Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Άρης - Αστέρας Aktor 1-1: Δεν «χ»άρηκε κανείς στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Άρης - Αστέρας Aktor 1-1: Δεν «χ»άρηκε κανείς στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
31/8/2024 22:00
Ο Άρης και ο Αστέρας Aktor αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», σε παιχνίδι που διεξήχθη στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Οι «κίτρινοι» υποδέχθηκαν τους Αρκάδες μπροστά σε άδειες εξέδρες λόγω τιμωρίας και δεν μπόρεσαν να ξεκινήσουν ιδανικά τις υποχρεώσεις τους στο «σπίτι» τους, παραχωρώντας ισοπαλία.

Από την άλλη οι Αρκάδες έβγαλαν αντίδραση μετά τη «σφαλιάρα» από τον Βόλο πριν μία εβδομάδα στην Τρίπολη και παρέμειναν αήττητοι για δεύτερο σερί εκτός έδρας ματς φέτος και μάλιστα με υψηλό βαθμό δυσκολίας, μια και στην πρεμιέρα είχαν σοκάρει τον Παναθηναϊκό.

Με αυτό το αποτέλεσμα το σύνολο του Άκη Μάντζιου έφτασε στους 5 βαθμούς και βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς με 4 πόντους στέκεται λίγο πιο χαμηλά, ισοβαθμώντας με τη Λαμία και την ΑΕΚ, με την τελευταία να έχει παιχνίδι λιγότερο.

Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε ο Μορόν στο 63' και ο Κρεσπί στο 81' διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Πέναλτι... φάντασμα υπέρ του Αστέρα ακυρώθηκε μέσω VAR, λίγες οι καλές στιγμές και «λευκή» ισοπαλία

Αναγνωριστικό ήταν το πρώτο κομμάτι του ματς, με τον διαιτητή Παπαδόπουλο να καταλογίζει εντελώς λανθασμένα πέναλτι για χέρι του Φρίντεκ στο 7', ενώ μετά την κεφαλιά του Σιμόν, η μπάλα είχε χτυπήσει ξεκάθαρα στο σώμα του αμυντικού του Άρη. Όπως ήταν λογικό, μετά από χρήση VAR άλλαξε την απόφασή του και το ματς συνεχίστηκε, προκαλώντας απορία για την παράβαση που υπέδειξε και παράλληλα... ανακούφιση για το γεγονός ότι υπάρχει τεχνολογία στο ποδόσφαιρο.Η πρώτη σημαντική φάση στο ματς πάντως ήρθε στο 16' και ήταν για τον Αστέρα Aktor ο οποίος βγήκε όμορφα στην αντεπίθεση και ο Καλτσάς βρέθηκε εντός περιοχής, όμως η προσπάθειά του ήταν άστοχη.

Στο 24' καταγράφηκε η παρθενική υποψία φάσης για τους γηπεδούχους οι οποίοι δυσκολεύονταν πολύ. Ο Μανού Γκαρθία πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και σούταρε, ωστόσο ο Παπαδόπουλος ήταν σωστά τοποθετημένος και δεν δυσκολεύτηκε να μαζέψει.

Σιγά-σιγά κέρδιζαν μέτρα οι Θεσσαλονικείς και ξανά ο Μανού Γκαρθία δοκίμασε το πόδι του λίγο έξω από την περιοχή. Μάλιστα λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει τον Παπαδόπουλο όμως ο τελευταίος απέκρουσε δύσκολα στο 30'.

Στο 34' η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σίστο ήταν αδύναμη και μπλόκαρε με ευκολία ο Παπαδόπουλος ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Καλτσάς σούταρε στην κίνηση και παράλληλα δίχως να βρει κανείς την μπάλα.

Οι γηπεδούχοι άσκησαν μίας μορφής πίεση μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου, δίχως πάντως να βρουν γκολ και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς τέρματα (0-0).

Ο Μορόν «χτύπησε» για το 1-0, ο Παλάσιος απάντησε κι έσωσε τους Αρκάδες

Με μία αναγκαστική αλλαγή για τον Άρη ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, καθώς ο Μοντόγια πήρε τη θέση του Μάγιο για να καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας. Οι φιλοξενούμενοι πάντως έγιναν πιο απειλητικοί στο 52' και το 53', με δύο τελικές προσπάθειες οι οποίες πάντως σταμάτησαν αμφότερες στον Κουέστα.

Στην πρώτη του καλή φάση στην επανάληψη ο Άρης κατόρθωσε να ανοίξει το σκορ. Ο Μοντόγια μπήκε στην περιοχή από δεξιά έπειτα από ωραία συνεργασία με τον Γκαρθία και ο Μορόν πρόλαβε τους αμυντικούς νικώντας τον Παπαδόπουλο για το 1-0, στο 63'.

Το μομέντουμ ήταν ξεκάθαρα υπέρ της ομάδας του Άκη Μάντζιου η οποία κυριαρχούσε και ήταν φανερά πιο κοντά σ' ένα δεύτερο τέρμα. Παρ' όλα αυτά δεν εκμεταλλεύτηκε τις καλές προϋποθέσεις που υπήρχαν και η μπάλα την τιμώρησε.

Στο 81' ο Παλάσιος -ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς- εξέθεσε ανεπανόρθωτα την άμυνα των «κίτρινων» από αριστερά και μπήκε στην περιοχή γυρνώντας για τον Μουνιόθ, με τον τελευταίο να πλασάρει στο δοκάρι και τον Κρεσπί να παίρνει το «ριμπάουντ» και να «γράφει» από τη μικρή περιοχή το 1-1.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Μόντσου σούταρε, μπάλα χτύπησε σε παίκτη των «κίτρινων» και κατέληξε στα δίχτυα ξεγελώντας τον Παπαδόπουλο και πηγαίνοντας στα δίχτυα, ωστόσο ο ρέφερι ακύρωσε το τέρμα για χέρι του Σαμόρα.

Το ματς είχε «ανάψει» για τα καλά και στο 88' αποβλήθηκε ο Μάντζης με δεύτερη κίτρινη κάρτα, με τον ρέφερι να έχει χάσει τελείως το ματς, καθώς ο επιθετικός των Αρκάδων βρήκε τον αντίπαλό του μετά από φάουλ υπέρ του Αστέρα.

Η επόμενη υποψία φάσης καταγράφηκε στο 92', με τον Παλάσιος να δοκιμάζει ένα φοβερό μακρινό σουτ με το αριστερό και την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από την εστία του Κουέστα.

Στο 95' καταγράφηκε και η τελευταία αξιόλογη στιγμή, με τον προωθημένο Φαμπιάνο να παίρνει την κεφαλιά και τον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα. Μάλιστα το 1-1 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, καθώς δεν έμελλε να αλλάξει το παραμικρό έως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μάγιο (46' Μοντόγια), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φρίντεκ, Μόντσου (92' Φετφατζίδης), Σιφουέντες, Ντιαντί, Γκαρθία (74' Νταρίντα), Σίστο (74' Σαμόρα), Μορόν

Αστέρας Aktor (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καστάνο, Σιμόν, Γκαρσία, Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι (63' Τζανδάρης), Μουνιόθ (87' Ρέτζις), Μπαρτόλο (77' Παλάσιος), Κρέσπι, Καλτσάς (77' Ζουγλής), Άνταμ (77' Μάντζης)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις