Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Λεβαδειακός - ΑΕΚ 0-3: Ξεπέρασε γρήγορα το σοκ από τη Λαμία και επέστρεψε στις νίκες η Ένωση

Λεβαδειακός - ΑΕΚ 0-3: Ξεπέρασε γρήγορα το σοκ από τη Λαμία και επέστρεψε στις νίκες η Ένωση

Συντάκτης: Βασίλης Γούσιος
Βασίλης Γούσιος
1/9/2024 20:54
Την επιστροφή της στις νίκες πανηγύρισε η ΑΕΚ, η οποία στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, επικράτησε του Λεβαδειακού στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς με 3-0.

Η ομάδα του Αλμέιδα τα βρήκε αρκετά «σκούρα» βέβαια απέναντι στους Βοιωτούς, που έχασαν δύο τεράστιες ευκαιρίες για να προηγηθούν στην αναμέτρηση, όμως ήταν αποτελεσματική στις ευκαιρίες που της δόθηκαν και τελικά πήρε το «τρίποντο» με τα φανταστικά γκολ των Κοϊτά (45’) και Ελίασον (53’) και το τέρμα του Γκατσίνοβιτς στο 82’.

Με αυτόν τον τρόπο, οι «κιτρινόμαυροι» ξέχασαν γρήγορα το… κάζο που υπέστησαν από τη Λαμία στη Νέα Φιλαδέλφεια την περασμένη αγωνιστική, πετυχαίνοντας το πρώτο τους «διπλό» στο φετινό πρωτάθλημα και φτάνοντας τους 7 βαθμούς, ενώ από την άλλη, ο αξιόμαχος Λεβαδειακός έμεινε με τον έναν βαθμό που είχε από την πρεμιέρα κόντρα στην Καλλιθέα.

Τις μεγάλες ευκαιρίες οι Βοιωτοί, το γκολ ο «Δικέφαλος»

Με την Ένωση να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά να μην μπορεί να γίνει απειλητική, ξεκίνησε το ματς στη Λιβαδειά. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι δεν περίμεναν τους «κιτρινόμαυρους» στο δικό τους τρίτο και αντ’ αυτού προσπαθούσαν να «ζορίσουν» το build up της ομάδας του Αλμέιδα.

Έτσι η πρώτη ευκαιρία στο ματς άργησε αρκετά να έρθει και τελικά ήταν για την ομάδα του Λεβαδειακού, με τον Στρακόσα να κάνει ένα ασύλληπτο λάθος «δωρίζοντας» χωρίς πίεση τη μπάλα στον Όζμπολτ, ο οποίος ντρίμπλαρε τον Αλβανό πορτιέρο και πλάσαρε προς την εστία της ΑΕΚ, με τη μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Μουκουντί και να καταλήγει σε κόρνερ. Ο διαιτητής της αναμέτρησης πάντως έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι θεωρώντας ότι το χέρι του αμυντικού του «Δικεφάλου» ήταν σε φυσική θέση.Οι παίκτες της Ένωσης προσπάθησαν να συνέλθουν μετά το μίνι-σοκ που υπέστησαν και στο 19’ έκαναν λίγο αισθητή την παρουσία τους στον αντίπαλο τερματοφύλακα με το σουτ του Ρότα εκτός περιοχής να μην βρίσκει βέβαια στόχο.

Η ομάδα του Αλμέιδα συνέχιζε πάντως να μοιάζει ακίνδυνη, με τους γηπεδούχους να ανταποκρίνονται πολύ καλά στα αμυντικά τους καθήκοντα, και η αμέσως επόμενη ενδιαφέρουσα στιγμή ήρθε για την ΑΕΚ στο 30ο λεπτό, όταν ο Κοϊτά από τα αριστερά γύρισε για τον προωθημένο Λιούμπιτσιτς, το πλασέ του τελευταίου όμως ήταν αδύναμο και ο Γκροφ μπλόκαρε με άνεση.

Οι παίκτες του Παπαδόπουλου από την άλλη έψαχναν τη στιγμή τους για να κάνουν «ζημιά» και σε μια γρήγορη αντεπίθεση στο 34’, ο Τσάπρας πέρασε υπέροχα για τον Όζμπολτ, εκείνος προσπάθησε να φέρει τη μπάλα μπροστά του για να εκτελέσει, ο Στρακόσα βγήκε άμεσα για να διώξει, όμως η μπάλα κατέληξε και πάλι στον Τσάπρα, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν ψύχραιμο και έφυγε ψηλά.

Έτσι, αυτό που δεν έκαναν σε δύο τεράστιες ευκαιρίες οι Βοιωτοί, το έκανε τελικά η ΑΕΚ στο 45’, παίρνοντας προβάδισμα σε μια ανύποπτη φάση που ξεκίνησε από γέμισμα του Λαμέλα από μακριά, με την άμυνα των γηπεδούχων να ολιγωρεί, τον Κοϊτά να γίνεται κάτοχος της μπάλας και προχωρώντας σε διαδοχικούς ελιγμούς και προσποιήσεις να πετυχαίνει ένα εκπληκτικό γκολ για το 0-1, στέλνοντας την ομάδα του στα αποδυτήρια προηγούμενη.

«Φόρτσαραν» και «καθάρισαν» οι «κιτρινόμαυροι»

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την πρώτη καλή στιγμή να είναι για τους Βοιωτούς, με τον Πεντρόσο στο 47’ να εκτελεί με δύναμη από απόσταση αλλά να μην βρίσκει στόχο.

Η ΑΕΚ ωστόσο έχοντας το προβάδισμα του ενός γκολ, ήταν δεδομένο ότι στο εξής θα έβρισκε περισσότερα κενά στην άμυνα των γηπεδούχων και στο 53’ κατάφερε να κάνει δύο τα τέρματά της, με τον Γκαρσία να φεύγει με ταχύτητα στην κόντρα, την κατάλληλη στιγμή να πασάρει στα δεξιά του στον Ελίασον και τον Σουηδό μετά από ωραίους ελιγμούς κόντρα σε δύο αντιπάλους να εκτελεί με ένα φοβερό σουτ τον Γκροφ για το 0-2.

Κάπως έτσι τα πράγματα έγιναν εύκολα για την ομάδα του Αλμέιδα, η οποία συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο 63’ μετά από ωραία συνεργασία, ο Λιούμπιτσιτς πέρασε για τον Γκαρσία, όμως το πλασέ του τελευταίου από τα όρια της περιοχής του Λεβαδειακού έφυγε ψηλά, ενώ στο 65’, το φιλόδοξο γυριστό του Πήλιου δεν βρήκε εξίσου στόχο.

Από εκεί και πέρα οι ρυθμοί άρχισαν να πέφτουν, με την Ένωση πάντως να ελέγχει το ματς, και στο 82’ οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν τρία τα τέρματά τους, όταν μετά από σέντρα του Μάνταλου ο Γκατσίνοβιτς πήρε μια αδύναμη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, η εκτίμηση του Γκροφ ήταν κάκιστη, με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 0-3.

Τα τελευταία λεπτά στο παιχνίδι ήταν εντελώς διαδικαστικού χαρακτήρα, με την ΑΕΚ να πιέζει και για τέταρτο γκολ, όμως τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει μέχρι να έρθει το τελευταίο σφύριγμα.

Λεβαδειακός (Παπαδόπουλος): Γκροφ, Τσάπρας, Παπαδόπουλος, Λιάγκας, Βήχος, Πλέγας (72’ Μεχία), Λαμαράνα (58’ Τσοκάι), Γιαννιώτας (58’ Συμελίδης), Μπάλτσι, Πεντρόσο (69’ Γιοκέ), Όζμπολτ (69’ Ρομό)

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στρακόσα, Πήλιος, Βίντα, Μουκουντί, Ρότα, Ελίασον (74’ Πινέδα), Σιμάνσκι (81’ Μάνταλος), Λιούμπιτσιτς (66’ Περέιρα), Κοϊτά (66’ Γκατσίνοβιτς), Λαμέλα (81’ Φερνάντες), Γκαρσία

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.