από την Φλαμένγκο στον τελικό του Διηπειρωτικού Νέων στο «Μαρακανά» δεχόμενος γκολ στο 90+2’, με τους πιτσιρικάδες του Σωτήρη Συλαϋδόπουλου να άξιζαν σαφώς κάτι καλύτερο με την εμφάνιση τους στο ματς.

Σε ένα ιστορικό παιχνίδι για το ελληνικό ποδόσφαιρο, η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού αναμετρήθηκε με την αντίστοιχη της Φλαμένγκο στο θρυλικό «Μαρακανά» για τον τελικό του Διηπειρωτικού και παρά την εξαιρετική της εικόνα, γνώρισε την ήττα με 2-1.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης σε επίπεδο Νέων έπαιξαν καλύτερα στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού απέναντι στην γηπεδούχο και αγωνιστικά πιο έτοιμη Φλαμένγκο, σπαταλώντας τις πιο κλασσικές ευκαιρίες σ' ένα «χορταστικό» πρώτο μέρος και ανοίγοντας τελικά το σκορ στο 54’ με τον Λιατσικούρα.

Οι Βραζιλιάνοι αντέδρασαν ισοφαρίζοντας στο 73’ με τον Γκαρσία εκμεταλλευόμενοι αδράνεια στην «ερυθρόλευκη» άμυνα και ολοκλήρωσαν την ανατροπή στο 90+2’ με τον Γκαμπριέλ, ύστερα από νέα κακή αμυντική λειτουργία. Η εξέλιξη αυτή ήταν πολύ πικρή για τον Ολυμπιακό που ουσιαστικά δέχτηκε buzzer beater κι ενώ όλα έδειχναν ότι το τρόπαιο θα κρίνονταν στα πέναλτι. Όλα αυτά ενώ στο 88’ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δοκάρι με τον Πρεκατέ για να ανακτήσουν το προβάδισμα.

Φυσικά δε χωρούν δάκρια παρά μόνο περιφάνεια για αυτήν την τρομερή και συνάμα ιστορική ομάδα που έφερε στην Ελλάδα τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο σε διασυλλογικό επίπεδο, με τους νεαρούς άσους του Ολυμπιακού να βίωσαν μια ανεπανάληπτη εμπειρία σ’ ένα από τα πιο θρυλικά γήπεδα παγκοσμίως.

Είναι δε αξιοσημείωτο πως η ομάδα του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου έδωσε το πρώτο της φετινό επίσημο ματς και μέχρι το τελευταίο σφύριγμα θέλησε να παίξει επιθετικά και χωρίς σκοπιμότητες. Αυτό εν τέλει το πλήρωσε με το χειρότερο τρόπο λίγο πριν το φινάλε αλλά αναμφίβολοα το μέλλον προμηνύεται λαμπρό για αυτά τα παιδιά.

Φλαμένγκο: Αλβες, Σάλες (86' Ντα Μάτα), Ιάγκο, Βίκτορ, Γουέλινγκτον (61' Κάρλος), Ζοάο Αλβες (61' Κάιο Γκαρσία), Λούκας, Γκόμες (65' Τερέσα), Γκονσάλβες, Γουάλας, Ογκουντάνα (86' Αντριέλ).

Ολυμπιακός: Μπότης, Ντάμα, Πρεκατές, Κουτσίδης, Αλαφάκης, Λιατσικούρας, Μπακούλας, Μουζακίτης, Πνευμονίδης, Παπακανέλλος, Κωστούλας.














Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.